Naar boven

Bouwstenen Ionische eilanden

bouw je eigen Ionische eilanden reis

Bouwstenen zijn korte individuele Griekenland-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Griekenland-reis samenstellen. Ook kun je één van onze individuele Griekenland-rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Griekenland specialisten helpen je graag verder.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met een huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Onze bouwstenen op de Ionische eilanden

De Ionische eilanden

De Ionische eilanden zijn een eilandengroep ten westen van Griekenland, een klein deel ligt zelfs voor de kust van Albanië. Onder andere Zakynthos, Corfu, Lefkas, Ithaka en Kefalonia behoren tot de Ionische eilanden. Omdat deze eilandengroep wat afgezonderd ligt van de rest van Griekenland zul je hier ook minder toeristen tegenkomen. Al eilandhoppend kom je op Kefalonia, Zakynthos, Ithaka en Lefkas.

Kefalonia | Riksja Griekenland
Lefkas | Riksja Griekenland

Wat zijn de meest bekende Ionische eilanden?

Ieder eiland heeft zijn eigen charme, maar wat ze allemaal gelijk hebben zijn de pastelkleurige huizen, eindeloze stranden en verborgen baaien. Je kunt de Ionische eilanden prima combineren met een rondreis over het vaste land van Griekenland.

Lefkas

Lefkas is eigenlijk geen eiland, maar een schiereiland. Via een dijk en brug is het verbonden met het vaste land. En vanuit Amsterdam vlieg je er al in 2,5 uur naartoe. Lefkas staat bekend om de mooie stranden en azuurblauwe zee. Maar ook als sportieveling zit je hier goed. Het binnenland is groen en bosrijk, ideaal voor een wandeling of een klim naar de waterval van Nidri. Het hoogste punt is 1.158 meter. Blijf je liever “beneden”, vaar dan langs de kust of plof neer op een van vele terrassen vol barretjes en tavernes. Het gezellige centrum van Nidri en de hoofdstad Lefkada hebben en bruisende binnenstad en zijn hier perfect voor.

Zakynthos

Het meest bekende strand van Zakynthos is Navagio strand oftewel ‘shipwreck beach’, een baai ingebed tussen steile kliffen waarin het wrak van een smokkelschip ligt. Maar wanneer je een auto huurt kun je nog veel meer afgelegen baaien bezoeken. Niet alleen vanwege het scheepswrak is Zakynthos bekend bij veel reizigers. In het noorden van het eiland heb je de kans om schildpadden in het wild te zien als je met een van de boten het water op gaat. En ook de stad Zakynthos, met de wijk Bochali en de ruïnes van het Venetiaanse fort is een bezoek waard.

Kefalonia

Witte kiezelstranden en dobberende vissersbootjes in de haven. Achter dit havenstadje wacht het binnenland met glooiende heuvels, kleine bergdorpjes en olijfbomen op je. Kefalonia is een minder ontdekt eiland en leent zich uitstekend om met eigen huurauto en picknickmand achterin te verkennen.

Zakynthos | Riksja Griekenland

Ithaka

Ithaka is het kleine broertje van Lefkas en Kefalonia. Ook hier vind je de mediterraanse sfeer die zo typisch is voor de Ionische Eilanden: pastelkleurige huizen met oranje daken. De keuken is Grieks met een Italiaanse twist en de heuvels zijn bezaaid met olijfbomen. Ithaka is het kleinste van de Ionische Eilanden en wordt omringd door een kristalheldere zee. Kleine verscholen baaien en witte (kiezel)stranden zijn het kenmerk. En dit maakt Ithaka ook zo geliefd bij de Grieken zelf én bij zeilers. Overal waar je kijkt dobberen zeilboten op het water. Tavernes liggen aan het water en de inktvis op je bord is verser dan vers. Volgens Homerus, de auteur van Odyssee, kwam Odyseus na wel 20 jaar van omzwervingen, naar Ithaka om zijn bestemming te vinden, zijn ithaki. Ithaka is in onze ogen de favoriet.

Veel gestelde vragen over de Ionische eilanden

  • Hoe reis je naar de Ionische eilanden?
  • Hoe reis je tussen de verschillende eilanden?
  • Waar verblijf je op de Ionische eilanden?
  • Met welke andere regio('s) kan ik de Ionische eilanden combineren?
  • Wat is een logische route door deze regio?

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern