Riksja Family Sri Lanka

Naar boven

Sri Lanka met kinderen

Bouw je eigen Sri Lanka-familiereis

Trein in Sri Lanka

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op maat

 • 100% CO2-gecompenseerd

Sri Lanka is een verrassing aan geur en kleur terwijl de reisafstanden heerlijk kort blijven. Het eiland heeft een vruchtbare grond en samen ontdekken jullie onbekend fruit en nieuwe tropische smaken. Stap op de lokale trein en reis dwars door het binnenland vol jungle, bergen en theeplantages. Je kijkt je ogen uit en kunt altijd lekker relaxen aan het strand in de buurt, één van de vele voordelen van een eiland. Voor een actieve reis snorkel je met onschuldige rifhaaien en raft je door het tropische regenwoud, gaaf wanneer je reist met tieners! Onze reizende papa’s en mama’s adviseren vanuit hun eigen ervaringen in Sri Lanka en begrijpen de wensen die je als gezin hebt.

Schoolkinderen in Sri Lanka

Een greep uit onze Sri Lanka-belevingen

Voor het hele gezin is Sri Lanka een heerlijke bestemming. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze familiereizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

Yala Sri Lanka
rondreis

last minute – Sri Lanka on a shoestring

 • Negombo – Sigiriya – Nilaveli – Kandy – Ella – Yala – Unawatuna – Colombo
 • 21 dagen / 19 nachten
 • Vanaf € 1315,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Eten Sri Lanka
bouwsteen

Kom je bij me eten?

 • Colombo, Ella, Galle, Jaffna, Kandy en Trincomalee
 • Lunch of diner bij Sri Lankaans gezin thuis
 • €25,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
eten Sri Lanka
rondreis

Sri Lanka in een (kokos)notendop

 • Negombo - Kandy - Ella - Yala - Tangalle - Colombo
 • 14 dagen / 13 nachten
 • Vanaf € 1520,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Negombo Sri Lanka Kids - vissen Negombo
bouwsteen

Visje grillen even chillen

 • Negombo
 • 3 dagen, 2 nachten
 • vanaf € 245,- per volwassene
  vanaf 180 per kind
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Familie bij olifanten in Sri Lanka

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat je nog steeds kan reizen mét kinderen. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Kind op rots in Sigirya
Loading...

Meer Sri Lanka-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Sri Lanka met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we jou en je kinderen de bekende bezienswaardigheden van Sri Lanka zien. Maar we nemen je nog liever mee naar de onontdekte plekken. Plekken die je dichterbij Sri Lanka en haar bevolking brengen. Als Sri Lanka-experts weten we waar je moet zijn. Wij kennen de verborgen parels en weten hoe je de highlights bezoekt, weg van de massa. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Sri Lanka staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Olifanten in Yala Sri Lanka
Sri Lanka tempel

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Sri Lanka en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze slaapplekken zijn niet alleen sfeervol, maar ook goed voor het land. Het geld dat hier verdiend wordt, vloeit direct terug naar de lokale bevolking. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Sri Lanka niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een hotel of bed & breakfast gerund door locals. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Sri Lanka met kinderen
Er gaat een wereld voor de kids open wanneer je bijzondere bestemmingen samen ontdekt. Daarom zorgen we er met onze lokale partners voor dat jullie rondreis door Sri Lanka eentje is om nooit te vergeten. We geven je praktische tips en weten welke reisroutes het beste zijn. Zo ga je voorbereidt op reis met enkel mooie vooruitzichten.

Door het koloniale verleden is Sri Lanka beïnvloed door Portugal, Engeland én Nederland. Hoewel vooral de Engelse taal en cultuur is blijven hangen, zie je Nederland terugkomen in de handelsstad Galle. Nederlands zal er niet gesproken worden, maar ons VOC-verleden zie je hier wel terugkomen.

Het klimaat in Sri Lanka is anders dan wat je gewend bent in Nederland. De zomers zijn heet, de moessons nat en de bergen vaak fris. Houdt dus altijd rekening met de periode wanneer je gaat en de kleding die je meeneemt. Ook het eten is vaak pittiger dan de Hollandse stamppot, maar vaak stemmen koks het eten af op de toerist. Zo kun je ook op straat prima een curry bestellen, mits je rekening houdt het wassen van de groenten en bakken van het vlees.

Familie in tuktuk Sri Lanka

Andere Riksja Family bestemmingen in Azië

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Azie die leuk zijn met kinderen: Thailand, Vietnam en Indonesië

background-pattern