Dit waren onze Riksja-momenten in 2018!

We staan alweer met één been in 2019, maar voordat we vol het nieuwe jaar in gaan, blikken we nog één keer terug op 2018! Het was een memorabel jaar, op meerdere fronten. We ontwikkelden meerdere nieuwe bestemmingen, kregen er 39 nieuwe collega’s bij en mochten maar liefst 20.698 mensen op reis sturen, waarvan 4.692 families. En daar blijft het niet bij … Dit was ons Riksja-jaar!

April: Riksja Europa

Veel mensen denken dat we alleen maar verre reizen aanbieden, maar niets is minder waar. Onze Europese bestemmingen – Griekenland en Portugal  – waren altijd te vinden onder ons label Zomerzin. In april hebben we de reizen in een nieuw jasje gestoken: de bestemmingen én Lapland, Noorwegen en IJsland zijn nu te vinden onder Riksja Europa.

Mei: Vietnam Kids

Ver reizen met kinderen? Jazeker! Onder ons Kids-label bieden we al tal van kindvriendelijke bestemmingen aan. In mei hebben we het gezinsaanbod uitgebreid met bestemming Vietnam. Overnacht op een houten boot in Halong Bay, leer je eigen loempia’s maken en snorkel bij tropische eilanden.

Juni: jubileum en Jordanië erbij

Jordanië

Wow, we bestaan deze maand maar liefst 17,5 jaar! Wat een mooie mijlpaal. Op naar de komende 17,5 jaar.

Genoeg reden om ons aanbod nog verder uit te breiden: deze maand komt Jordanië erbij. Eigenlijk een oudgediende, want deze bestemming boden we in het verleden al eens aan, maar hebben we tijdens de onrusten in het Midden-Oosten van de markt gehaald. Maar o, het is met Petra, de Wadi Rum-woestijn en de Dode Zee zó’n mooie bestemming, dat wil je toch niet missen? En inmiddels is het weer goed te bereizen, dus hebben we het in een fijn nieuw jasje gestoken!

Augustus: Suriname

Watermaand_suriname_riksja

En het blijft niet bij Jordanië … het land wordt op de voet gevolgd door nog een nieuwe bestemming: Suriname. Een land met veel Nederlandse historie en roti waar je je vingers bij aflikt. Maar ook tropisch regenwoud vol wild, plantages en indianen. Met recht een spannende nieuwe bestemming!

September: Campfire stories

Ook zo verslaafd aan Expeditie Robinson? Je kunt nu zelf een nachtje op een onbewoond eiland doorbrengen, of midden in de bush slapen. Het draait hier niet om survival en je hoeft zeker niet op een houtje te bijten. Met Riksja’s Campfire Stories kun je op zes van onze bestemmingen ervaren hoe het is om even terug naar de basis te gaan, weg van alle wifi en kwaliteitstijd met elkaar te besteden. Kruip rond het kampvuur en geniet van elkaars gezelschap.

Oktober: nog een jubileum, Borneo en nieuw atrium

Na in juni al ons 17,5-jarig jubileum gevierd te hebben, mogen we in oktober proosten op nog een mijlpaal: ons zusje Riksja Kids bestaat tien jaar! Tien jaar waarin we tal van ouders samen met hun kinderen de wereld hebben mogen laten ontdekken. Wat een feest!

En alsof dat niet genoeg is, hebben we nog een viermoment: Borneo, dat al aangeboden wordt onder Maleisië, wordt steeds populairder. Sterker nog, het is populair genoeg om als losse bestemming te ontwikkelen. En dus wordt er een nieuwe site gelanceerd.

Beide feestjes kunnen we meteen vieren in ons gloednieuwe atrium: een ontmoetingsplek tussen onze twee panden, waar we samen kunnen lunchen, vergaderen, tafelvoetballen en borrelen. Voor reizigers, door reizigers.

November: Riksja Reisevent, Riksja Family en uitbreiding Japan

Terwijl het buiten steeds guurder en donkerder wordt, hullen we ons in tropische sferen tijdens het jaarlijkse Riksja Reisevent! Dit jaar mogen we zo’n 2.400 reizigers inspireren met landenpresentaties en workshops. Onze bestemmingsexperts wordt het hemd van het lijf gevraagd.

Het event is ook een mooi moment om een naamswijziging bekend te maken: ons zusje Riksja Kids gaat voortaan door het leven als Riksja Family! Zo is duidelijk dat je niet alleen met jonge kinderen de wereld kunt verkennen, maar dat tieners en zelfs opa’s en oma’s meer dan welkom zijn.

Ondertussen blijkt dat Japan steeds populairder wordt. Reden genoeg om het aanbod uit te breiden: waar je eerst kon kiezen uit drie rondreizen, kun je sinds november met onze bouwstenen een hele rondreis naar wens creëren.

En nu …? Natuurlijk staan we niet stil en staan we alweer te trappelen om dit in 2019 te overtreffen. Houd onze site, nieuwsbrief en socialmediakanalen in de gaten!