Rondreis Sri Lanka

Unieke individuele rondreizen op maat

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.
Met onze flexibele Sri Lanka-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen. De beste reisroutes voor jouw rondreis Sri Lanka zijn alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele Sri Lanka rondreis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen(korte Sri Lanka reizen). Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in tussen de theeheuvels of in een cabana aan het strand?

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

✔ Boek vóór 1 oktober 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
1
2
3

Individuele rondreizen in Sri Lanka

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Sri Lanka: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door Sri Lanka?

Sri Lanka is geen ontzettend groot land en dit maakt rondreizen door Sri Lanka ideaal. Sri Lanka heeft ontzettend veel te bieden en daarom is een goede reisroute zeker fijn als je niets van dit prachtige land wilt missen. Zo wil je tijdens je rondreis door Sri Lanka een stukje meekrijgen van het koloniale verleden, de cultuur en het wild wat rondloopt in Sri Lanka. De rondreis ‘Zomer in Sri Lanka’ is voor ons de ideale reisroute als je een complete Sri Lanka ervaring wilt hebben. Bezoek Ella, spot wild in een van de Nationale Parken, relax op het strand in Trincomalee of Unawatuna en bezoek tot slot Sigiriya, ookwel de Leeuwenrots genoemd.

Rondreis Sri Lanka
Sri Lanka rondreis

Zijn de Sri Lanka rondreizen met een groep of individueel?

Rondreizen met Riksja Sri Lanka doe je individueel. Dit is ook de reden dat je je eigen reis kunt bouwen met onze Sri Lanka bouwstenen en niet afhankelijk bent van vaste reisroutes. Sommige excursies tijdens jouw rondreis kunnen in kleine groepen plaatsvinden, maar na de excursie gaat ieder weer zijn eigen weg. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het dolfijnen spotten of het wildwaterraften naar Adam’s Peak.
Uiteraard staan wij en onze lokale partners 24/7 voor jullie klaar zodat jullie tijdens de rondreis door Sri Lanka altijd beroep op ons kunnen doen.

Kan ik de bovenstaande rondreizen nog aanpassen?

Onze rondreizen zijn flexibel en kunnen waar gewenst aangepast worden. Een extra excursie of juist een relaxte afsluiting van je reis? Alles is mogelijk! Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een ander type overnachting. Houd je wat meer van luxe of bijzondere overnachtingen dan zijn onze Special Stay overnachtingen misschien wat voor jou. Bekijk onze Sri Lanka bouwstenen of bespreek je wensen met onze Sri Lanka reisspecialisten en zij zorgen ervoor dat de rondreis perfect aansluit op jouw wensen.

Hoe reis je tijdens je rondreis Sri Lanka?

In onze ogen is de prettigste manier om rond te reizen door Sri Lanka per auto met privéchauffeur. Zo kan je genieten van alles wat Sri Lanka te bieden heeft zonder je druk te hoeven maken over het vervoer. Daarnaast is de chauffeur vaak ook een goede gids en kom onderweg nog meer te weten over het land. Ook kan je in Sri Lanka reizen per trein. Zo start je de bouwsteen ‘Veters vast op bergpad’ per trein en reis je samen met de locals vanuit de theeplantages richting de bergen van Ella. Uiteraard kan je ook zelf per huurauto reizen door Sri Lanka, maar moet je wel rekening houden met grote afstanden en afwijkende verkeersregels.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Sri Lanka?

De temperatuur in de laag gelegen gebieden van Sri Lanka varieert het hele jaar van 28 tot 32 °C. In de wat hoger gelegen gebieden kan het afkoelen tot 19 °C. Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de moessons die over Sri Lanka waaien. Zo kan je van oktober tot half april het beste de west- en zuidkust van Sri Lanka bezoeken, maar van half mei tot eind september is de oostkust de beste optie. In juli en augustus is ook de (zuid)westkust ook weer goed toeven. Ga voor uitgebreide informatie over de beste reistijd in Sri Lanka naar onze klimaat-pagina of neem contact op met onze Sri Lanka reisspecialisten.

Reizen Sri Lanka

Praktische informatie tijdens je Sri Lanka rondreis

Als je op reis gaat naar Sri Lanka is het uiteraard verstandig om de juiste voorbereidingen te treffen. Op onze algemene informatie pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor je vertrekt naar Sri Lanka. Denk hierbij aan zaken zoals het regelen van een visum, geldzaken en handige weetjes. Mocht je vervolgens nog steeds vragen hebben kan je uiteraard altijd contact opnemen met onze Sri Lanka reisspecialisten.

Veel gestelde vragen over Sri Lanka

  • Hoe reis je in Sri Lanka?
  • Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?
  • Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?
  • Welke inentingen zijn nodig voor mijn reis naar Sri Lanka?
  • Wat zijn populaire reisroutes door Sri Lanka?