Naar boven

Over Riksja Namibië

Namibië specialisten

Over Riksja Namibië en Botswana

Stel je eigen Namibië en/of Botswana-vakantie samen

Riksja Namibië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze Namibië bouwstenen en Botswana bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen Namibië hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Marleen Koen-van Loo

Product Manager Namibië en Botswana

Vanaf mijn 14e wist ik het. Ik wilde toerisme studeren. Ik zag mezelf al in mooie landen wonen en prachtige reizen maken. En dat is gelukt! Ik heb gewoond in Portugal, Montenegro en Zuid-Afrika en heb vele reizen gemaakt over de hele wereld. Hoogtepunten waren voor mij toch wel de safari’s en gastvrijheid in Zuid-Afrika, de oostkust van Australië afreizen met een camperbusje en een rondreis met een en al hoogtepunten door Namibië. De ene bijzondere accommodatie na de andere, de ongereptheid, de uitzichten en landschappen. Ik ga zeker nog eens terug!

Een favoriete bouwsteen vind ik lastig, er waren zoveel mooie plekjes. Toch vond ik, dierenliefhebber als ik ben, de zeekajak vanuit Swakopmund erg bijzonder. Spelende zeerobben die achter je peddel aangaan en een racewedstrijdje met dolfijnen, wow! Ik bezorg jou ook graag zo’n bijzondere ervaring en daarom werk ik met plezier bij Riksja Travel.

Marleen in de Grootberglodge
Namibie specialist Leonore
Leonore aan de kust

Leonore Stahlie

Bestemmingsexpert Namibië en Botswana

Ik ben reisspecialist bij Riksja Namibië en Botswana. Al in mijn jonge jaren wist ik dat ik veel wilde gaan reizen en vooral Afrika wilde ontdekken. Hoogtepunten tijdens mijn reizen waren toch wel de safari’s en de gastvrijheid van de Afrikaanse landen. De ongereptheid, vergezichten en prachtige accommodaties maakten mijn reis onvergetelijk. Ik heb al veel van de wereld mogen zien; onder andere Zuid-Afrika, Namibië en veel landen in Azië en Europa. Namibië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Wat een bijzonder en prachtig land is dit zeg! Namibië heb ik ervaren als een land van uitersten. De sterrenhemel vond ik echt adembenemend, heerlijk met een drankje de dag nog even afsluiten en genieten van de stilte. De uitgestrektheid van het land, de bijzondere landschappen en de dieren maken het land toch echt heel bijzonder. Het landschap is elke weer totaal anders, de Sossusvlei met de hoge zandduinen zover het oog reikt is toch wel een van mijn favorieten. Ook ’s avonds is het heerlijk zitten met een lokaal wijntje of biertje. Deze mooie ervaringen zijn voor iedereen mogelijk. Daarom help ik jou graag met het puzzelen aan een mooie reis.

Marjolein van den Heuvel

Trip coordinator Namibië en Botswana

Reizen, het is mijn absolute passie! Nieuwe bestemmingen, nieuwe culturen en het ontmoeten van nieuwe mensen, dat maakt het reizen zo mooi. Hoe geweldig is het dat je je soms alleen op de wereld kunt voelen, de grootsheid van de natuur kunt ervaren maar ook zoveel kunt leren van de lokale bevolking over het leven daar. Het zorgt voor begrip, voor verbazing, levenslessen en ook voor dankbaarheid. Voor mij was dan ook al snel duidelijk dat ik van deze passie mijn werk wilde maken om te zorgen dat iedereen deze mooie ervaringen mag opdoen. Al bijna 15 jaar mag ik deze hobby mijn baan noemen en ik heb in alle jaren flink wat mooie bestemmingen mogen ontdekken. Recent heb ik reizen mogen maken door Namibië en Zuid-Afrika en ben ik absoluut verliefd geworden op dit continent!

Mijn reis naar Namibië is tot op dit moment mijn absolute favoriet. Dit prachtige land heeft al mijn verwachtingen overtroffen. De ongerepte natuur, het desolate gevoel waarbij je je alleen op de wereld kunt wanen en natuurlijk niet te vergeten de wilde dieren die je overal en nergens tegenkomt. De prachtige Kalahari woestijn waar de zonsondergangen de meest prachtige op wereld zijn maar ook Fish River Canyon, de verlaten mijnstad Kolmanskop welke langzaam wordt overgenomen door de woestijn, de immense zandduinen bij Swakopmund en niet te vergeten Etosha National Park waar je alle dieren van je lijst kunt afstrepen. Ik vind het fantastisch dat ik al mijn ervaring en enthousiasme kan gebruiken om voor jullie de mooiste reis samen te stellen naar dit prachtige continent!

Marjolein Namibie specialist
Ilse bestemmingsexpert Namibie & Botswana
Ilse bij de Sossusvlei

Ilse de Nooijer

Bestemmingsexpert Namibië en Botswana

Het reizen over de wereld vind ik geweldig. Zuidelijk Afrika heeft mijn hart gestolen. Na dat ik in Zuid-Afrika was geweest, dacht ik dat het niet mooier kon. Totdat ik Namibië en Botswana ontdekte! Wat zijn deze landen bijzonder en zeker ontzettend gaaf om met elkaar te combineren. Namibië met zijn mooie zandduinen, woestijn en ook het uitgestrekte landschap. Terwijl in Botswana veel meer water en groen te vinden is. Met de indrukwekkende Okanvango Delta, de nationale parken Moremi en Chobe en één van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien tijdens de sunsetcruise op de Chobe rivier.

Wil je ook deze bijzondere plekken ontdekken? Dan help ik je graag met puzzelen aan een mooie reis.

Onze partners ter plaatse

In Namibië werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Namibië reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon.

Riksja Namibië en Botswana wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.

background-pattern