Oceanië

Je zou in Oceanië bíj́na vergeten dat je aan het andere eind van de wereld bent. Hier spreekt iedereen Engels en vind je onze westerse maatstaven. Maar als het niet de laid back attitude is, dan is het wel de oernatuur die je eraan doet herinneren dat je Down Under bent. Van spuitende geisers en ruige landschappen in Nieuw-Zeeland tot de Outback en Great Barrier Reef in Australië: je blijft je ogen uitkijken.

✔ Boek vóór 1 mei 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Australië

oceanie australie

Van het helderblauwe Great Barrief Reef en de groene jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en kleurrijk Melbourne: in Australië val je van de ene kleurschakering in de andere. Hoe groot het land ook is, overal voel je de ontspannen sfeer. Maak kennis met relaxte Aussies, Aboriginals en spot koala’s en kangoeroes.

Nieuw-Zeeland

oceanie nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland: het land van natuur, natuur en nog meer natuur. Omdat er ‘slechts’ vier miljoen wonen is de natuur bijna niet aangetast. Hier vind je gigantische fjorden, bergen en gletsjers, maar ook vulkanen, stranden en bossen. Het bruist niet alleen door geisers en modderpoelen, maar ook door de Maoricultuur en gezelligheid in de steden.

Algemene informatie over Oceanië

Oceanië, dat ook wel Australazië wordt genoemd, is op zichzelf geen continent: Australië is het continent. Nieuw-Zeeland hoort officieel niet bij het continent Australië maar wordt daar vaak wel toe gerekend. Australië is niet alleen het kleinste van de zeven continenten, maar ook het minstbevolkte wereldddeel.
Oceanië bestaat uit Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en een groot aantal eilanden in de Stille Oceaan, waaronder de eilandengroep behorend bij Polynesië en Micronesië. Denk hierbij aan Fiji, de Marshalleilanden, Nauru en Vanuatu – om er maar een paar te noemen.

Veelgestelde vragen over Oceanië

Kan ik Australië combineren met Nieuw-Zeeland?

Jazeker! Als je vooral door Australië wilt reizen en overweegt om kort naar Nieuw-Zeeland te gaan, dan lenen juli en augustus zich hier goed voor. In deze maanden is het in veel gebieden in Australië goed weer, terwijl het in Nieuw-Zeeland winter is. In deze periode kun je prima een korte trip maken over het Noordereiland.
Net andersom? Steeds meer van onze reizigers combineren hun Nieuw-Zeeland-reis met een korte trip door Australië. Zeker als je wat langer de tijd hebt of wat gegarandeerde zon en warmte wilt toevoegen aan je reis, is het een aanrader om ook wat van Australië mee te pakken.

Kan ik Oceanië ook combineren met een tropische bestemming?

Australië en Nieuw-Zeeland liggen relatief dicht bij de eilanden in de Grote Oceaan. Je kunt je Australië- of Nieuw-Zeeland-reis dan ook prima combineren met Fiji, Thailand, Maleisië of Bali. Sluit je reis door Oceanië af op een hagelwit strand of rust uit in je hangmat met een lekker drankje. Dankzij onze bouwstenen kan het allemaal. Geef ons je wensen door en we adviseren je graag over de meest logische route.

Adviseren jullie om met de auto of juist met de camper te reizen?

Alle vrijheid ervaren in een ‘huis op wielen’ is mogelijk met een camper. Australië en Nieuw-Zeeland zijn beide veilige landen, de wegen zijn goed en rustig en je kunt stoppen, overnachten en ergens blijven zolang als je wilt. Daarentegen is een huurauto vaak wat goedkoper. Je komt makkelijker op afgelegen plekken en kunt overnachten in knusse bed-and-breakfasts, beachresorts of boerderijen. Ook hoef je niet na te denken over zaken als je bed opmaken, boodschappen doen, het chemisch toilet legen of de gasfles moeten bijvullen. De Australische Outback is erg leuk om met de camper te verkennen. Echter, door de nauwe straatjes van Queenstown rijden is met de auto een stuk gemakkelijker. Wij vinden een combinatie van camper en autohuur het leukst. Onze bestemmingsexperts adviseren je graag welke delen van jouw individuele reis je het beste met de camper of met de auto kunt doen.

Wat ben ik gemiddeld genomen per dag kwijt aan kosten als ik reis door Oceanië?

Bij een Riksja-reis regelen we vooraf al je huurauto, overnachtingen en meeste activiteiten, dus daar heb je ter plaatse geen kosten meer aan. Je moet vooral rekening houden met additionele kosten voor eten, drinken en benzine. Bij veel accommodaties kan je zelf koken. Wanneer je tijdens je reis af en toe lekker uit eten wilt, wat vaker zelf kookt en voor de lunch een broodje haalt bij supermarkt, dan kun je rekening houden met zo’n €50 per persoon per dag.
Als je met een camper rondreist, komen er ook nog de kosten bij voor staanplaatsen op campings. Omdat je waarschijnlijk voornamelijk zelf zult koken, zullen de kosten voor eten en drinken iets lager uitpakken dan bij een reis per huurauto. Wel verbruikt een camper weer meer brandstof. Wat je voor een camping betaalt, heb je zelf in de hand. De eenvoudige campings midden in de natuur liggen tussen de NZ$ 5,- en NZ$ 20,- per volwassene per nacht. Deze kun je afwisselen met wat meer commerciële campings met meer faciliteiten. De kosten voor deze campings variëren tussen de NZ$ 30,- en NZ$ 100,- per nacht voor twee personen.

Wat is de beste reistijd voor Oceanië?

Australië is zo’n 185 keer groter dan Nederland. Als je door verschillende regio’s reist, krijg je dan dus ook te maken met verschillende klimaatzones. Noord-Australië is van mei tot en met oktober perfect om safari’s in de buitenlucht te maken. Het beste seizoen voor de Red Centre is in Australiës winterperiode, van juni tot en met augustus. Queensland kent het hele jaar door gematigde temperaturen, terwijl december tot en met februari de beste tijd is om te genieten van de stranden in West-Australië. Meer informatie per regio vind je op de klimaatpagina van Riksja Australië.

Nieuw-Zeeland kent net als Nederland verschillende seizoenen. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, lopen de seizoenen tegenovergesteld aan Nederland. Het is zomer van november tot en met maart en winter van juni tot en met september. De beste reisperiode is de Nieuw-Zeelandse zomer. Neem voor de temperaturen per maand een kijkje op de klimaatpagina van Riksja Nieuw-Zeeland.