Naar boven

Bouw je eigen Namibië-reis

Reizen met hart voor de wereld

Namibië rondreis

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Namibië staat voor zand. De korrels van de Sossusvlei vind je nog weken later in je koffer: een herinnering aan een reis vol close encounters met wilde dieren, de klik-taal van de San bevolking en een boottocht in een uitgeholde boomstam door de Okavango Delta. Je slaapt in safaritenten, woestijnlodges of onder de sterren in de daktent van je 4×4. Wij hebben de leukste plekjes voor je gevonden, jij puzzelt met ons, Namibië- en Botswana-kenners Leonore en Ilse, je ideale Namibië reis in elkaar.

Namibië rondreis - mokoro varen

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Namibië en Botswana rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Namibië en Botswana bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Namibië belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Namibië - Etosha - Leeuw
rondreis

Go Namibië

 • Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – Otjiwarongo
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 1.655,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) in lodges verblijf
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Namibie - waterberg-bungalow-uitzicht
bouwsteen

Wandelen in Waterberg

 • Otjiwarongo - Waterberg Plateau National Park
 • 2 dagen / 1 nachten
 • € 65,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Namibië- - Grootfontein - bosjesmannen
rondreis

Tussen duinen en ravijnen

 • Windhoek – Kalahari - Fish River Canyon - Aus - Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – de San – Otjiwarongo - Windhoek
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 2.875,- p.p. bij 2 personen (jul-okt) in lodges
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Windhoek Toetje in stijl
bouwsteen

Afrikaans toetje

 • Omgeving Windhoek
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Namibie Botswana met kinderen

Namibië en Botswana met kinderen

Ook met kinderen kun je Namibië en Botswana ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Namibië en Botswana is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt in Namibië met kinderen een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Namibië specialisten
Loading...

Meer Namibië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Namibië? Je vindt het allemaal op ons Namibië-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Namibië en Botswana zien, maar ook de onontdekte parels. Reis met eigen huurauto en ontdek de Fish River Canyon, maak een Rhinotrekking en verblijf aan de rand van de Sossusvalei te midden van de Delta in Botswana. Wil je graag iets avontuurlijker reizen door Namibië? Ga dan op pad met een 4×4 auto met eigen daktent. Je reist altijd individueel, zodat je een eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Namibië en Botswana staan tijdens je reis dag en nacht voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Onze Namibië-experts Judith en Leonore kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo helpen ze graag met het samenstellen van jouw droomreis. Op onze inspiratiepagina delen we onze insidertips.

Reisspecialisten
Namibië - Grootfontein

Reizen met impact
Leer Namibië en Botswana en de bevolking echt kennen tijdens een reis met Riksja Namibië. We kiezen ervoor om eerlijke prijzen te hanteren waarbij de hoteleigenaren, gidsen en chauffeurs een eerlijk loon ontvangen. We vinden het belangrijk dat de bevolking mee profiteert van het toerisme en kiezen daarom voor voor kleinschalige accommodaties, waarbij met name mensen uit de community werken. Wij zorgen ervoor dat jouw droomreis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Namibië
Een reis naar Namibië en Botswana maak je niet elk jaar. De voorbereidingen van deze reis zijn daarom vaak net iets anders dan een vakantie binnen Europa. Graag geven we alvast wat extra informatie over deze bestemming, zodat je niets vergeet in de voorbereiding. Zo kan de voorpret voor de reis meteen beginnen.

Als je de reis gaat plannen, kijk dan goed in welke periode je wilt gaan reizen. Een reis naar Namibië en Botswana kan soms letterlijk in het water vallen vanwege het regenseizoen. Het is daarom aan te raden om je reis tussen mei en oktober, het droog seizoen, te maken. Natuurlijk is het mogelijk om in de andere maanden te reizen, maar dien je wel rekening te houden met bepaalde weersomstandigheden. We vertellen je er graag meer over op de klimaatpagina.

Reis je naar Namibië? Houd er dan rekening mee dat je paspoort in ieder geval nog zes maanden geldig moet zijn. Voor Botswana is dit drie maanden. Reis je met kinderen naar deze bestemmingen? Dan dien je rekening te houden met bepaalde visumregels. Alle informatie rondom het visum voor Namibië en Botswana vind je op onze informatiepagina.

Als je buiten Europa reist, heb je vaak te maken met gezondheidsadviezen voor de bestemming. Zo komt bijvoorbeeld in verschillende delen van Afrika de infectieziekte malaria voor. De GGD of de Travel Clinic kunnen je hierover het beste adviseren en daarom raden we aan om met hen contact op te nemen. Aangezien we zelf ook de reizen hebben gemaakt, delen we graag onze eigen ervaringen die je kunt lezen op onze gezondheidspagina.

Tijdens je reis naar zuidelijk Afrika is het ook goed om na te denken over de verschillende valuta die je nodig hebt. Wanneer je landen combineert, kun je vaak aan de grens contanten wisselen. Om goed voorbereid de reis naar Namibië en Botswana te maken hebben we alle informatie met betrekking tot geldzaken uiteengezet. Zo is het aan te raden wat dollars mee te nemen, zodat je deze ter plaatse goed kunt omwisselen.

Botswana - Okavango delta - nijlpaard

Bekijk onze andere landen binnen het continent Afrika

Binnen Afrika reis je met Riksja Travel door Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Marokko, Madagaskar en Egypte.

background-pattern