Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Ontdek het kleurrijke Azië

Onze Azië-bestemming Thailand Khao Sok
Azië: het is het continent van tuktuks, rijstvelden, tempels, monniken, paradijselijke eilanden, uitgestrekte stranden, drukke metropolen en jungle. Dat is dan eigenlijk ook het enige wat we over Azië in het algemeen kunnen zeggen, want elk land heeft een eigen karakter. Wil jij panda’s spotten in China, vulkanen beklimmen in Indonesië of word je meer aangetrokken door kleurrijke sari’s in India? Hieronder vind je onze 15 Azië-bestemmingen; kijk welke het beste bij jou past!
Decorative torn edge

Thailand

azie thailand

Van een wirwar aan mensen en toeterende tuktuks naar verlaten stranden en dichtbegroeide jungles: in Thailand is de wereld zen. Je voelt het al fietsend door Bangkok, varend over de River Kwai en relaxend in een hangmat op een bounty-eiland.

Ontvang een vrijblijvend reisvoorstel.

Vietnam

azie vietnam

Hurkend op een krukje slurp je van een pho-soep in Vietnam. Zo warm als de soep, is ook de levenslust en behulpzaamheid van de Vietnamezen. Dat voel je bij de gastvrouw van je homestay die verse loempia’s maakt en bij de gids met wie je de Mekong waterwegen ontdekt.

Indonesië

azie indonesie

In Indonesië draait het om familie en om eten. En dat voel je overal: je wordt warm onthaald en voor je het weet, staat er een bord warm eten voor je neus. Ook vele eilanden dragen het familiegevoel uit, elk met een eigen karakter maar o zo verbonden met elkaar.

Japan

azie japan

Japan, het land van contrasten. Snelle zakenmannen in pak lopen naast meisjes in kimono en torenhoge wolkenkrabbers hebben een traditionele tempel in de achtertuin. Je gaat op bezoek bij een monnik en fietsen door de volkswijk van Kyoto: Japan is meer dan alleen de bekende clichés.

Sri Lanka

azie sri lanka

Parel in zee Sri Lanka is Azië in het klein: van koele theeheuvels en indrukwekkende tempels tot wilde olifanten en luipaarden in nationale parken. Ook in de steden zie je de sporen van het Nederlandse koloniale verleden. Kers op de taart: sluit je reis af op de Malediven.

China

azie china

Een land van uitersten, geworteld in eeuwenoude cultuur, maar wel gangmaker in de sneltrein van de wereldeconomie: China. Reis van metropolen met hypermoderne wolkenkrabbers naar traditionele bergdorpen en groene rijstterrassen. En vergeet natuurlijk de Chinese Muur niet!

India

azie india

India herbergt spectaculaire paleizen en forten, religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen. Dit is het land waar je gegarandeerd rijke avonturen beleeft.

Nepal

azie nepal

Een Nepalees doet een gebedje in een van de tempels in de Kathmanduvallei en ontwijkt behendig een aantal riksja’s. In het subtropische laagland van Nepal zoekt een pantserneushoorn naar voedsel, terwijl een krokodil ontspannen aan de oever van een rivier ligt.

Cambodja

azie cambodja

Bewonder het boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat bij zonsopgang. Maak nieuwe vrienden tijdens een bezoek aan een school op het platteland, leer over de oorlogsgeschiedenis in Phnom Penh of relax op de witte zandstranden in het zuiden van Cambodja.

Myanmar

azie myanmar

Myanmar, het voormalige Birma, mag met recht als de onontdekte schatkast van Zuidoost-Azië omschreven worden. Het land is een verrassende combinatie van tempelvalleien met enorme pagodes, kleurige markten en het boeddhisme dat diep in het dagelijks leven vervlochten zit.

Maleisië

azie maleisië

Verzamel kokosnoten in de kampung en scoor een supersateetje op de straathoek. In deze smeltkroes van culturen en religies maak je tijdens je Maleisië-reis snel contact, want iedereen spreekt Engels. Onderweg slaap je in knusse hotels, sfeervolle houten junglechalets of een hutje op het strand.

Laos

azie laos

Laos wordt vaak in één adem genoemd met Vietnam en Cambodja, maar het is niet over één kam te scheren met die bestemmingen. Reis langs gemoedelijke dorpen waar monniken vroeg in de ochtend hun offers ophalen en maak een trekking door groene rijstvelden en langs kletterende watervallen.

Borneo

azie borneo

In Borneo maak je kennis met traditionele stammen en ongerepte jungle. Het staat natuurlijk bekend om de orang-oetan, maar er leven meer bijzondere dieren in het regenwoud. Wissel je jungle-avonturen af met paradijselijke stranden en kleurrijk koraal om boven te snorkelen.

Bhutan

azie bhutan

Reis met een gids door het koninkrijk Bhutan, dat als enige het ‘bruto nationaal geluk’ kent en slechts enkele reizigers per jaar toelaat. Dans mee op een van de vele traditionele festivals, waag de klim naar het kloosterfort Tiger’s Nest en laat je verrassen door groene valleien en enorme bergpassen.

Tibet

azie tibet

Zo hoog als de Himalaya de hemel in prijkt, zo diep is het boeddhistisch geloof verankerd in het leven van de Tibetanen. Reis over bergpassen waar kleurige gebedsvlaggetjes wapperen in de wind. Je ziet yaks grazen en vervolgens sta je oog in oog met Mount Everest.

Algemene informatie over Azië

Azië is met bijna 44 miljoen vierkante kilometer (!) het grootste van de zeven continenten op aarde. Er wonen dan ook ruim vier miljard mensen. Logischerwijs zijn de 44 landen die Azië rijk is dan ook niet over één kam te scheren. Zo is Japan met de ultramoderne steden en traditionele zentuinen in geen enkel opzicht te vergelijken met Indonesië, vol groene rijstvelden, jungle en tropische stranden. Juist die diversiteit maakt Azië zo interessant, want er is voor ieder wel wat wils. Wat eigenlijk voor heel Azië wel geldt, is dat gastvrijheid hoog in het vaandel staat en dat het een ontzettend fijn continent is om doorheen te reizen. Of je nou kiest voor de trein in Sri Lanka, een boot in Vietnam of de tuktuk in India: de reis op zich is al een beleving. We hebben in Azië de meest bijzondere accommodaties uitgezocht, van een waterpaleis in Indonesië, een strandhutje in Thailand tot een traditionele jonk in Vietnam.

Welke bestemmingen in Azië zijn goed te combineren?

Volg in de voetsporen van tal van backpackers en combineer Thailand of Vietnam met Laos of Cambodja. De landen liggen dicht bij elkaar en kennen relatief makkelijke grensovergangen.
Zoek je het liever wat hogerop? Reis dan vanuit India door naar Nepal of Bhutan. Deze combinatie is ideaal als je het beste uit je Azië-reis wilt halen. Na de hectiek in India is de zen-omgeving van de Himalaya een welkome afwisseling. Ook vanuit China kun je goed de rust opzoeken in Bhutan.

Ben je meer op zoek naar avontuur met een tropisch toetje? Sri Lanka zit volop natuur en cultuur en kent prachtige stranden, maar beter nog: het is goed te combineren met de paradijselijke Malediven! Hier hoef je de komende dagen enkel uit je hangmat te komen om een cocktail aan de bar te halen.

Azië tempel

Is Azië veilig te bereizen?

Als je graag een verre reis wilt maken, maar liever niet al te veel risico neemt, dan zit je in het grootste deel van Azië gebeiteld. Veel van de landen zijn de afgelopen decennia flink verwesterd en het toerisme is vaak een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Zolang je de instabiele landen in het Midden-Oosten vermijdt, zit je helemaal veilig. Op de site van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest up-to-date reisadviezen. De veiligste bestemmingen in Azië zijn Cambodja, China, Japan, Maleisië, Myanmar, Sri Lanka, Thailand en Vietnam. Maar net zoals in Nederland geldt op alle bestemmingen: let bij grote toeristische trekpleisters op voor oplichters. Je doet er goed aan om vóór vertrek te kijken welke oplichtingspraktijken zich vaak voordoen op jouw bestemming.

Welke bestemming is het meest geschikt om met kinderen te reizen?

Azië is uitermate geschikt om met je kinderen te bereizen. De meeste Aziaten dragen kinderen op handen en omdat veel bestemmingen ook lekker avontuurlijk zijn, is er voor kinderen genoeg te doen. De beste Aziatische bestemmingen voor een familiereis zijn Thailand, Maleisië, Vietnam en Indonesië. Deze landen zijn door hun veelzijdigheid zeer geschikt voor het gezin. Strand, natuur en cultuur wisselen zich bij elke stop af en het toerisme in deze landen houdt ook rekening met gezinnen, met een grote keuze aan familiekamers en resorts.

Thailand met kinderen

Veelgestelde vragen over Azië

  • Waarom zou ik een Azië-reis met Riksja Travel maken in plaats van deze zelf te regelen?
  • Wat is niet inbegrepen in onze rondreizen Azië?
  • Hoe is de gezondheidszorg in Azië?
  • Wat is de beste reistijd voor bestemmingen in Azië?
  • Welke Aziatische bestemming is het voordeligst?
  • Reis ik in een groep of individueel?
  • Kan ik mijn Azië-rondreis aanpassen?
background-pattern