Naar boven

Bouw je eigen India-reis

Reizen met hart voor de wereld

india

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

India is het land van extreme contrasten: van totale chaos in de steden tot mystieke natuur, betoverende tempelcomplexen en vriendelijke olifanten. Het kastenstelsel scheidt Paria’s van Maharadja’s en de as van overledenen drijft in de Ganges, langs sprookjesachtige paleizen. Als hier je zintuigen niet worden geprikkeld dan weten we het ook niet meer. Je komt met een schatkist aan ervaringen thuis.

We beloven je een bijzondere en avontuurlijke reis waarbij je India en de bevolking écht leert kennen. Wij regelen het vervoer, gave excursies en unieke overnachtingen, zoals een in voormalig Maharadjapaleis, junglelodge of op een house boat.

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

In onze rondreizen hebben wij de leukste en mooiste routes alvast voor je uitgestippeld. Je kan deze uiteraard India rondreizen uiteraard verlengen om extra lang te genieten van dit betoverende land. Liever zelf aan de slag? Kijk dan bij onze India bouwstenen. Dit zijn unieke reispakketjes, van twee tot vier dagen lang. Jij levert ons je voorkeur aan en wij helpen je bij het uitzoeken van de meest logische reisroute en niet-te-missen activiteiten voor onderweg. Dit verwerken we daarna in reisvoorstel op maat, geheel afgestemd op jouw reiswensen.

Een greep uit onze India-belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze meest geboekte bouwstenen en rondreizen. Benieuwd naar ons gehele aanbod? Klik dan snel door naar het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Korte India rondreis taj mahal
rondreis

A taste of India – startreis

 • Jaipur – Agra – Varanasi – Delhi
 • 11 dagen / 10 nachten
 • Vanaf € 995,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
india jaipur vakantie
bouwsteen

Easy Going in Jaipur

 • Delhi - Jaipur
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Als Maharadja door India

 • Mandawa - Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Udaipur – Pushkar - Jaipur – Agra – Varanasi – Delhi
 • 19 dagen / 18 nachten
 • Vanaf € 2.030,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Bangalore verblijf kinderen zwaaien
bouwsteen

Easy Going Bangalore

 • Bangalore
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

India met kinderen

India is misschien niet de eerste keuze voor een familiereis, toch kun je met kinderen ook naar India toe. Vergaap je samen met je kleintjes of tieners aan de schatten van dit land. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt in India met kinderen een iets lager en waar mogelijk kiezen we voor kindvriendelijke accommodaties.

Slaap met je gezin onder de sterren in de woestijn, verken magische paleizen, hobbel op de rug van een kameel, ga op zoek naar wilde olifanten of relax op een van de tropische stranden die het land rijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met Riksja Travel brengt veel voordelen met zich mee. Je reist altijd in je eigen gezelschap, maar wel met een ingebouwd vangnet van zowel ons als onze lokale collega’s. We staan 24/7 voor je klaar en dat niet alleen: we nemen je al het regelwerk uit handen. We hebben de leukste accommodaties en de fijnste slaapplekken voor je uitgezocht en samen met jou plannen we de handigste route voor je reis in. Vertel ons hoe je graag reist en wat je niet wilt missen en wij gaan met veel plezier voor je aan de slag.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Je bent verzekerd van eerlijke voorwaarden en als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement gaan we graag met je op zoek naar een passende oplossing. Tot slot beloven we je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Over ons
Riksja bestemmingsexperts Omar en Vincent
Loading...

Meer India-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze tips en ervaringen én de laatste nieuwtjes over India? Je vindt het allemaal op ons India-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van India zien, maar ook de onontdekte parels. Verken Rajasthan per kameel, zie de Taj Mahal terwijl de zon opkomt en spot tijgers in het wild. Je reist individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken, maar zowel wel wij, als onze lokale collega’s in India staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar.

We kennen het land van A tot Z en weten precies wat je moet zien en doen om een onvergetelijke reis door India te maken. Zo hebben we een plek gevonden waar je zelf overheerlijk Indiaas leert koken, weten we een verborgen vallei in Ladakh te vinden en laten we je de backwaters verkennen per house boat. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Reizen met impact
Met Riksja India maak je zonder twijfel een onvergetelijke reis. Je leert het land en de mensen écht kennen. Hoe we dit doen? We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige en karakteristieke hotels, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee het geld ook direct terugvloeit naar de Indiërs zelf. We vinden het bovendien belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs ook een eerlijk loon verdienen. We steunen hiermee de lokale bevolking en zorgen er zo voor dat jouw reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over India
Voordat je rondreis naar India van start gaat, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een geldig paspoort dat ook nog geldig is na terugkomst in Nederland. Daarnaast regel je zelf het visum voor je reis. We adviseren je daarnaast om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis – of beveiligd en online te bewaren. Laat ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema bij ze achter. Dit maakt het regel- en papierwerk bij verlies van belangrijke documenten tijdens je India-reis makkelijker.

India is een enorm land dat veel verschillende klimaten kent. Zo kent het noorden grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter, maar is het regenseizoen niet heel heftig. Het zuiden is stabieler qua klimaat, maar kan tijdens het regenseizoen behoorlijk nat zijn. De beste reistijd voor Noord-India is tussen september en april: in mei en juni is het er heet. Onze zomervakantie (juli – september) is een prima tijd om naar het noorden te reizen. Dit is ook meteen de beste reistijd voor Ladakh. Zuid-India is het beste te bereizen van half oktober tot en met april. Dan valt de minste regen en zijn de temperaturen aangenaam.

Andere bestemmingen in Azië

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Azië zoals Bhutan, Borneo, Cambodja, China, Indonesië, Japan, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Tibet en Vietnam.

background-pattern