Naar boven

Spanje met kinderen

Unieke individuele familiereizen

Spanje met kinderen

Bouw je Spanje-familiereis

Naar Spanje met kinderen? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Spanje is geschikt voor het hele gezin. Smul van vers bereide paella, verken witte dorpjes en eindig je vakantie ontspannen met een siësta aan het strand. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Onze reisexperts hebben zelfs een speciale familierondreis door Andalusië samengesteld waarbij er genoeg afwisseling en activiteiten zijn voor de kinderen, en je aan het eind lekker kunt ontspannen aan de Costa del Sol.

Spanje met kinderen
Spanje met kinderen

Goed om te weten

Slaapplekken

Wij werken in Andalusië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Onze verblijven hebben bijna allemaal een zwembad. Spanje met kinderen is genieten!

Reisperiode

Andalusië is de afgelopen jaren enorm populair geworden. De zomer is het hoogseizoen. Wil je in deze periode op reis, dan raden we je aan tijdig te boeken. Vluchten zijn vaak al zo’n 10 maanden van te voren te boeken. Vanaf januari boekt de grootste groep reizigers. Weet je nu al dat je naar Spanje wil en wil je op de leukste plekken verblijven, zorg dan dat je deze groep voor bent en boek je vakantie al in december.

Reizen met een baby

Kinderen tot 2 jaar mogen in de accommodaties waar we mee samenwerken gratis verblijven. Voor baby bedjes betaal je meestal wel een meerprijs. Laat ons weten wat je prettig vindt. Neem je liever zelf een lichtgewicht slaaptentje mee dan kan dat ook! Zo’n deryan tentje kan je ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen of een plek heeft om in de schaduw te spelen.

Kinderen tot 2 jaar vliegen met Transavia voor 40 euro. Voor oudere kinderen betaal je vaak het volledige ticket. Je mag voor je kleintje 10 kilo inclusief buggy of maxicosy meenemen.

Veel restaurants in Spanje hebben een kinderstoel. Bij restaurantjes die dit niet hebben gebruikte wij een  Minimonkey Minichair.

Huurauto

Je reist bij ons met huurauto en kan stoppen waar en wanneer je wilt. Voor kinderen kunnen wij een kinderstoel reserveren. Een andere optie is de Bubblebum. Mocht je zelf een Bubblebum meenemen, laat het ons dan even weten.

Spanje met kinderen
Spanje met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Spanje bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family staat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern