Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Aan de rand van het regenwoud

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tena – Amazone
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteiten:
  wandelingen door het regenwoud met een Spaanstalige gids
 • Reissom:
  € 295,- p.p. bij 2 personen
✓Ecuador junglebeleving bij een kleiner budget of beperkte tijd

✓Overnachtingen in een sfeervolle ecolodge aan de rivier

✓Wandelingen voor het regenwoud met een Spaanstalige gids

✓Inclusief de maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 3
Ecuador reis Tena
Decorative torn edge

Dag 1 – Ecuador reis Tena, aankomst

Vandaag laat je de waterrijke omgeving van Baños achter je en hobbel je de groene jungleomgeving in. Na een stukje met de taxi stap je de lokale bus in. Het is een rit van ongeveer 3 uur dwars door de binnenlanden. In Tena word je bij het busstation opgehaald door een medewerker van de junglelodge. Je laadt je spullen in de stoere auto die je naar de lodge brengt.

Het laatste stuk stap je op de boot en vaar je over de rivier naar je cabaña toe. De medewerker legt kort uit wat je morgen gaat doen en geeft je nog wat laatste tips mee. Je hebt de rest van de dag om te wennen aan de warmte en de vochtigheid van de jungle. Duik de hangmat in op de veranda en geniet van de vreemde junglegeluiden en de vele ronddwarrelende vlinders. Na zonsondergang staat het diner voor je klaar in het restaurant. Samen met andere reizigers eet je vanavond het diner. Trek alvast een lange broek aan en smeer je in met muggenspray…

Decorative torn edge

Dag 2 – Tena, de jungle in

Trek je wandelschoenen maar aan, samen met de gids ga je het regenwoud in. Het eerste stuk vaar je per kano de modderige rivier op. Weer aan wal trek je de dichte jungle in. Naast de kleurrijke vogels, spinnen en af en toe een slang zal je verder geen wildlife treffen. Die verstoppen zich dieper in de jungle. Je loopt dwars door de jungle op je verkoelende doel af. In de verte hoorden wij de waterval al kletteren. Via een pad kom je bij een groene oase terecht. De waterval dendert naast je en in de verte hoor je zingende vogels. Waarschijnlijk staan de zweetdruppels op je voorhoofd en ziet het water er heerlijk uit. Neem gerust een bad. Tijdens het heetst van de dag ben je terug bij je jungle lodge.

Vanmorgen heb je vooral de schoonheid van de jungle ervaren. Nu leer je de geheimen van het woud kennen. De locals leven van de jungle en je gids vertelt er vol passie over. Hij plukt eetbare bessen en planten met geneeskrachtige werking. Voor ons maakte hij een perfect anti-muggen mengsel! ’s Avonds eet je weer gezamenlijk bij het kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

’s Ochtends word je gewekt door een fluitconcert van de vogels. Je ontbijt met uitzicht over de jungle en de rivier. Helaas is het alweer tijd om deze plek midden in de natuur te verlaten. Na het inpakken van je spullen rijd je terug naar Tena om de bus naar je volgende bestemming te nemen. Je kunt een ontspannen stop maken tijdens de reis met de bouwsteen Biken in Baños.

Heb je de tijd en wil je de jungle op zijn intenst ervaren, dan kan je er ook voor kiezen om veel dieper de Amazone in te trekken. Tijdens de bouwsteen Diep de Amazone in struikel je bijna over het wildlife. Je bent te gast in de verborgen wildernis van Ecuador waar nog traditionele stammen leven.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Aan de rand van het regenwoud

Deze bouwsteen is goed te combineren met

uitzicht Ecuador reis Baños
bouwsteen

Biken in Baños

 • Baños
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern