Individuele rondreizen Italië

  • Bouw je eigen Italië-reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Mama mia! In Italië is het leven een feestje. Op reis leer je vanzelf mee te genieten, van de rust in nationale parken, van de hartelijkheid waarmee je wordt begroet in smalle straatjes en het bruisende leven – zowel op straat als letterlijk bij Mount Etna. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een sfeervol klifhotel, knus klooster of agriturismo met trullihuisjes.

Bouw je eigen Italië reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Italië-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Italië-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Italië zien, maar ook de onontdekte parels. Ontdek de verschillen tussen de Eolische eilanden, ga op kookcursus in Piazza Armerina en verken de smalle straatjes van Céfalu. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Italië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, Italië-expert Jeanette, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Ik heb bijvoorbeeld dé plek gevonden waar je zelf leert écht Italiaans te koken en dé plek om de heerlijkste wijnen te proeven. En ik weet de mooiste hikeroute naar de kraterrand van Stromboli! Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Reizen met impact

Met Riksja Italië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Zo kun je in San Gimignano slapen in een ecohotel met eigen organic farm. Proef het resultaat in het restaurant! We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Italië met kinderen

Familiereizen naar Italië

Ook met kinderen kun je uitstekend Italië ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Italië is geschikt voor het hele gezin. Het is niet ver vliegen en er is meer dan genoeg te beleven. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.

Leer je eigen pizza bakken, beklim een heuse vulkaan, ga naar een chocoladeproeverij en bouw je eigen zandkasteel op een van de vele heerlijke stranden.

Italië klimaat en beste reistijd

Beste reistijd Italië

Het zachte mediterrane klimaat maakt Italië een land waar het bijna het hele jaar door prima vertoeven is. De beste reistijd is van mei tot november; houd er wel rekening mee dat Italianen zelf ook in augustus vakantievieren en het overal erg druk kan zijn. In de wintermaanden schommelt de temperatuur in Toscane tussen de 10 °C en 16 °C en zijn hotels zeer betaalbaar.

Geld-Italië

Geld in Italië

Italië hoort bij de Europese Unie en dus betaal je hier gewoon met de euro. In de steden kun je gemakkelijk pinnen; het is wel handig om altijd wat cash op zak te hebben voor als je in rustiger gebieden komt. In winkels en restaurants werkt een Nederlandse pinpas lang niet altijd, al wil een creditcard soms wel lukken. Voor de autohuur is een creditcard overigens essentieel.

Waarom we verliefd zijn op Italië ...

Italianen genieten van lekker eten, van het gezelschap van de hele familie, geleid door di mama. Zoals Rome ooit de bakermat was voor de ontwikkeling van Europa, zo is de familie de bakermat voor het leven van de Italiaan. Dat proef je tijdens je reis, in de hartelijkheid van de mensen én in de enorme borden pasta of pizza in ieder restaurant. Buon appetito!

De voordelen van reizen met Riksja Italië

Veel reizigers zijn geneigd om een vakantie naar een Europese bestemming zelf te regelen, maar ook naar een land als Italië loont het om met Riksja Travel te reizen. Niet alleen besparen we je enorm veel tijd en uitzoekwerk, maar we ontzorgen je én bieden je een vangnet op reis. We hebben zelf de mooiste slaapplekken en gaafste activiteiten uitgezocht, waaruit jij kunt kiezen. We gaan desgewenst voor je op zoek naar het goedkoopste vliegticket. En mocht je onverhoopt op reis tegen problemen aanlopen – paspoort kwijt, lekke band, vlucht gemist – dan staan zowel wijzelf als onze collega’s 24 uur per dag voor je klaar. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis waarbij je Italië en de mensen echt leert kennen.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.