Bouw je eigen Madagaskar-reis

Individuele rondreizen Madagaskar

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Madagaskar: hoort het bij Afrika? Hoort het bij Azië? Je hoeft niet te kiezen, want je vindt beide werelddelen terug in dit unieke land. Afrikaanse gezichten lachen je toe als je over rode zandpaden hobbelt, maar rijstvelden en riksja’s zorgen voor een vleugje Aziatische charme. Madagaskar is een ultieme mix van tropische jungle, zinderende savannes, bizarre rotsformaties, tropische stranden én wild! Weliswaar geen Big 5, maar wel kameleons, vleermuizen, fossa’s, maki’s en dansende sifaka’s. Omarm een van de immense baobabs en voel hoe Madagaskar jou omarmt.

We beloven je een reis waarbij je Madagaskar en de mensen echt leert kennen. Wij regelen een auto met privéchauffeur, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een groene junglelodge, knusse guesthouses en je eigen bungalow aan het strand.

Bouw je eigen Madagaskar reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Madagaskar-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Madagaskar-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

madagaskar pousse pousse

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Madagaskar zien, maar ook de onontdekte parels. Zo brengen we je naar de befaamde Allée des Baobabs, maar ook naar de onontdekte Tsaranoro-vallei waar twee soorten landschappen samenkomen: uniek! Ontspannen doe je op het strand van Ifaty – ook een perfecte plek om te snorkelen of zelfs walvissen te gaan spotten. Zo leer je Madagaskar echt kennen, terwijl je volop geniet van het vakantiegevoel.
Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Madagaskar staan 24/7 voor je klaar. Zo reis je wel avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Ik, Madagaskar-expert Sharony, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Ik heb de gaafste activiteiten, slaapplekken en vervoermiddelen alvast voor je uitgezocht. Zo heb ik ervoor gezorgd dat je echt kennis kunt maken met de Malagassiërs tijdens een fietstocht door het platteland en kun je je auto een stukje inruilen voor een bijzondere boottocht tussen zakken vol fruit en groente. Of wat dacht je van een paar dagen ontspannen op een heus pirateneiland, waar je zelfs in het juiste seizoen bultruggen kunt spotten?
Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

verantwoord reizen madagaskar reizen

Reizen met impact

Met Riksja Madagaskar maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar hotels weg van de massa, die én sfeervol zijn én waar het geld direct terugvloeit naar de bevolking. Zo slaap je op de hoogvlakte in een duurzaam én sociaal hotel, dat helpt werkgelegenheid voor jongeren te creëren. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Madagaskar eten

Familiereizen naar Madagaskar

Ook met kinderen kun je Madagaskar ontdekken. Vanwege de nogal hobbelige wegen en de kans op malaria raden we wel aan om met iets oudere kinderen te reizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke accommodaties. Je reist in een auto met privéchauffeur die het land op z’n duimpje kent. Zo heb je echt de tijd voor elkaar als gezin. Speur naar maki’s en kameleons, omarm een enorme baobab op de Allée des Baobabs en ga walvissen spotten vanaf van heus pirateneiland!

Madagaskar veld bloemen

Klimaat Madagaskar

De beste reistijd voor Madagaskar is tussen april en november. Dan is het droog en schommelen de temperaturen tussen de 20°C en 25°C – al kan het ’s nachts flink afkoelen. Van juli tot en met september komen de bultrugwalvissen vanuit Antarctica naar de warmere wateren om te baren en is de kans groot dat je de dieren spot. Hoewel van november tot april het regenseizoen is, kun je in november en december ook nog prima reizen, mits een beetje warmte je niet afschrikt. In het orkaanseizoen (januari – maart) raden we reizen af.

Vakantie Madagaskar

Visum voor Madagaskar

Als je naar Madagaskar reist, dan heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog zes maanden geldig is.
Voor een reis die korter duurt dan negentig dagen heb je tevens een visum nodig. Deze hoef je niet van tevoren te regelen, maar ontvang je op de internationale luchthaven.
Blijf je langer dan drie maanden, dan dien je je visum voorafgaand aan je reis te regelen.
Het visum kost je, afhankelijk van de duur van je verblijf, tussen de €18,- en €42,-.

Reisblog Madagaskar

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Madagaskar? Je vindt het allemaal op ons Madagaskar-blog. We trappen af met vier redenen waarom je écht naar Madagaskar moet!

De voordelen van reizen met Riksja Madagaskar

Er zijn genoeg redenen om je reis niet zelf te regelen, maar te kiezen voor onze hulp. Welke dat zijn? Wij zijn zelf in Madagaskar geweest en kennen de leukste plekken. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk online. En dat niet alleen: je hoeft überhaupt niets zelf te regelen. Het enige wat jij hoeft te doen is je favoriete reis uitzoeken, wij regelen de rest. We staan bovendien altijd voor je klaar, zowel voor als tijdens je reis. Zo sta je er in geval van nood nooit alleen voor. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. Oh, en niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.

Madagaskar met kinderen