Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Ecuador

Wij hebben de beste plekjes in Ecuador alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Ecuador-reis samen.
Decorative torn edge

Onze favoriete plekken

Galapagos eilanden

Je stapt hier een totaal andere wereld in die wordt gedomineerd door dieren. Waar anders in de wereld deel je het strand met zeeleeuwen?! Al wandelend, met de boot en snorkelend ontdek je het dierenleven. Zeeleeuwen, (zee)leguanen, jan van genten met rode of blauwe voeten, haaien en pinguïns kunnen hier zomaar je pad kruisen. Ga op ontdekking met een cruise of slaap op verschillende eilanden! Laat je inspireren door onze bouwstenen van de Galapagos eilanden.

Amazone regenwoud

Je moet er wel een reis voor afleggen, maar eenmaal in het Amazone Regenwoud aangekomen ben je dit snel vergeten. Met een gemotoriseerde kano vaar je naar je junglelodge. Onderweg heb je al goede kans op het spotten van apen, vogels, luiaards en anaconda’s. In de lodge heb je een comfortabele kamer. Bijzonder om te zien met hoe weinig middelen er hier een feestmaal gecreëerd kan worden. Tijdens je dagen in de jungle maak je jungletrekkings, boottochten, je bezoekt een lokaal dorp en je gaat op zoek naar de zeldzame roze dolfijn. Lees meer over onze bouwsteen: “Diep de Amazone in”.

Cotopaxi

De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador en ligt in een uitgestrekt nationaal park. Ook je accommodatie (haciënda) is bijzonder. Deze ligt buiten het nationale park waarbij de eigenaren er alles aan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt ontspannen in de gezamenlijke woonkamer met open haard en ’s avonds bestel je de lekkerste gerechten in het knusse restaurant. Met een beetje geluk, bij helder weer, zie je de vulkaantop al vanuit je haciënda. Ook beklim je de Cotopaxi waarbij je vanaf de top uitkijkt over het uitgestrekte nationale park.

Quilotoa Loop

Je wandelt hier dwars door het Andesgebergte en hebt er de meest adembenemende uitzichten. Tijdens onze bouwsteen kun je ervoor kiezen om één of twee dagen te gaan wandelen en dus zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zeker is dat je uit zal kijken over het fotogenieke kratermeer van Quilotoa! Je slaapt tijdens je bezoek aan de Andes één nacht op een van onze favoriete plekken in Ecuador. Vanuit je kamer kijk je uit over een vallei in de Andes en je kunt er lekker relaxen in de spa van de lodge. Alle maaltijden worden verzorgd dus na alle inspanning kun je weer goed op krachten komen.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Ecuador? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Ecuador-rondreis.

Kun je niet wachten om zelf een reis in elkaar te zetten? Neem dan zeker een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen. Hier puzzel je jouw droomreis naar Peru zo mee in elkaar. Wil je liever zelf je rondreis Ecuador uitstippelen? Neem dan zeker contact op met onze Ecuador-experts op het telefoonnummer 071 891 01 25.

background-pattern