Naar boven

Italië met kinderen

Bouw je eigen Italië-familiereis

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Wil je met de kinderen het echte Italië leren kennen en niet twee weken op dezelfde plek bivakkeren? Met Riksja Family creëren wij voor jouw gezin de perfecte mix van cultuur, actief zijn in de natuur en relaxen. Je ontmoet de Italianen en bent even thuis op karakteristieke plekjes die je zelf niet zo snel vindt.

Als reizende ouders én Italië-liefhebbers adviseren we je uit eigen ervaring over het reizen door Italië met kinderen. Of ze nou groot of klein zijn. Weg van de massa vonden wij de fijnste appartementen met zwembad en de meest gastvrije hotels. Van een kasteeldorp in Umbrië tot agriturismo op Sicilië. Bak je eigen pizza met Roberto en zipline langs boomtoppen over een canyon. Je reist altijd individueel, met eigen auto of huurauto, en bepaalt zo zelf het reistempo. Ideaal met je eigen gezin.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Onze family-specialisten bij Riksja Family Italië hebben vanuit eigen ervaring Italië rondreizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische en karakteristieke routes, waarbij je het land leert kennen. Vind je het leuker om met het gezin de reis in elkaar te puzzelen? Kijk dan bij onze Italië bouwstenen. Deze unieke reiservaringen van twee à drie nachten combineer je tot jullie eigen rondreis. Twijfel je of heb je specifieke wensen? We stellen ook graag een reisvoorstel op maat samen.

Een greep uit onze Italië-belevingen

Een greep uit onze favoriete reisplekken in Italië voor het hele gezin. Ons volledige aanbod in Italië vind je bij bouwstenen en alle Italië-rondreizen.

rondreis

Expeditie Noord-Italië met kinderen

 • Bolzano - Trento - Garda - Toscane - Cinque Terre - Piemonte
 • 18 dagen / 17 nachten
 • vanaf € 2.600,- per volwassene (in jul/aug)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Toscane Vespa
rondreis

Andiamo! Toscane & Umbrië

 • Bolzano - San Gimignano - Umbrië - Todi - Lucca
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 1.500,- per volwassene (in jul/aug)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Cagliari Fun & Food

 • Cagliari
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 370,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Snorkelen Sicilië - Taormina
bouwsteen

Dolce vita op z’n Siciliaans in Taormina

 • Taormina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 345,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Italië-familiereis-gezin

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat je nog steeds kan reizen mét kinderen. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Italië-tips over het reizen naar Italië met kinderen

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen en actuele nieuwtjes over Italië met kinderen? Je vindt het allemaal op ons reisblog

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende bezienswaardigheden van Italië zien. Maar we nemen je nog liever mee naar de onontdekte plekken. Plekken die je dichterbij Italië en haar bevolking brengen. Als Italië-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Italië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Italie met kinderen agriturismo

Reizen met impact

Met Riksja Family reis je met je kinderen door Italië en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Italië niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door de Italianen zelf. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Italië met kinderen

Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een reis gaat maken. Ook als je naar Italië gaat. En zeker als je met kinderen reist. Al is het wel zo gemakkelijk dat je gewoon met de euro betaalt, geen vaccinaties nodig hebt, je ook geen visum nodig hebt en een Europees paspoort of identiteitsbewijs voldoende is om door het land te reizen. Je kunt vrijwel overal pinnen, maar we raden je aan wat contant geld mee te nemen als je naar afgelegen plekken gaat. Vergeet geen pilletjes tegen reisziekte, zonnebrand met een hoge factor en wat afleiding voor in het vliegtuig in te pakken. Als reizende ouders hebben we de praktische informatie voor Italië met kinderen voor je verzameld.

Twijfel je er nog over wat de beste schoolvakantie is om naar Italië gaan? Dat kan in de meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie. De beste reistijd voor Italië is namelijk mei tot en met oktober. In de mei- en herfstvakantie is het klimaat mild met gemiddelde temperaturen van 25 graden. Zowel in de stad als op de eilanden en in het binnenland. Reis je in de zomervakantie dan kunnen, zeker in steden als Rome, de temparturen oplopen tot wel 40 graden. ’s Avonds koelt het wel af en buiten de stad is het al snel wat koeler.

Andere Riksja Family bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Europa die leuk zijn met kinderen: Griekenland, Lapland, Portugal, Spanje,
IJsland en Georgië met kinderen.

background-pattern