Bouw je eigen Spanje-reis

Individuele Spanje rondreizen

Spanje is temperamentvol, gepassioneerd en warm. Dat voel je al tijdens een praatje met de vriendelijke eigenaar van je B&B. ‘Gewoon ergens slapen’ verandert in bijzonder overnachten waarbij je zeker thuiskomt met het warme Spaanse gevoel. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een voormalige olijfmolen, knus beachresort of hotelletje in een bergdorp.

We beloven je een reis waarbij je bestemming en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken.

spanje

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Spanje rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Spanje bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Spanje-reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Duurzaam reizen

Familiereizen naar Spanje

Ook met kinderen kun je Spanje ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Spanje is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo in Spanje met kinderen ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties. Ga olijven plukken, verken middeleeuwse forten, leer surfen of bouw je eigen zandkasteel!

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Meer Spanje-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Spanje? Je vindt het allemaal op ons inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Spanje zien, maar ook de onontdekte parels. Rook een waterpijp in een van de theehuizen in Granada, verken de olijvenroute van Andalusië en bezoek een traditionele paardenshow nabij Sevilla. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Spanje staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, Spanje-expert Jeanette, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo weet ik waar je de lekkerste verse tonijn proeft, regel ik een surfles voor je in Tarifa en neem ik je mee uit dansen in Sevilla. Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips voor een vakantie in Spanje.

Reizen met impact
Met Riksja Spanje maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Spanje
Voordat je afreist naar Spanje, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort of identiteitsbewijs dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland.

We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Spanje-vakantie.

Spanje is met uitzondering van de winter het hele jaar goed te bereizen. Als in april de eerste accommodaties hun deuren openen, is het soms nog wat fris. De beste reistijd voor Spanje is mei en juni: het is nog niet zo druk en de temperaturen zijn aangenaam. In de zomer zijn de temperaturen het hoogst en is het het drukst, want Spanjaarden gaan dan zelf ook op vakantie. Avonden zijn lang en zwoel. In het najaar kun je lekker nazomeren buiten het hoogseizoen. Wil je op reis en je eigen Andulusië rondreis maken? Bekijk dan de Spanje bouwstenen. De Spanje reizen zijn opgebouwd uit dezelfde bouwstenen. Zo kun je zien wat een fijne route kan zijn in 1 of 2 weken.

Spanje met kinderen