Naar boven

safari sri lanka

Canvas, wildernis en bushgeluiden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yala National Park
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen in tented camp
 • :
  vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen in sfeervol hotel
 • :
  (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. wildlife safari
Het Yala National Park is een van de bekendste nationale parken van Sri Lanka. Het ligt in het zuiden en staat bekend om haar grote verscheidenheid aan wilde dieren. Tijdens een jeepsafari spot je hier, natuurlijk met een portie geluk, apen die door de bomen slingeren, buffels die loom lopen te grazen, misschien wel beren op de weg, krokodillen die op de loer liggen langs de oevers, terwijl olifanten op slechts enkele meters afstand van je jeep op je neer kijken. Heb je het geluk echt aan je zijde, dan kom je zelfs een luipaard tegen. Buiten het spotten van wildlife genoten wij ook van de exotische natuur waarin je je dan bevindt.Om je een echt junglegevoel te bezorgen, regelen wij de overnachtingen op een campsite in het national park. Je verblijft in een tent met comfortabele bedden en sanitaire voorzieningen. Val in slaap met de dierengeluiden op de achtergrond en maak zo je wildlife experience compleet!

Sri Lanka Safari jeep
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Sri Lanka Yala National Park – jeepsafari

Vandaag rijd je richting Yala waar je op een campsite verblijft. Onderweg bezoek je het Elephant Transit Home waar gewonde baby- en weesolifantjes verzorgd worden. Je ziet hoe ze rondom voedertijd langzaam aan de hekken verschijnen en ongeduldig elkaar plagen voor het eerste slokje melk.

In de middag maak je een jeepsafari naar Yala National Park. Geniet van de exotische omgeving die aan je voorbij trekt terwijl je opzoek gaat naar wildlife. Via de kleine weggetjes kom je op de plaatsen waar de olifanten lopen en de vele herten aan het springen zijn. Krokodillen liggen te gapen aan meertjes waar witte reigers veel te dicht bij lijken te staan. Dichterbij de natuur konden we voor ons gevoel op dat moment niet komen… Dan rijd je weer terug naar de campsite waar je alle indrukken op je in kunt laten werken onder het genot van een lekkere maaltijd. Je slaapt in een tent voorzien van eigen sanitair en comfortabele bedden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Pelgrimsplaats Kataragama, vertrek uit Yala National Park

Na je ontbijt vervolg je je Sri Lanka reis. Vlakbij Tissa ligt de Kataragama Tempel; een belangrijke pelgrimsplaats voor zowel boeddhisten, Hindoestanen, moslims en christenen. Je ziet dus veel godsdiensten samensmelten op één plek, de tempel is daarom niet te vergelijken met de tempels die je in je eerdere Sri Lanka reis hebt gezien. Voor het tempelcomplex stroomt een rivier waar je regelmatig gelovigen ziet baden en fascinerende rituelen ziet uitvoeren. Heb je interesse in een tweede safari of een extra nacht in Yala National Park, vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.
Na de wildernis kun je even uitblazen op het strand. Je kunt kiezen uit de Geheime tuin van Unawatuna of in een relaxte Cabana aan het paradijsstrand. Hierna vervolg je de route met een Pitstop in VOC-tijd.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Canvas, wildernis en bushgeluiden

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

hotel yala comfort
hotel yala comfort
hotel yala comfort
hotel yala comfort
Variant
1

Hotel verblijf in Tissamaharama

 • Reissom:
  € 120,- p.p. bij 2 personen in sfeervol hotel
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een sfeervol hotel met ontbijt, jeepsafari met gids, transfer per privé-auto met chauffeur en jeep

Het bezoek aan Yala combineren met een hotelverblijf in plaats van een tent? Is kamperen niet je ding of verblijf je liever iets comfortabeler dan bieden we je ook een hotel verblijf aan.

Dit sfeervolle hotel ligt in de plaats Tissamaharama op ongeveer 45 min. rijden van Yala National Park. Vanuit de kamer heb je zicht op de sfeervol aangelegd tuin met zwembad waarin wij aan het einde van de dag nog even een verfrissende plons namen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sri Lanka - Surfen
bouwsteen

De geheime tuin van Unawatuna

 • Unawatuna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 95,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka strand bij Tangalle
bouwsteen

Cabana aan het paradijsstrand

 • Tangalle
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka Tuktuk Colombo
bouwsteen

De Colombo mix: modern en koloniaal

 • Colombo > Luchthaven
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern