Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Oceanië

Nieuw Zeeland - uitzicht op bos en meer met bergen

2 bestemmingen binnen Oceanië

Je zou in Oceanië bíj́na vergeten dat je aan het andere eind van de wereld bent. Hier spreekt iedereen Engels en vind je onze westerse maatstaven. Maar als het niet de laid back attitude is, dan is het wel de oernatuur die je eraan doet herinneren dat je Down Under bent. Van spuitende geisers en ruige landschappen in Nieuw-Zeeland tot de Outback en Great Barrier Reef in Australië: je blijft je ogen uitkijken.

Australië

oceanie australie

Van het helderblauwe Great Barrief Reef en de groene jungle van Daintree tot het vuurrode Ayers Rock en kleurrijk Melbourne: in Australië val je van de ene kleurschakering in de andere. Hoe groot het land ook is, overal voel je de ontspannen sfeer. Maak kennis met relaxte Aussies, Aboriginals en spot koala’s en kangoeroes.

Nieuw-Zeeland

oceanie nieuw-zeeland

Nieuw-Zeeland: het land van natuur, natuur en nog meer natuur. Omdat er ‘slechts’ vier miljoen wonen is de natuur bijna niet aangetast. Hier vind je gigantische fjorden, bergen en gletsjers, maar ook vulkanen, stranden en bossen. Het bruist niet alleen door geisers en modderpoelen, maar ook door de Maoricultuur en gezelligheid in de steden.

Algemene informatie over Oceanië

Oceanië, dat ook wel Australazië wordt genoemd, is op zichzelf geen continent: Australië is het continent. Nieuw-Zeeland hoort officieel niet bij het continent Australië maar wordt daar vaak wel toe gerekend. Australië is niet alleen het kleinste van de zeven continenten, maar ook het minstbevolkte wereldddeel.
Oceanië bestaat uit Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en een groot aantal eilanden in de Stille Oceaan, waaronder de eilandengroep behorend bij Polynesië en Micronesië. Denk hierbij aan Fiji, de Marshalleilanden, Nauru en Vanuatu – om er maar een paar te noemen.

Kan ik Australië combineren met Nieuw-Zeeland?

Jazeker! Als je vooral door Australië wilt reizen en overweegt om kort naar Nieuw-Zeeland te gaan, dan lenen juli en augustus zich hier goed voor. In deze maanden is het in veel gebieden in Australië goed weer, terwijl het in Nieuw-Zeeland winter is. In deze periode kun je prima een korte trip maken over het Noordereiland.

Net andersom? Steeds meer van onze reizigers combineren hun Nieuw-Zeeland-reis met een korte trip door Australië. Zeker als je wat langer de tijd hebt of wat gegarandeerde zon en warmte wilt toevoegen aan je reis, is het een aanrader om ook wat van Australië mee te pakken.

Australië roadtrip great ocean road
Tropisch Oceanië

Kan ik Oceanië ook combineren met een tropische bestemming?

Australië en Nieuw-Zeeland liggen relatief dicht bij de eilanden in de Grote Oceaan. Je kunt je Australië- of Nieuw-Zeeland-reis dan ook prima combineren met Fiji, Thailand, Maleisië of Bali. Sluit je reis door Oceanië af op een hagelwit strand of rust uit in je hangmat met een lekker drankje. Dankzij onze bouwstenen kan het allemaal. Geef ons je wensen door en we adviseren je graag over de meest logische route.

Veelgestelde vragen over Oceanië

  • Waarom zou ik een Oceanië-reis met Riksja Travel maken in plaats van deze zelf te regelen?
  • Wat is niet inbegrepen in onze rondreizen Oceanië
  • Kan ik beter met de auto of juist de camper reizen?
  • Wat ben ik gemiddeld genomen per dag kwijt aan kosten als ik reis door Oceanië?
  • Wat is de beste reistijd voor Oceanië?
  • Reis ik in een groep of individueel?
  • Kan ik mijn Oceanië-rondreis aanpassen?
background-pattern