Individuele rondreizen Spanje

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Spanje is temperamentvol, gepassioneerd en warm. Dat voel je al tijdens een praatje met de vriendelijke eigenaar van je B&B. ‘Gewoon ergens slapen’ verandert in bijzonder overnachten waarbij je zeker thuiskomt met het warme Spaanse gevoel. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een voormalige olijfmolen, knus beachresort of hotelletje in een bergdorp.

Bouw je eigen Spanje reis

Met onze bouwstenen – korte Spanje-reizen van 2-6 dagen die je met elkaar kunt combineren zoals je wilt – kun je je eigen reis bouwen. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Spreekt één van de rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Spanje-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

spanje

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Spanje zien, maar ook de onontdekte parels. Rook een waterpijp in een van de theehuizen in Granada, verken de olijvenroute van Andalusië en bezoek een traditionele paardenshow nabij Sevilla. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Spanje staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, Spanje-expert Jeanette, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo weert ik waar je de lekkerste verse tonijn proeft, regel ik een surfles voor je in Tarifa en neem ik je mee uit dansen in Sevilla.

Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Reizen met impact

Met Riksja Spanje maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar hotels weg van de massa, die sfeervol zijn én waar het geld direct terugvloeit naar de bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Spanje met kinderen

Familiereizen naar Spanje

Ook met kinderen kun je Spanje ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Spanje is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Ga olijven plukken, verken middeleeuwse forten, leer surfen of bouw je eigen zandkasteel!

Beste reistijd Spanje

Spanje is met uitzondering van de winter het hele jaar goed te bereizen. Als in april de eerste accommodaties hun deuren openen, is het soms nog wat fris. De beste reistijd voor Spanje is mei en juni: het is nog niet zo druk en de temperaturen zijn aangenaam. In de zomer zijn de temperaturen het hoogst en is het het drukst, want Spanjaarden gaan dan zelf ook op vakantie. Avonden zijn lang en zwoel. In het najaar kun je lekker nazomeren buiten het hoogseizoen.

Visum voor Spanje

Aangezien Spanje tot de E.U. behoort, heb je geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart, die bij terugkomst in Nederland nog steeds geldig is, is voldoende. Het is wel handig om vóór vertrek een aantal kopieën van je verzekeringspapieren, paspoort en bankpas te maken. Laat één set achter bij familie of vrienden in Nederland en neem één of meerdere kopieën mee in je koffer. Mocht je je paspoort kwijtraken, vergemakkelijkt dit het papierwerk.

Waarom we verliefd zijn op Spanje...

We zeiden het al: Spanje is temperamentvol. De mannen lijken soms macho, maar achter de façade schuilt een groot hart met liefde voor familie en samenzijn. Zwoele zomeravonden worden buiten besteed, het liefst aan een lange tafel met lekkere tapas, waar na de nodige wijntjes het volume omhooggaat tijdens gesprekken met wilde handgebaren. Temperament komt je overal tegen, mét liefde voor de kleine dingen. Je kunt dan ook niet anders dan verliefd worden op dit gepassioneerde land.

De voordelen van reizen met Riksja Spanje

Waarom niet zelf naar Spanje gaan, maar voor een reisorganisatie als Riksja Spanje kiezen? Ten eerste omdat je veel minder tijd en uitzoekwerk kwijt bent. We hebben in Spanje al de beste plekken en activiteiten voor je uitgezocht. En we nemen je niet alleen dat regelwerk uit handen, maar boeken desgewenst ook je vluchten. Bovendien staan we zowel vóór als tijdens je reis voor je klaar, zodat je altijd op ons kunt rekenen er toch iets misgaat. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame Spanje-reis, waarbij je het land en de mensen echt leert kennen.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.