Individuele rondreizen India

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

India is het land van extreme contrasten: van totale chaos en drukte in de steden tot mystiek in natuur, tempels en olifanten. Het kastenstelsel scheidt paria’s van maharadja’s en de as van overledenen drijft in de Ganges, langs sprookjesachtige paleizen. Al je zintuigen worden geprikkeld en je komt met een schatkist aan ervaringen thuis.

We beloven je een reis waarbij je bestemming en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een voormalig Maharadjapaleis, junglelodge of house boat.

Bouw je eigen India reis

Met onze India bouwstenen – korte India-reizen van 2-6 dagen die je met elkaar kunt combineren zoals je wilt – kun je je eigen reis bouwen. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Hulp nodig? We adviseren je graag. Nog makkelijker? Met onze flexibele India-rondreizen hebben we de beste reisroutes vast voor je uitgestippeld. Wil je een tussenstop toevoegen of een dagje langer of korter ergens blijven? Pas ze gerust aan!

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van India zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Rajasthan per kameel, zie de Taj Mahal terwijl de zon opkomt en spot tijgers in het wild. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in India staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, India-expert Omar, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heb ik een plek gevonden waar je zelf overheerlijk Indiaas leert koken, ken ik een verborgen vallei in Ladakh en laat ik je de backwaters verkennen per house boat. Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Reizen met impact

Met Riksja India maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar hotels weg van de massa die sfeervol zijn en waar het geld direct terugvloeit naar de bevolking. We vinden het belangrijk dat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Slaap in Jodhpur in een historisch fort, dat community driven is en het geld investeert in de omgeving. Of reis per trein! We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Familiereizen naar India

Ook met kinderen kun je India ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, India is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.

Slaap onder de sterren in de woestijn, verken magische paleizen, hobbel op de rug van een kameel, ga op zoek naar wilde olifanten en relax op tropische stranden.

India met kinderen

Beste reistijd India

India is een enorm land dat veel verschillende klimaten kent. Zo kent het noorden grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter, maar is het regenseizoen niet heel heftig. Het zuiden is stabieler qua klimaat, maar kan tijdens het regenseizoen behoorlijk nat zijn. De beste reistijd voor Noord-India is tussen september en april; in mei en juni is het er flink heet. Onze zomervakantie (juli – september) is overigens ook een prima tijd om naar het noorden te reizen. Dit is ook de beste reistijd voor Ladakh. Zuid-India is het beste te bereizen van half oktober tot en met april. Dan valt de minste regen en is de temperatuur aangenaam.

Visum voor India

Voor India heb je niet alleen een paspoort nodig dat na aankomst in het land nog zes maanden geldig is, maar ook een visum. Deze dien je zelf aan te vragen. Er zit aardig wat papierwerk en specifieke pasfoto-eisen aan het visum verbonden, dus je doet er verstandig aan je aanvraag tijdig in te dienen. Het is tegenwoordig wel mogelijk om je visum voor India online aan te vragen; dit kan maximaal dertig dagen voor vertrek. Je krijgt dan een bevestigingsmail – het echte visum krijg je bij aankomst op de luchthaven in India in je paspoort geplakt. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor in een aparte rij moet staan en dat het langer kan duren om door de douane te komen.

Meer India-informatie en -inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over India? Je vindt het allemaal op ons India-reisblog. We trappen af met vijf redenen waarom India op je bucketlist hoort!

De voordelen van reizen met Riksja India

In een land als India kan het fijn zijn om met een reisorganisatie te reizen. Ook al reis je individueel en zelfstandig, heb je met Riksja India altijd een vangnet. Zowel wij als onze collega’s ter plaatse staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooraf al het regelwerk uit handen. We hebben de mooiste accommodaties en gaafste activiteiten al voor je uitgezocht en plannen de handigste reisroute. Jij hoeft enkel je voorkeuren aan te geven.
Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.