Naar boven

Geld in Italië

Voorbereid op reis

Geld, Italië

Geld in Italië

In Italië betaal je met de euro en je kunt in de grotere plaatsen gewoon pinnen. Zo nu en dan bezoek je tijdens onze Italië-rondreizen afgelegen plekken en dan is het verstandig om wat contant geld op zak te hebben. Ook in winkels en restaurants is het vaak niet mogelijk om met de normale pinpas te betalen, maar een creditcard werkt soms wel. Ga hier echter niet vanuit, want het kan zomaar zijn dat ook deze niet wordt geaccepteerd.

Creditcard voor autohuur
Voor het huren van een auto is een creditcard essentieel, omdat de borgsom ter plekke via je creditcard wordt gereserveerd. Bovendien moet de naam van de hoofdbestuurder overeenkomen met de naam die op de creditcard staat vermeld.

Andere kosten
Naast de geboekte rondreis door Italië moet je rekening houden met ongeveer 55 euro per persoon per dag. Dit is inclusief maaltijden, fooien, benzine en entreegelden. Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan jezelf hoeveel je uitgeeft, maar dit is een mooie richtlijn.

Fooien
Het is gebruikelijk om een fooi te geven in hotels, restaurants, bars en aan taxichauffeurs. Italianen geven over het algemeen 5% fooi met afronding naar boven. Dus hou als stelregel tussen de 5 en 10 % aan. Ook in Italië geldt dat als je niet tevreden bent, je dit laat merken door geen fooi te geven.

Geld-Italië
background-pattern