Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Midden-Oosten

Midden-Oosten Riksja

2 bestemmingen binnen het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten verbindt Europa met Azië. In een gebied dat veel roerigheid kent, is Jordanië een stabiel rustpunt waar reizen en vakantie samenkomen. Hier proef je de gastvrijheid letterlijk in de smakelijke mezze en figuurlijk in de knusse slaapplekken. Verken wereldwonder Petra, slof op de rug van een kameel door de Wadi Rum-woestijn, dobber als een badeendje in de Dode Zee en val in slaap onder de sterren. Daarnaast hebben we reizen naar Egypte, het land vol mysterie en geschiedenis. Bekijk het meest mysterieuze wereldwonder op onze aarde, de piramides van Giza, vaar langs de nijl met een felukka en stop bij de vele temples. Even bijkomen? Blijf dan een paar dagen bij de heerlijke stranden aan de Rode Zee.

Egypte

Tempel Egypte

Egypte heeft warme stranden, een schat aan cultuur en is nog geen vijf uur vliegen. Maar kun je als individuele reiziger ook buiten de platte stranden en grote toeristengroepen om door Egypte reizen? Wij denken van wel. Natuurlijk wil je naar de piramides en het graf van Toetanchamon, maar met een beetje planning kan dat een echte ervaring worden. Ook die romantische Nijl van Agatha Christie bestaat nog steeds. Niet vanuit je hut op één van die enorme cruiseschepen, maar vanaf een traditionele felukka, waar het water je in slaapt wiegt.

Jordanië

Midden Oosten Jordanië

Wie Jordanië zegt, zegt Petra. De rotsstad Petra is een van de zeven wereldwonderen en terecht. Tijdens je Jordanië-rondreis kun je jezelf volop onderdompelen in cultuur, maar dat gaat je in de Dode Zee niet lukken. Het water is zó zout, dat je niet anders kunt dan drijven en dobberen als een badeendje in hele grote badkuip. Daarnaast dwaal je door de souks en eet je een eerste falafelbroodje in hoofdstad Amman, bezoek Romeinse opgravingen en hobbel op een kameel door de Wadi Rum-woestijn. Overnachten doe je in een bedoeïenentent, midden in de woestijn.

Algemene informatie over het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is geen officieel continent, maar een regio die deels onder Afrika en deels onder Eurazië valt. Het ligt dan ook op het kruispunt van het Europese, Afrikaanse en Aziatische continent. Veelal worden de landen uit Zuidwest-Azië (denk aan Saoedi-Arabië, Irak en Iran) tot het Midden-Oosten gerekend, maar vaak ook delen van Noord-Afrika. Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat het noorden van het Afrikaanse continent net als West-Azië veel moslimculturen kent; denk aan Marokko, Tunesië en Egypte. Toch bestaat het Midden-Oosten uit drie religies: de islam, het jodendom én het christendom. Zo vind je hier Mekka voor de islam, Jeruzalem voor de joden en Bethlehem voor de christenen. Riksja Travel biedt op dit moment enkel Jordanië en Egypte aan als bestemmingen binnen het Midden-Oosten.

Wat mag ik niet missen in Jordanië?

Je kunt in Jordanië alle kanten op als het gaat om activiteiten, maar voor ons is Petra een must. Dit wereldwonder staat voor vele op de bucketlist, dus met Riksja zorgen we ervoor dat je het ervaart op een manier weg van de massa. Zo zie je Petra in de avond terwijl het verlicht is zoals vroeger, maar dan met lampen in plaats van fakkels.

Wil je meer zien van de woestijn? Dan kun je met een 4×4 jeep dieper de Wadi Rum in. Je slaapt bij de bedoeïenen en ziet hoe ze leven en eten terwijl je gids meer verteld over de omgeving. De kans dat je een heldere sterrenhemel ziet is groot en je kunt er ook voor kiezen om op een matrasje in de woestijn te liggen.

Van droogte naar water bij de Dode Zee. Hier dobber je door het hoge zoutgehalte en kun je daarna een huidmasker opdoen van de modder. Zo voel je op een natuurlijke manier jezelf tot rust komen, uniek en relaxt!

Hoe kan ik over de Nijl varen?

In Egypte is de Nijl de belangrijkste rivier voor boeren, vissen en nog veel meer. Hoewel veel van het land woestijn en droogte is, is alles rond de Nijl groen en vruchtbaar. Zo zijn ook veel bezienswaardigheden vlak bij de rivier en Egypte op een unieke manier zien kun je doen met een Nijlcruise.

We bieden verschillende manieren van Nijlcruises aan. Zo kun je ervoor kiezen om een dag (of langer) met een traditionele felukka te varen en langs verschillende stops over de Nijl te gaan. Wil je het wat luxer? Dan kun je met een schip varen waar je een eigen hut hebt verzien van de nodige comfort. Wil je iets compleet anders? Vraag dan naar de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over het Midden-Oosten

  • Waarom zou ik een Midden-Oosten-reis met Riksja Travel maken in plaats van deze zelf te regelen?
  • Wat is niet inbegrepen in onze rondreizen Midden-Oosten?
  • Zijn bestemmingen in Midden-Oosten wel veilig?
  • Hoe is de gezondheidszorg in het Midden-Oosten?
  • Wat is de beste reistijd voor het Midden-Oosten?
  • Reis ik in een groep of individueel?
  • Kan ik mijn Midden-Oosten-rondreis aanpassen?
background-pattern