Menu background

Naar boven

Biken in Baños

bouwsteen

 • Reisschema:
  Baños
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  halve dag mountainbikehuur met fietsroute
 • Reissom:
  € 125,- p.p. bij 2 personen
✓Ontspan in de warmwaterbronnen na de activiteiten in de Andes

✓Mountainbike heuvelafwaarts naar de watervallen rondom Baños

✓Dé plek in Ecuador voor activiteiten als raften, ziplinen en canyoning

✓Optioneel overnachten in een luxe hotel met eigen warmwaterbronnen
uitzicht Ecuador reis Baños
Decorative torn edge

Dag 1 Ecuador reis Baños, aankomst

Vandaag kom je aan in Baños Ecuador, waarschijnlijk vanuit de jungle of Cotopaxi Nationaal Park. Het is zo’n typisch reizigersdorp met een relaxte sfeer en een fijne plek om tijdens je Ecuador reis aan te doen. Wij vonden het wel erg toeristisch en de enige echte bezienswaardigheid zijn de watervallen. De temperatuur is aangenaam, een beetje lente-achtig. Niet zo tropisch als de jungle, maar een stuk warmer dan aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Na het inchecken heb je alle tijd en vrijheid om zelf op onderzoek uit te gaan. Lekker mensen kijken vanaf een terras of lees een goed boek op een bank in het park aan Plaza Mayor, hét centrale plein.

Je verblijft in een knus hotel, twee blokken lopen van het centrum, wat zo’n 2 minuten is. De ruime kamers kijken uit op de tuin en in de huiskamer kun je lui op de bank ploffen. Er is een klein restaurant bij het hotel, maar voor de westerse menu’s moet je op het plein zijn.

Decorative torn edge

Dag 2 – Baños, mountainbike tocht naar Rio Verde

De naam Baños betekent baden en die vind je dan ook aan de rand van en rondom het stadje; van thermale warmwaterbaden tot denderende watervallen. In de straten staan vaak plassen van al het water dat overal en nergens vandaan komt. Natuurlijk kun je vandaag gebruiken om een beetje rond te struinen in Baños en te badderen in een van de warmwaterbronnen in de omgeving. Omdat wij de omgeving van Baños eigenlijk veel mooier vinden dan het stadje zelf, vonden wij het leuk een halve dag op pad te gaan. We regelen een mountainbike voor je waarmee je de omgeving van Baños gaat verkennen. Omdat de route van ongeveer 22 kilometer grotendeels bergafwaarts is op de geasfalteerde weg, is het voor iedereen goed te doen. In de routebeschrijving die je meekrijgt, staan tips en achtergronden voor leuke stops onderweg zoals watervallen en korte wandelroutes. Aan het einde van de tocht staan bussen die je samen met andere fietsers voor US$1.50 weer terugbrengen naar Baños.

Je kunt ’s middags een bezoek brengen aan de warmwaterbaden. Wij raden je echter aan om je bezoek uit te stellen tot net na 18.00 uur. De baden zijn erg populair onder backpackers en locals en na zessen zijn de smoezelige kleedruimtes en baden net gereinigd en is het er nog redelijk rustig en ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Tijd om weer verder te gaan met je rondreis door Ecuador. Na je stop in Baños ben je waarschijnlijk weer ‘ready for more action’. Maak kennis met het echte dorpsleven in de Andes tijdens de bouwsteen Ande(r)s leven of ga met de bus naar het treinstadje Alausi, waar je met de trein door de Andes rijdt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Biken in Baños

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

banos comforthotel baden ecuador
comfort banos slaapkamer ecuador
comfort banos tuin ecuador
Variant
1

Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños

 • Reissom:
  € 430,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad inclusief ontbijt

Bovenop een berg, vlakbij Baños, hebben wij een heel bijzonder plekje gevonden waar je heerlijk kunt luieren. Je slaapt in een hotel met spa, gelegen op een rots boven de stad. Vanuit de kamers en het zwembad is het uitzicht adembenemend. Bij helder weer kijk je uit over groene heuvels, watervallen en de fonkelende lichtjes van de stad. De ruim opgezette kamers liggen verspreid over het groene terrein. Je bent wel een beetje in ’the middle of nowhere’ maar alles wat je nodig hebt om te relaxen is in dit resort aanwezig. Warmwaterbaden waar Baños bekend om staat, schone zwembaden met hangstoelen, een restaurant met zitplaats bij de open haard en het “Hemelse café” voor een afzakkertje aan het einde van de dag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ecuador reis Andes
bouwsteen

Hooglandpad naar kratermeer

 • Quilotoa
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Tena
bouwsteen

Aan de rand van het regenwoud

 • Tena – Amazone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Guamote
bouwsteen

Ande(r)s leven

 • Guamote
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge