Naar boven

Hoe reis je door Sri Lanka?

Vervoer & verblijf

Vervoer Sri Lanka
Sri Lanka Jeep safari

Vervoer in Sri Lanka

Je kunt op verschillende manieren door Sri Lanka rondreizen. Vanwege de afstanden tussen de bouwstenen en de afwijkende verkeersregels is autorijden hier een avontuur op zich. Buiten de stad wordt autorijden veel gemakkelijker, maar een goede wegenkaart is een must. Omdat wij zelf optimaal van het land willen genieten, kiezen wij ervoor om met een auto met privé chauffeur door Sri Lanka te trekken. Voorzien van airconditioning.

Riksja Sri Lanka zal het vervoer tussen de door jou gekozen Sri Lanka bouwstenen voorstellen. Je kunt op je aanvraag aangeven welke bouwstenen je aanspreken.

Auto met privé chauffeur

Wij vinden dit zelf een prettige manier van reizen, omdat je op deze manier volop kan genieten van de reis. Je stapt in de auto van je eigen chauffeur en laat de uitgestrekte theeplantages, tempels en ongerepte dorpen aan je voorbij trekken. Vaak is de chauffeur ook een goede gids en vindt hij het leuk om enthousiast over zijn land te vertellen.

Sri Lanka trein

Trein

Tijdens de bouwsteen Veters vast op bergpad reis je op de eerste dag per trein van de theeheuvels naar de bergen van Ella. Wij kopen derdeklas tickets zodat je samen met de locals reist. In de wagon is het genieten van de mensen en alles wat er om je heen gebeurt. Boemel door een indrukwekkend berglandschap langs spectaculaire dieptes en vergezichten. Een afwisselende manier van reizen en om met de locals in contact te komen.

Vliegen naar de Malediven

Als je je rondreis door Sri Lanka combineert met de Malediven dan reis je per watervliegtuig tussen beide landen. De vluchtduur is ongeveer anderhalf uur. En dat is anderhalf uur genieten! Na het opstijgen zie je in de verte de eilanden liggen; een azuurblauwe zee met turquoise ringen zover je kijken kan. Naarmate je dichterbij komt, veranderen de atollen in eilanden en besef je dat dit het paradijs is waar je komende nachten doorbrengt. Groene palmbomen omringt door parelwitte stranden.

Afhankelijk van het resort waar je verblijft op de Malediven reis je per speedboot of per watervliegtuig naar het eiland.

Malediven watervliegtuig
background-pattern