Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Bouw je eigen Ecuador-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Welkom in Ecuador! Weliswaar qua oppervlakte het kleinste land in Zuid-Amerika, maar aan afwisseling en natuur geen gebrek. Sterker nog; voor ons heeft Ecuador alles. Zo reis je langs vulkanische meren, azuurblauwe zee met witte stranden, om vervolgens het Andesgebergte te zien en natuurlijk per boot door het Amazonegebied te varen. En dan hebben we het nog niet gehad over wild spotten op de Galapagoseilanden! Het land is minder ontdekt door toeristen en hierdoor ervaar je heel snel de cultuur van de Ecuadoranen. Daar komt bij dat we je meenemen naar kleinschalige hotels. Zo slaap je in junglelodges, koloniale patiohotels en bij gastvrije gezinnen die een lokale B&B runnen.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Aangezien er in Ecuador heel veel te zien is, vinden we het belangrijk dat je het land in je eigen tempo ontdekt. Het samenstellen van je reis kan bij ons op verschillende manieren. Op basis van onze eigen reizen door Ecuador hebben we de meest karakteristieke plekken samengevoegd in kant en klare Ecuador rondreizen. Maar wil je zelf lekker puzzelen? Dan kun je aan de slag met de Ecuador bouwstenen. Dit is een bundeltje van excursies en kleinschalige hotels. Jij selecteert je leukste bouwstenen en onze ervaren bestemmingsexperts zetten de reis voor je in elkaar. Vind je het fijn om al je reiswensen vooraf aan ons door te geven? Ook dat is mogelijk. We maken dan een reisvoorstel op maat voor je.

Een greep uit onze Ecuador-belevingen

Wil je weten wat onze favoriete plekjes zijn in Ecuador? Onze bestemmingsexpert hebben een selectie gemaakt van hun meest bijzondere Ecuador-ervaringen.

apen ecuador quayaquil
rondreis

Het andere Ecuador

 • Quito - Cuyabeno - Otavalo - Cotopaxi - Quilotoa - Baños - Guamote - Alausi - Cuenca - Puerto Lopez- Guayaquil
 • 21 dagen / 20 nachten
 • € 2.550,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Ecuador reis Quito
bouwsteen

Easy going Quito: starten op de evenaar

 • Quito
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ara-cuyabeno-ecuador
rondreis

Víva Ecuador y Galapagos

 • Quito – Otavalo – Cotopaxi – Baños – Tena – Baños - Guamote – Cuenca – Guayaquil – Galapagos eilanden - Guayaquil
 • 20 dagen / 19 nachten
 • € 2.950,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Bartolome onbewoond eiland Galapagos
bouwsteen

Galapagos Cruise: de onbewoonde eilanden

 • Diverse eilanden van Galapagos
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 2.460,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Familiereizen naar Ecuador

Ook met je gezin is het Ecuador een geweldige bestemming, die vooral in het teken staat van dieren spotten en grootse avonturen in de jungle. We raden aan om met kinderen vanaf acht jaar en ouder op ontdekking te gaan door Ecuador. Dit omdat sommige bouwstenen op grote hoogte zijn en dat raden we af om met de allerkleinsten te doen. We adviseren je uit eigen reiservaringen en vertellen je met veel plezier wat wij het meest bijzonder vonden aan onze gezinsreis door Ecuador.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Ecuador-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Ecuador? Je vindt het allemaal op ons Ecuador-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

We vinden het belangrijk dat je Ecuador ontdekt zoals we zelf graag reizen. Namelijk kleinschalig, ver weg van de massa en met leuke ontmoetingen tussen jou en de lokale bevolking. Want juist dat zijn de herinneringen die je bijblijven. Om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen hebben we een aantal gave excursies en slaapplekken geselecteerd vanuit onze eigen reizen. Zo nemen we je mee naar een cacaoboerderij, logeer je midden in het nevelwoud in een fantastische lodge, nemen we je per trein mee door de Andes, vertelt een lokale gids je alles over de jungle en kun je lekker luieren in een warmwaterbron. Bij Riksja reis je altijd individueel. Dat betekent dat we geen groepsreizen aanbieden en je alleen met je (reis)partner en/of kinderen op pad gaat. Natuurlijk word je wel volledig ontzorgd en helpen we je in het hele voortraject en indien nodig ook tijdens je reis. Corina is dol op Ecuador en vertelt je graag over alles wat je hier kunt beleven. Ze weet de leukste plekjes en adviseert je vanuit haar eigen ervaringen.

Reizen met impact
Met Riksja Ecuador maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Ecuador
Reizen is heerlijk, maar we vinden het belangrijk dat je goed weet waar je aan toe bent voor vertrek. Met onze praktische informatiepagina’s vertellen we je alles over onder andere paspoort, visum en geld. We adviseren je waar nodig en nemen veel regelwerk voor je uit handen. Ook vertellen we je graag wat meer rondom het thema gezondheid in Ecuador, met onder andere adviezen voor je vertrek en prettige sites om na te slaan.
Voor informatie over de beste reistijd en het klimaat, hebben we zowel voor Ecuador als de Galapagos eilanden specifiek reisadvies. Nadere informatie over vliegtickets en vervoer kun je uitgebreid op de desbetreffende informatiepagina’s terug lezen. Uiteraard staan we je telefonisch graag te woord. Dus voor onbeantwoorde vragen staan we voor je klaar. Voor een volledig overzicht van alle praktische informatie verwijzen we je naar de Ecuadorinformatiepagina.

Andere bestemmingen in Latijns Amerika

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Latijns Amerika zoals Argentinië, Belize, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Peru, Guatemala, Nederlandse Antillen, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama en Suriname.

background-pattern