Bouw je eigen India-reis

India op jouw manier

India is het land van extreme contrasten: van totale chaos en drukte in de steden tot mystiek in natuur, tempels en olifanten. Het kastenstelsel scheidt paria’s van maharadja’s en de as van overledenen drijft in de Ganges, langs sprookjesachtige paleizen. Al je zintuigen worden geprikkeld en je komt met een schatkist aan ervaringen thuis.

We beloven je een reis waarbij je bestemming en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een voormalig Maharadjapaleis, junglelodge of house boat.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze India rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze India bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze India-reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Familiereizen naar India

Ook met kinderen kun je India ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, India is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt in India met kinderen een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.

Slaap onder de sterren in de woestijn, verken magische paleizen, hobbel op de rug van een kameel, ga op zoek naar wilde olifanten en relax op tropische stranden.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Over ons
Riksja bestemmingsexperts Omar en Vincent

Meer India-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over India? Je vindt het allemaal op ons India-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van India zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Rajasthan per kameel, zie de Taj Mahal terwijl de zon opkomt en spot tijgers in het wild. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in India staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, India-expert Omar, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heb ik een plek gevonden waar je zelf overheerlijk Indiaas leert koken, ken ik een verborgen vallei in Ladakh en laat ik je de backwaters verkennen per house boat. Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Reizen met impact
Met Riksja India maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over India
Voordat je afreist naar India, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. Daarnaast regel je zelf een visum. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je India -vakantie.

India is een enorm land dat veel verschillende klimaten kent. Zo kent het noorden grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter, maar is het regenseizoen niet heel heftig. Het zuiden is stabieler qua klimaat, maar kan tijdens het regenseizoen behoorlijk nat zijn. De beste reistijd voor Noord-India is tussen september en april; in mei en juni is het er flink heet. Onze zomervakantie (juli – september) is overigens ook een prima tijd om naar het noorden te reizen. Dit is ook de beste reistijd voor Ladakh. Zuid-India is het beste te bereizen van half oktober tot en met april. Dan valt de minste regen en is de temperatuur aangenaam.