Rondreis India

Individuele rondreizen India

Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’
India is een verrassende combinatie van drukke steden, imponerende forten en paleizen en rustig platteland. Met onze flexibele India rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele rondreis India natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een maharadjapaleis of bamboebungalow?

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Reis individueel met lokaal vervoer en privéchauffeur
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3
rondreis
1

Maharadja’s en Koningen

 • Reisschema:
  Jaipur – Pushkar – Udaipur – Jodhpur – Jaisalmer – Agra – Orchha – Khajuraho – Varanasi – Lumbini – Chitwan - Kathmandu
 • Reisduur:
  23 dagen / 22 nachten
 • Reissom:
  € 2554,- p.p. bij 2 personen

Dit is dé reis door India en Nepal, waarbij je zowel de highlights van India als die van Nepal gaat zien. Van stoffige kamelen en forten in woenstijnprovincie Rajastan tot de blinkende Taj Mahal in Agra. Van hindoeïstisch Varanasi tot de geboorteplaats van Boeddha in grensplaatsje Lumbini. En van groen en rustgevend Chitwan tussen de olifanten en neushoorns, tot druk en levendig Kathmandu.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Backwaters en Bollywood in het Zuiden

 • Reisschema:
  Bangalore – Mysore – Wayanad - Coonoor – Cochin – Periyar NP – Allepey – Kovalam (- Trivandrum)
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  € 1321,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober - april

Het tropische, groene zuiden vormt een sterk contrast met het drukke en drogere noorden. Via de kleurrijke zijdestad Mysore reis je via de theevelden verder naar het zuiden. De koloniale stad Cochin vormt een leuke afwisseling met het varen op de tropische backwaters. In Kovalam eindig je ontspannen aan het strand, misschien wel genietend van een ayurvedische massage.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Highlights en authentieke kloosters

 • Reisschema:
  Delhi – Himalaya gebied – Sikkim – Darjeeling – Kurseong – Delhi - Jaipur - Agra – Delhi
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  € 1648,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  oktober, november, maart, april en mei zijn de beste maanden

Deze reis is voor reizigers die naast de highlights een bijzonder, afgelegen stuk India willen ontdekken. Je begint je reis met de Gouden Driehoek van India, die je niet mag missen. Sikkim is een groene regio in het oosten van India waar sferen uit Tibet en Bhutan zich mengen. Twee heel verschillende werelden, maar allebei India.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Van de Taj naar de Tibetaan

 • Reisschema:
  Jaipur - Agra – Delhi –Amritsar – Dharamsala – Manali – Leh (Ladakh) – Hundar – Kyagar - Delhi
 • Reisduur:
  20 dagen / 19 nachten
 • Reissom:
  € 2636,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  inclusief binnenlandse vlucht
 • Reisperiode:
  voor Ladakh eind juni - half september

Een rondreis die de hoogtepunten van de Gouden Driehoek combineert met het hoge noorden van India: Ladakh. Hier bepalen monniken in rode gewaden, Tibetaanse kloosters en witte bergtoppen het straatbeeld. Een reis voor reizigers die een bijzonder, afgelegen stuk India willen ontdekken, maar de highlights ook niet willen missen.

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Alle tijd voor tijgers en thali’s

 • Reisschema:
  Mandawa – Pushkar – Chittorgarh - Udaipur – Chandelao - Jodphur – Jaipur – Ranthambore NP - Agra – Delhi
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  € 2027,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  Ranthambore gesloten van 1 juli – 1 oktober

We hebben deze rondreis in India voor je samengesteld waarbij je naar plekken reist waar vele reizigers niet eens van hebben gehoord. Bak je eigen pot in een pottenbakkerij, rijd op een kameel over het platteland en spot tijgers in het wild. Maar highlights zoals het pelgrimsmeer in Pushkar en het wereldwonder de Taj Mahal ontbreken uiteraard ook niet in deze reis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
6

Go India en Goa

 • Reisschema:
  Jaipur – Pushkar – Udaipur – Deogarh – Jaipur – Agra – Delhi - Goa
 • Reisduur:
  16 dagen / 15 nachten
 • Reissom:
  € 1713,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  inclusief binnenlandse vlucht

Deze reis in Noord-India en Goa is een perfecte combinatie van de hoogtepunten afgewisseld met rust en strand. Je bezoekt de gouden driehoek, met als kers op de taart een bezoek aan de Taj Mahal. In het midden van je reis slaap je in een prinsheerlijk paleis met zwembad om bij te komen van alle indrukken. Het toetje van de reis is een verblijf op één van de mooiste stranden in Goa.

Bekijk deze rondreis
rondreis
7

Als Maharadja door India

 • Reisschema:
  Jaipur – Pushkar – Udaipur – Jodhpur – Jaisalmer - Agra – Varanasi – Delhi
 • Reisduur:
  18 dagen / 17 nachten
 • Reissom:
  € 1810,- p.p. bij 2 personen

Maak kennis met kamelen, kleurrijke mensen en forten en paleizen van de woestijnprovincie Rajasthan. Het leuke is dat je slaapplaats vaak in zo’n fort of paleis te vinden is. Bezoek de Taj Mahal en neem de oostelijke route naar Varanasi, aan de heilige rivier de Ganges. Kijk, voel, ruik, proef en luister en laat je overweldigen.

Bekijk deze rondreis
rondreis
8

A taste of India

 • Reisschema:
  Jaipur – Agra – Varanasi – Delhi
 • Reisduur:
  11 dagen / 10 nachten
 • Reissom:
  € 883,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze korte India-rondreis doe je in relatief korte tijd veel indrukken op van India. Je bezoekt de Gouden Driehoek, gecombineerd met de heilige stad Varanasi aan de Ganges. Natuurlijk ontbreekt de Taj Mahal niet en ook het fort van Agra is sprookjesachtige. Het reizen met de nachttrein in India is een beleving op zich. Deze reis biedt een complete India-ervaring, ook als je iets minder tijd en geld wilt besteden.

Bekijk deze rondreis

Rondreis India: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor India?

Door de verschillende klimaatzones is India een land dat het hele jaar door goed te bereizen is als je de juiste regiokeuzes maakt. Kijk hier voor een overzicht van het klimaat per regio.

Heb ik een visum nodig voor India?

Als je naar India op reis gaat moet je een visum aanvragen. Je kunt een e-visum aanvragen minimaal 4 dagen en maximaal 30 dagen voor de vertrekdatum. Na aanvraag krijg je een bevestigingsmail en bij aankomst op de luchthaven krijg je het echte visum voor India in je paspoort geplakt. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in India. Kijk hier voor meer informatie over je visum voor India.

Hoe reis je in India?

Wanneer je met Riksja India op reis gaat zul je de meeste reistijd doorbrengen in de auto met een privéchauffeur. Het is een ontspannen manier van reizen met een vertrouwde chauffeur die de weg kent en Engels spreekt. Nachttreinen zijn een leuke en goedkope manier om een heel andere kant van India te leren kennen. Het is geen luxe manier van reizen maar wel een leuke ervaring. India is een uitgestrekt land en bij lange afstanden is het handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Voor de ultieme India ervaring is het leuk om een keer de riksja te pakken. In veel gevallen zul je dan vooraf moeten onderhandelen voer de prijs. Kijk hier voor meer informatie over vervoer in India.

Wat eten ze in India?

De Indiase keuken is zeer gevarieerd. Veel gerechten worden bereid met rijst. Je hebt er veel verschillende curries, tandoori en groenten. Hindoes zijn vegetariër dus er zijn weinig gerechten met vlees de krijgen. De koe is voor de Hindoes heilig dus er wordt geen rundvlees gegeten. Naast dat je waarschijnlijk even zal moeten wennen aan het eten is ook de manier van eten erg verschillend van Nederland. Indiërs eten eigenlijk altijd zitten op de grond en met hun rechterhand. Naast alle rijst en curry’s zijn er ook Westerse gerechten te krijgen in India.

Hoe veilig is India?

Over het algemeen is het veilig om zelfstandig door India rond te reizen. De mensen zijn vriendelijke en behulpzaam en de meeste plekken hebben goede voorzieningen voor toeristen. Toch is het wel goed om te letten op een aantal dingen zoals voedselveiligheid. Wees voorzichtig met eten op straat en het kan slim zijn om vis en vlees te vermijden. Drink geen water uit de kraan en wees alert op ijsklontjes in frisdrank en verse fruitsapjes. Loop na zonsondergang niet over straat en reis niet met het openbaar vervoer of taxi na zonsondergang. Draag verder geen dure sieraden en zorg dat je geld niet zichtbaar is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn India rondreis?

Zorg dat je voor vertrek tijdig contact opneemt met een medische instantie die verstand van zaken heeft, zoals de GGD of je huisarts. Vaccinaties die door de GGD worden aangeraden zijn DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitus A. De buiktyphus inenting wordt vaak ook aangeraden, behalve als je korten dan twee weken naar India gaat. Malaria komt het gehele jaar door voor in India. Er zijn echter grote verschillen per streek, dus het is goed om hier even te kijken naar welk gebied je gaat bezoeken. Lees hier meer over gezondheid in India.