Naar boven

Rondreis Cyprus

Unieke individuele rondreizen op maat

We weten het: Cyprus is natuurlijk geen onderdeel van Griekenland. Maar dit eiland ligt vlakbij Griekenland en deelt deels dezelfde cultuur en sfeer: authentieke bergdorpen, eeuwenoude opgravingen, een heerlijke keuken en goudgele stranden. Daarom vinden wij dat Cyprus zeker een plekje verdient in ons aanbod.

Met Riksja Travel reis je eigenwijs en individueel. Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de reis naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag.
Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en ik, Griekenland & Cyprus expert Mariska, stel voor jou een Cyprus-rondreis op maat voor.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Cyprus

Rondreis Cyprus: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Cyprus te gaan

Cyprus kun je het hele jaar bezoeken. In het voorjaar en najaar zijn de temperaturen heerlijk om actief bezig te zijn, te wandelen, dorpjes te bezoeken en op het strand te liggen. In de zomer lopen de temperaturen op tot soms wel 40 graden; dan is het aan te raden overdag rustig aan te doen. Natuurlijk plannen wij slaapplekken met een zwembad, waar je lekker even kunt afkoelen. Cyprus heeft in de winter de hoogste temperaturen van heel Europa, 20 tot 22 graden in januari en februari zijn geen uitzondering.Dus ook in de winter kun je Cyprus gaan verkennen.

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus?

Met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland of België ben je in zo’n vierenhalf uur in Cyprus, op de internationale luchthaven van Larnaca of Paphos.

Wat kun je allemaal doen op Cyprus?

Cyprus is een mix van Griekse en Turkse invloeden en om die reden is het dan ook een heerlijk vakantie-eiland. Je vindt er Romeinse opgravingen, oude havenstadjes, mooie natuur en fijne zandstranden. Hoewel sommige delen van Cyprus volgebouwd zijn als toeristische badplaats, vind je er nog vele authentieke plekken die wij je graag laten zien.

Hoe werkt het om met Riksja Travel een reis samen te stellen?

Met onze flexibele Cyprus-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Slaapplekken en de leukste excursies zijn al geregeld. Wil je liever advies op maat? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat of bel ons.

Wat zijn de reisafstanden in Cyprus?

Cyprus is een relatief klein eiland, dus afstanden zijn vrijwel nooit lang. Wel rijd je soms over kronkelige bergwegen, waardoor je niet zo snel kan rijden en twee uur kan doen over 80 kilometer. Aan de zuidkust ligt een brede en efficiënte snelweg die de kustplaatsen met elkaar verbindt.

Waar vind ik strand op Cyprus?

Aan vrijwel alle kusten van Cyprus liggen baaien en stranden. Veel stranden bestaan uit kiezels, maar je vindt er ook zachte zandstranden. Onze favorieten zijn Governor’s Beach aan de zuidkust en Lara Beach op het Akamas-schiereiland in het noordwesten. Je vindt op Cyprus ontwikkelde toeristische badplaatsen zoals Ayia Napa en Paphos. Wij houden meer van de kleine kustplaatsen, zoals Polis en Latsi aan de noordwestkust, waar vissersbootjes nog in de haven dobberen en vrijwel geen hoogbouw te vinden is.

background-pattern