Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Witte toppen en haciënda’s

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cotopaxi
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling naar de refugio op de Cotopaxivulkaan
 • Reissom:
  € 250,- p.p. bij 2 personen
Hoogtepunten:
✓ Cotopaxi is één van de hoogste actieve vulkanen in de wereld
✓ Verblijf in een haciënda: ons favoriete overnachtingsplekje in Ecuador
✓ Vrije tijd om te wandelen, fietsen of te gaan paardrijden rondom de haciënda
✓ Wandeling op de Cotopaxivulkaan tot aan de refugio op 4800 meter hoogte
✓ Optioneel: verleng je verblijf met een nacht in onze favoriete accommodatie en/of ga paardrijden
vulkaan Ecuador reis Cotopaxi
Decorative torn edge

Dag 1 – Cotopaxi National Park, aankomst

Vanuit Quito of Otavalo vervolg je je Ecuador reis naar Cotopaxi National Park. Het park is vernoemd naar de hoogste (5897 meter) met sneeuw bedekte actieve vulkaan van Ecuador. Je start de vulkanenroute over de Panamerican Highway. Vanuit Otavalo reis je eerst met de bus naar Quito en neem je voor een paar dollar een taxi naar ons agentschap waar om 12.00 uur de privétransfer naar de Cotopaxi voor je klaar staat. Als je al op eigen gelegenheid in Quito verblijft, dan ga je op eigen gelegenheid naar ons agentschap.

Op de weg van Quito naar het park kun je de Cotopaxi in de verte al zien liggen. Toch is het zeker niet de enige vulkaan die je onderweg zult zien. Bergreuzen rijzen links en rechts van je op en hier en daar zie je een lama. Na ongeveer anderhalf uur rijden, bereik je de ingang van het Cotopaxi National Park.

Decorative torn edge

Je bent nu op de páramo, de tropische hoogvlakte en het uitzicht is waarvoor je hier komt. Je hobbelt nog zo’n 40 minuten door het lavalandschap met veel beekjes, graspluimen en rotsen totdat je aankomt bij de koloniale boerderij waar je overnacht. Echt een plek die typerend is voor de hooglanden. Vanuit je kamer kijk je uit over de hoogvlakte met uitzicht op de top van de vulkaan. Vandaag plannen we bewust niets in.

Je kunt ‘s middags wandelen in de omgeving van de haciënda. De vlakten doen een beetje desolaat aan, maar onvoorstelbaar hoeveel plant- en diersoorten hier nog voorkomen. Allerlei soorten mossen, bloemen maar ook herten, wilde paarden en lama’s. Dacht je dat je in Quito al op hoogte was, hier loop je rond op zo’n 3500 – 4400 meter. Door de ijle lucht kun je je wat licht in je hoofd voelen. Doe het rustig aan en drink veel water. Na de wandeling kun je bij het haardvuur en met een glas canalazo, -warme kaneelthee met een scheutje drank-, op temperatuur komen. De dag wordt afgesloten met een typisch Ecuadoriaanse maaltijd. Deze dien je ter plaatse te betalen. De kosten hiervan zijn ongeveer US15,-.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cotopaxi Ecuador, vertrek

Ook al is het wat vroeg, probeer een beetje stevig te ontbijten. Na het ontbijt word je door onze auto met chauffeur opgehaald voor de klim op de Cotopaxi. Dit plannen we bewust in de ochtend, zodat je kans hebt op beter weer en je je fit voelt. Wel kan het koud zijn en is het slim om goed schoeisel aan te trekken, zodat je wat grip hebt in het mulle lavazand. Je rijdt naar de parkeerplaats aan de voet van de vulkaan. De klim is slechts 300 meter maar door de hoogte is dat behoorlijk pittig. Je inspanning wordt beloond, bij de refugio (berghut boven) heb je een enorm uitzicht over het National Park en de andere vulkanen zoals de Ruminahui. Bij helder weer kun je in de nabije omgeving zelfs de haciënda zien liggen. Heb je nog wat energie over, dan kun je ook nog 200 meter extra klimmen naar de 5000 meter, waar de gletsjer begint. Neem genoeg pauzes en zorg dat je een fles water bij je hebt. Op het moment dat je je licht in je hoofd begint te voelen, kun je natuurlijk gewoon weer afdalen. De chauffeur blijft hier wachten tot je na zo’n anderhalf uur terugkomt.

Optioneel: Wij vinden de haciënda zo’n fijne plek dat we een nacht extra, als de tijd het toestaat, altijd aanbevelen. Ga die extra dag wandelen in de omgeving, rusten in de haciënda of regel via ons een paardrijtocht door de omgeving.

Decorative torn edge

Avonturen in de hooglanden moeten vandaag weer plaatsmaken voor belevenissen in de lager gelegen gebieden. Vanuit het Cotopaxi National Park brengt onze auto met chauffeur je naar de volgende bestemming van je Ecuadorreis. Heb je gister de actieve schoenen aangetrokken en een flinke wandeling gemaakt door het Cotopaxi National Park, dan is Biken in Baños een goede vervolgkeuze. Nog niet genoeg actief geweest? Maak kennis met de tradities van de Andes tijdens de Quilatoa trekking tijdens de bouwsteen Hooglandpad naar kratermeer. Voor de start van je jungleavontuur ga je per bus naar het Amazonestadje Tena, waar de bouwsteen Aan de rand van het regenwoud kan beginnen. Wil je eerst graag nog een extra nacht blijven op deze bijzondere plek, dan kan dat natuurlijk altijd.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Witte toppen en haciënda’s

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

paardrijden cotopaxi ecuador
Variant
1

Paardrijden rond de Cotopaxi

 • Reissom:
  € 52,- p.p.
 • Inbegrepen:
  een middag paardrijden

Wij vonden het leuk om de omgeving van de Cotopaxi te paard te verkennen. Zo’n rit is heel anders dan wanneer je in een auto zit en je raakt minder snel buiten adem dan bij een wandeling. Je bent meer deel van het landschap en krijgt een goede indruk van de uitgestrektheid van de hoogvlakte. Als je vanuit Quito reist plannen we deze tocht voor de middag in. Je klimt dan na de lunch op de rug van een paard en trekt er samen met een gids voor twee uur op uit. Ook al heb je geen rijervaring, de paarden weten de weg wel. Als je vanuit Otavalo reist raden we aan om een nacht te verlengen in de haciënda. Ook een paardrijtocht maken?  Wij boeken deze populaire tocht dan graag alvast voor je, waardoor je de zekerheid hebt dat er en paard voor je klaarstaat.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ecuador reis Quito
bouwsteen

Easy going Quito: starten op de evenaar

 • Quito
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Andes
bouwsteen

Hooglandpad naar kratermeer

 • Quilotoa
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
uitzicht Ecuador reis Baños
bouwsteen

Biken in Baños

 • Baños
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern