Naar boven

Rondreis India

Unieke individuele rondreizen op maat

Onze reispakketten zijn kant-en-klaar of op-maat aan te passen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’ is geen probleem. India is een verrassende combinatie van kleurrijke steden, imponerende forten en paleizen en rustig platteland. Met onze flexibele India rondreizen hebben we de beste reisroutes alvast voor je in elkaar gezet. Je kunt je individuele rondreis India natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. De slaapplekken regelen wij voor je: slaap je in een Maharadjapaleis of bamboebungalow?

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Reis individueel met lokaal vervoer en privéchauffeur
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in India

Rondreis India: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor India?

Door de verschillende klimaatzones is India een land dat het hele jaar door goed te bereizen is, mits je de juiste regio kiest. Op deze pagina vind je een overzicht van het klimaat per regio terug.

Heb ik een visum nodig voor India?

Voor je rondreis door India moet je een visum aanvragen. Je kunt een e-visum minimaal 4 dagen en maximaal 30 dagen voor de vertrekdatum aanvragen. Na de aanvraag krijg je een bevestigingsmail en bij aankomst op de luchthaven krijg je het visum voor India in je paspoort geplakt. Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in India. Kijk hier voor meer informatie over je visum voor India.

Hoe reis je in India?

Wanneer je met Riksja India een rondreis gaat maken, zul je de meeste reistijd doorbrengen in de auto met een privé-chauffeur. Het is een ontspannen manier van reizen met een lokale chauffeur die de weg kent en Engels spreekt. Nachttreinen zijn een leuke en goedkope manier om een heel andere kant van India te leren kennen. Het is misschien niet de meest luxe manier van reizen, maar wel een bijzondere ervaring. India is een uitgestrekt land en voor de lange afstanden is het vaak handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Voor de ultieme India-ervaring is het leuk om een keer de riksja te pakken. In veel gevallen zul je dan vooraf moeten onderhandelen voer de prijs. Kijk hier voor meer informatie over vervoer in India.

Wat eten ze in India?

De Indiase keuken is erg gevarieerd. Veel gerechten worden bereid met rijst. Je hebt er veel verschillende curries, tandoori en groenten. Hindoes zijn vegetariër dus er zijn weinig gerechten met vlees te vinden. De koe is voor de Hindoes heilig dus er wordt geen rundvlees gegeten. De manier van eten is daarnaast erg verschillend met Nederland. Indiërs eten eigenlijk altijd zitten op de grond en met hun rechterhand. Naast alle rijst en curry’s zijn er ook westerse gerechten te krijgen in India.

Hoe veilig is India?

Over het algemeen is het veilig om zelfstandig door India rond te reizen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de meeste plekken hebben goede voorzieningen voor toeristen. Toch is het wel goed om te letten. Op nummer 1) Voedselveiligheid. Wees voorzichtig met eten op straat en het kan slim zijn om vis en vlees te vermijden. Drink geen water uit de kraan en wees alert op ijsklontjes in frisdrank en verse fruitsappen. En nummer 2) Loop na zonsondergang niet over straat en reis niet met het openbaar vervoer of taxi na zonsondergang. Draag verder geen dure sieraden en zorg dat je geld niet zichtbaar is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn India rondreis?

Zorg dat je voor vertrek tijdig contact opneemt met de GGD, je huisarts of een andere kliniek voor reisvaccinaties. Vaccinaties die door de GGD worden aangeraden zijn DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitus A. De buiktyphus inenting wordt vaak ook aangeraden, behalve als je korter dan twee weken naar India gaat. Malaria komt het gehele jaar door voor in India. Er zijn echter grote verschillen per streek, dus het is goed om hier even te kijken naar welk gebied je gaat bezoeken. Lees hier meer over gezondheid in India.

Veel gestelde vragen over India

  • Hoe reis je in India?
  • Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar India?
  • Hoe veilig is India?
  • Welke vaccinaties heb je nodig voor een reis naar India?
  • Wat is de beste reistijd voor India?
background-pattern