Ga naar inhoud

Riksja Travel
Kroatië, Slovenië & Montenegro
Kroatië en Slovenië

Bouw je eigen Kroatië-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

Wandelend over eeuwenoude stadsmuren voel je de fel bevochten vrijheid van de Kroaten. Rijk is niet alleen de Kroatische cultuur, maar ook de natuur met groenblauwe meren en watervallen, een azuurblauwe zee en meer dan 1000 eilanden. In Kroatië vier je vakantie zoals de Italianen dat ook kunnen, genietend van je wijn bij je agriturismo-achtig vakantiehuis. Proef letterlijk van het lokale leven tijdens een diner bij locals thuis en zoek het avontuur op en ga raften, suppen of fietsen. Combineer Kroatië met Slovenië, de culinaire en groene verrassing van je reis. Puzzel met ons, Kroatië en Slovenië-kenners Lenneke en Nyncke, je ideale reis naar Kroatië en Slovenië in elkaar.

Kroatië
Voor reizigers, door reizigers
Bijzondere overnachtingen
Lokale beleving
world

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Kroatië en Slovenië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Kroatië en Slovenië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Kroatië en Slovenië-belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle Kroatië en Slovenië bouwstenen of alle Kroatië en Slovenië rondreizen.

world
Kroatië

Naar Kroatië en Slovenië met kinderen

Ook met kinderen kun je reizen naar Kroatië en Slovenië. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Kroatië en Slovenië zijn zeer geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt waar nodig een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke accommodaties en excursies.

Kook met door jezelf geplukte kruiden, speel een escape room dwars door de binnenstad, peddel op een grote familie SUP board door het helderblauwe water of ga shoppen en koken met een lokale familie. Maar je kunt juist ook het avontuur opzoeken en raften, mountainbiken of bijvoorbeeld een canyoning tocht maken.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

Persoonlijk advies op maat
24/7 bereikbaar op reis
CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Reisspecialisten

Meer Kroatië en Slovenië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Kroatië en Slovenië? Je vindt het allemaal op ons Kroatië-reisblog.

world

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Kroatië en Slovenië zien, maar ook de onontdekte parels. Je reist individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Kroatië en Slovenië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Wij, Kroatië-experts, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo weten we wat de leukste wandel- en fietsroutes zijn, waar je het beste kunt raften, kun je inkopen doen met en koken bijeen lokaal gezin en hebben we verschillende proeverijen voor je gevonden. Of wat dacht je van een vierdaagse zeiltocht langs de mooiste eilanden van Kroatië?

Op onze inspiratiepagina delen we nog veel meer van onze insidertips voor een Kroatië vakantie.

Koken met locals
Kroatië reis

Reizen met impact
Met Riksja Kroatië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Kroatië en Slovenië
Voordat je afreist naar Kroatië of Slovenië, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort of identiteitsbewijs dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland.

We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Kroatië-vakantie.

De beste reistijd voor Kroatië en Slovenië is de zomer. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn de temperaturen mild, staan de meeste bloemen in bloei en is het broedseizoen voor vogels. Ook mei, september en oktober zijn aan te raden. Prettig voordeel, je betaalt aanzienlijk minder voor een overnachting en het is rustiger bij de grote attracties. Bekijk nog meer praktische tips voor vertrek naar Kroatië.

Kroatië natuur

Andere bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Europa Georgië, Griekenland, Cyprus, IJsland, Italië, Noorwegen, Lapland, Portugal en Spanje.