Naar boven

A taste of India – startreis

rondreis

 • Reisschema:
  Jaipur – Agra – Varanasi – Delhi
 • Reisduur:
  11 dagen / 10 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 995,- p.p. bij 2 personen
Deze korte India rondreis is bij uitstek geschikt voor mensen die op een voordelige manier en in een korte tijd de highlights van India willen zien. Je bezoekt de Gouden Driehoek, waarin de populairste bezienswaardigheden van Noord-India liggen. Je start in de roze stad Jaipur, de hoofdstad van de kleurrijke provincie Rajasthan. Vervolgens reis je naar Agra, de stad van het nieuwe wereldwonder de Taj Mahal. Per nachttrein ga je vervolgens naar Varanasi, de stad aan de heilige Ganges rivier. Je sluit af in de hoofdstad van India, Delhi.

Deze reis is geschikt als startreis en is gemakkelijk uit te breiden met bouwstenen in Noord- of Zuid-India, of kan gecombineerd worden met Nepal of Bhutan.
Korte India rondreis - kleding
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Delhi, begin van je korte India rondreis

Wanneer je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wij vonden het wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen net voor of na middernacht aan.

Je hotel ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis midden in de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de reis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In dit hotel heb je een comfortabele kamer. Misschien heb je nog tijd om te relaxen in de tuin of het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op weg naar de roze stad Jaipur

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag word je met een autotransfer naar Jaipur gebracht. Het is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in roze-oranje tinten zijn geschilderd. Je arriveert bij je gezellige hotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven, vele met een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

Het centrum van Jaipur is zeer levendig, met mensen in kleurige gewaden, kameelkarren, riksja’s, tempels, een fort en een paleis. Een leuk begin van je rondreis door het fascinerende India.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaipur citywalk en Amber fort

Op de derde dag is er ’s morgens een city tour ingepland. Je bezoekt samen met een gids het City Palace, de Observatory en het Palace of the Winds (Hawa Mahal). Het City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuurschilderingen in typisch Indiase stijl. Als de vlag uithangt is de maharadja ook thuis. Het Palace of the Winds is een wereldberoemd super smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

’s Middags breng je met de gids een bezoek aan het Amber Fort, dat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met de indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls daar hebben gebouwd.

Decorative torn edge

Dag 4 – Via tempels en natuur naar Agra

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag vertrek je vanuit Jaipur naar Agra. Op de route liggen een paar bezienswaardigheden die je op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Niet ver van Jaipur ligt de Monkey Temple van Galta. Na Galta rijd je zo’n drie uur voordat je arriveert bij Bharatpur. Vroeger gebruikten de Maharadja’s dit als jachtgebied, maar tegenwoordig is het een national park vol bijzondere vogelsoorten. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn. De leukste manier vinden wij om het park op de fiets te verkennen.

De volgende stop is Fatehpur Sikri, ook wel de velaten stad genoemd. Het is een verzameling grote tempels en paleizen met ruïnes van oude huizen, tegenwoordig bewoond door papegaaien en apen. Diezelfde avond kom je aan in Agra.

Decorative torn edge

Dag 5 – Het wereldwonder Taj Mahal

Sta extra vroeg op zodat je als voor de grote toeristenstroom bij de Taj Mahal bent. Dit wereldwonder is gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Prachtig om het eens met eigen ogen te zien.

Als je nog tijd hebt kun je naar het mooie Agra Fort gaan, ook zeker een aanrader. Je kunt het bezoek aan de Taj Mahal en het fort zelf gemakkelijk regelen vanuit het hotel waar je verblijft. Heb je liever een privétour met gids en vervoer met chauffeur die je naar beide bezienswaardigheden brengt, laat het ons dan even weten.

Decorative torn edge

Dag 6 – Agra, vertrek nachttrein

Reistijd: circa 13 uur

Vandaag kun je zelf op onderzoek uit in Agra. De eigenaar van het hotel heeft zeker nog wat leuke tips voor je om te doen in deze levendige stad. Bezoek bijvoorbeeld het Itimad-ud-Daulah grafmonument, beter bekend als de ‘Baby Taj’ vanwege dezelfde specifieke bouwvorm met een bolle koepel en glinsterend wit marmer. Of ga op zoek naar leuke souvenirs in de karakteristieke bazaars of moderne Indiase winkelcentra. Er valt vandaag nog genoeg te doen tijdens je korte India rondreis.

’s Avonds haalt de chauffeur je op en brengt je naar het treinstation van Agra, waar rond 21:15 de nachttrein naar Varanasi vertrekt.

Decorative torn edge

Dag 7 – Naar de heilige stad Varanasi

Je wordt ’s ochtends opgehaald op het treinstation en naar je hotel gebracht. Varanasi bestaat uit een oud en nieuw stadsdeel, waarbij in het oude deel je zintuigen op elke straathoek op de proef worden gesteld door de straatverkopers en het chaotische verkeer. In het nieuwe stadsdeel vind je juist wat meer ruimte en groen. Wij vinden zelf een verblijf in het oude stadsdeel het meest indrukwekkend: de chaos is immers waarvoor de meeste mensen naar Varanasi komen. Er zijn niet veel hotels in het oude stadsdeel, maar wij hebben een leuk authentiek hotel gevonden aan één van de zuidelijke ghats, pal aan de Ganges rivier. Het hotel is standaard en sommige kamers zijn klein, maar de locatie maakte voor ons alles goed. Je loopt zo naar de rivier en bent daar getuige van alle rituelen die de Indiërs uitvoeren aan hun heilige moeder Ganges.

Decorative torn edge

Dag 8 – Taferelen aan de Ganges

In de vroege ochtend ga je net voor zonsopgang met een boot over de Ganges varen. Je ziet badende pelgrims in de rivier, mensen die hun tanden poetsen met het bruine water of de was doen. Ook vaar je langs de crematieghats, waar de doden in het openbaar worden gecremeerd. Dit is één van de meest indrukwekkende rituelen in India. Het lichaam wordt op een baar onder luid gezang door de straten van de stad naar de rivier gedragen. Na de boottocht volgt een korte wandeling met je gids door het oude centrum van Varanasi terug richting je hotel.

De rest van de tijd kun je zelf invullen in Varanasi. Je kunt ’s avonds op eigen gelegenheid de ‘aarti’ ceremonie aan de Ganges bijwonen: een speciale ceremonie waarbij een groep priesters hun god, moeder Ganga (de rivier), danken voor het leven.

Decorative torn edge

Dag 9 – Varanasi – nachttrein terug naar Delhi

Reistijd: circa 13 uur

Vandaag ben je overdag vrij om zelf Varanasi te verkennen. Je leert de stad het beste kennen door te dwalen door de kronkelende straten. Stel je zintuigen op de proef bij de winkeltjes en kramen en pas op met rinkelende riksja’s die voorbij zoeven… Wil je ’s middags een rustigere plek opzoeken, neem dan een taxi naar het stadje Sarnath, 5 km buiten Varanasi. Sarnath is de plaats waar Boeddha zo’n 2500 jaar geleden is geweest en waar een enorme stupa (tempel) en enkele boeddhistische kloosters staan. Maar ook in Varanasi zelf is genoeg te beleven.

Aan het einde van de dag volgt er een transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Delhi die rond 19:15 uur vertrekt.

Decorative torn edge

Dag 10 en 11 – Aankomst Delhi, verdere vervolg van de reis

Je komt vroeg in de ochtend met de nachttrein aan in New Delhi. Je wordt door een chauffeur opgehaald op het drukke treinstation en naar je hotel gebracht, waar je lekker kunt douchen en even kunt bijkomen van de nachtelijke rit. In de middag kun je eventueel nog wat bezienswaardigheden van Delhi bezoeken. Je kunt gemakkelijk zelf een transfer regelen naar de luchthaven van Delhi. De meeste internationale vluchten vertrekken na middernacht.

Je kunt deze reis gebruiken als startreis Noord-India en daarna verder reizen naar bijvoorbeeld Zuid-India, Nepal of Bhutan. We helpen je graag met advies, heb je nog vragen over deze rondreis, mail of bel ons dan. Of vraag de reis aan via Mijn reisplan.

Decorative torn edge
torn-edge

A taste of India – startreis

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietstour Jaipur

 • Reissom:
  € 50,- p.p.
 • Inbegrepen:
  fietshuur, 2 gidsen, traditioneel ontbijt bij Indiase familie, food tastings en water onderweg, entreegelden

Heb je nog tijd om een extra nacht in Jaipur te plannen, dan  kun je Jaipur ook verkennen op de fiets! Je moet vroeg opstaan, want de beste tijd om een fietstour te doen is in de ochtend, voor de grote hitte en grote drukte op de weg. Maak je geen zorgen over het ontbijt, want dat doe je onderweg, met een traditionele maaltijd bij een Indiaas gezin. Samen met twee gidsen en een klein groepje volg je een weg die je door smalle smalle straatjes leidt waarbij je bij huisjes, keukens en werkplaatsen naar binnen kunt gluren. De tour duurt zo’n 3 tot 4 uur. Tijd genoeg om even te stoppen en foto’s te nemen onderweg, bijvoorbeeld bij de bloemenmarkt of de verschillende bezienswaardigheden.

Decorative torn edge
Fietsen Delhi
Variant
2

Fietstour Delhi

 • Reissom:
  € 50,- p.p.
 • Inbegrepen:
  fietshuur, 2 gidsen, ontbijt, drinken en een versnapering onderweg (let op: je ziet de highlights alleen van de buitenkant)

Ook in Delhi kun je fietsen en hebben we een leuke fietstour uitgestippeld. Je staat vroeg op voor deze fietstocht van zo’n 3,5 uur. Ontbijten hoeft niet, want dat doe je onderweg en is inclusief. Delhi is een stad waar oud en nieuw met elkaar verweven zijn. De gidsen nemen je (in een groepje) mee door oude, smalle straatjes met kluwens van electrische kabels en fietsen, karren en wandelaars, terwijl de geuren van thee en Indiase ontbijtcurry je tegemoet komen. Je komt langs highlights als het rode fort, Jama Masjid moskee, de spice market en Civil lines: de vroegere Britse regio, als scherp contrast naast hectisch oud Delhi. Hier stop je even onderweg om een typisch Indiaas kopje chai te drinken.

Decorative torn edge
background-pattern