Riksja Family Japan

Naar boven

Japan met kinderen

Bouw je eigen Japan-familiereis

Japan met kinderen

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Naar Japan met kinderen? Doen! Japan is één van de veiligste bestemmingen ter wereld met veel leuks voor jongere kinderen én tieners. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je zoveel verschillen op één plek kunt ontdekken. Duik het ene moment in de wereld van Pokémon, bruisende arcadehallen en flashy neonborden om vervolgens de traditionele kant te ontdekken met mysterieuze tempels, samoerai krijgers en theeceremonies. Ontspannen kan ook aan een hagelwit zandstrand. Als reizende ouders én Japan kenners hebben we de leukste excursies en fijnste slaapplekken voor families uitgezocht en adviseren we je uit eigen ervaring.

We beloven je een reis waarbij je Japan echt leert kennen én houden we rekening met gunstig reistempo. Maak een Sudoko of speel een spelletje Mikado terwijl je reist per trein. Naast het vervoer regelen we, niet-te-missen activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een traditionele ryokan (familiehotel), een hotel met robots of zelfs in een tempel.

Nintende world in Osaka - Japan

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Onze Family-experts bij Riksja Family Japan hebben onze Japan rondreizen op basis van hun eigen reiservaring in elkaar gezet. Zo leer je het land van A tot Z kennen en reis je op een relaxte manier het land door. Wil je liever samen met je gezin puzzelen aan een reis? Kijk dan bij onze Japan bouwstenen. Dit zijn korte reizen van enkele dagen die je kan combineren tot jouw ideale rondreis. Wil je liever iets persoonlijks? Dan kunnen we ook een reisvoorstel op maat voor je samenstellen.

Een greep uit onze Japan-belevingen

Voor het hele gezin is Japan een heerlijke bestemming. We inspireren je graag met een greep uit onze favoriete reisplekken in Japan. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze familiereizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

Rondreis met kinderen mount fuji
rondreis

Easy going Japan

 • Tokyo - Kawaguchiko - Kyoto - Osaka
 • 15 dagen/ 14 nachten
 • vanaf € 2690,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Rondreis met kinderen mount fuji
rondreis

In twee weken langs de hoogtepunten

 • Tokio – Kawaguchiko bij Mt Fuji – Kyoto – Himeji – Hiroshima – Koyasan – Osaka
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 2570,- p.p.
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Fietstour door Kyoto - Japan
bouwsteen

Op de trappers door Kyoto

 • Kyoto
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 450,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Japan rondreis met kinderen mount fuji
bouwsteen

Actief bij Mount Fuji

 • Kawaguchiko
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 385,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Familie voor een tempel in Japan

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat je nog steeds kan reizen mét kinderen. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze Japan reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in twee categorieën: 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Kajakken Japan

Meer Japan-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Japan met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Japan zien, maar ook de onontdekte parels. Zo ga je kajakken met uitzicht op Mount Fuji, slaap je in een boeddhistische tempel en reis je per huurauto door de Japanse Alpen. Plekken die je dichterbij Japan en haar bevolking brengen. Als Japan-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Japan staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Japan Tempel - fietstour
Samurai Japan

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Japan en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Japan niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door locals. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Japan met kinderen
Een rondreis door Japan wil je zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen, zeker wanneer je reist met kinderen. Daarom vertellen we alles over het land, de ideale reisroute en de beste reistijd. Zo weet je wat je kunt verwachten tijdens je reis en wat je vooraf wil regelen zoals visa.

De mensen in Japan zijn gastvrij en ontvangen je met open armen. Ze delen graag al hun belangrijkste tradities en laten je proeven van het heerlijke eten.

Tokio met kinderen

Andere Riksja Family bestemmingen in Azië

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Azie die leuk zijn met kinderen: Thailand, Indonesië en Vietnam

background-pattern