Rondreis Nieuw-Zeeland

Individuele rondreizen Nieuw-Zeeland

Kant-en-klaar of pas ze aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Nieuw-Zeeland-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in knusse bed & breakfast of op een schapenboerderij, of combineer je het? Bel of mail ons: wij, Nieuw-Zeeland-experts Simone en Leonie, helpen je graag op weg.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reist individueel met vangnet
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reis wordt CO²-gecompenseerd
1
2
3
rondreis
1

Eigenwijs Nieuw-Zeeland

 • Reisschema:
  Auckland - Raglan - Rotorua - Tongariro NP - Wellington - Picton - Abel Tasman - Hokitika - Fox Gletsjer - Wanaka- Te Anau - Dunedin - Christchurch
 • Reisduur:
  22 dagen / 21 nachten
 • Reissom:
  € 1945,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief:
  boottocht Milford Sound
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Deze eigenwijze Nieuw-Zeeland rondreis brengt je in drie weken langs alle highlights. Gaan en staan waar je wilt terwijl de slaapplekken al voor je geregeld zijn en vriendelijk voor de portemonnee. Met je eigen huurauto reis je van spuitende geisers en vulkanen naar goudgele stranden en fjorden. Er is één excursie voor je geregeld die wij het leukst vinden: per boot vaar je naar de groene fjorden bij Milford Sound. Lees meer over de Eigenwijs Nieuw-Zeeland-rondreis 

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Go Nieuw-Zeeland

 • Reisschema:
  Auckland - Bay of Islands - Rotorua - Tongariro NP - Wellington - Picton - Abel Tasman NP - Hokitika - Fox Glacier - Wanaka - Queenstown - Te Anau - Dunedin - Akaroa - Christchurch
 • Reisduur:
  26 dagen / 25 nachten
 • Reissom:
  € 2698,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief:
  oa. wandeling met Maori gids, dieren spotten
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Heb je een week of vier, wil je beide eilanden bezoeken en de leukste excursies alvast geregeld hebben? Dan sluit deze reis door Nieuw-Zeeland goed aan. We boeken de dolfijnentrip, watertaxi in Abel Tasman, boottrip door de fjorden en natuurwandeling alvast voor je. Dat scheelt je ter plaatse een hoop tijd en je bent zeker van de leukste belevenissen. Je vertoeft in een bergslot, sfeervol B&B en lodges. En dat allemaal in 26 dagen…Lees meer over de Go- Nieuw-Zeeland-rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Natuurlijk Noord!

 • Reisschema:
  Auckland, Bay of Islands, Raglan, Mount Taranaki, Whanganui, Tongariro, Napier, Gisborne, Rotorua, Coromandel, Auckland
 • Reisduur:
  24 dagen / 23 nachten
 • Reissom:
  € 2807,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief:
  o.a wandeling met Maori gids, kajakken
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Kom je graag op plekken waar nog niet veel andere reizigers zijn geweest dan is deze rondreis zeker wat voor jou. Waar de meeste reizigers beide eilanden combineren, dompel je nu onder op het Noordereiland. Daardoor is deze reis ook hartstikke geschikt als je al eerder in Nieuw-Zeeland bent geweest. Onze favoriete plekken verborgen tussen junglebladeren, spuitende geisers en vulkanen delen we graag met je. Lees meer over de Natuurlijk Noord-rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Expeditie Zuidereiland

 • Reisschema:
  Christchurch – Akaroa – Mount Cook – Dunedin – Catlins – Te Anau – Queenstown – Wanaka – Fox Glacier – Hokitika – Abel Tasman – Picton – Kaikoura - Christchurch
 • Reisduur:
  24 dagen / 23 nachten
 • Reissom:
  € 2346,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief o.a.:
  boottochten Milford Sound en Abel Tasman
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Natuur, natuur en nog eens natuur. In deze Nieuw-Zeeland rondreis rijd je in een relaxed tempo langs de hoogtepunten van het Zuidereiland. Je verblijft soms meerdere dagen op een plek waardoor je de tijd hebt het land goed te leren kennen. Een fijne bijkomstigheid is dat deze rondreis net iets korter is dan de andere rondreizen. Zo heb je in kleine 4 weken toch maar mooi ijzige gletsjers, groene fjorden en zeehonden gezien. Lees meer over de rondreis Expeditie Zuidereiland.

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Oneindig Nieuw-Zeeland

 • Reisschema:
  Auckland - Kerikeri – Rotorua - Waitomo - New Plymouth – Taranaki - Wellington - Picton - Abel Tasman – Kaikoura – Hokitika - Fox Gletsjer - Wanaka - Queenstown - Te Anau - Catlins - Dunedin - Mount Cook - Christchurch
 • Reisduur:
  35 dagen / 34 nachten
 • Reissom:
  € 3883,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief:
  o.a wandeling met Maori gids, wijn proeverij
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Als je wat langer de tijd hebt kies dan voor deze complete rondreis door Nieuw-Zeeland. Naast de hoogtepunten zie je ook minder bekend Nieuw-Zeeland. Onderweg vaar je per bootje tussen de dolfijnen, zie je maanlandschappen in het vulkanische Tongariro NP, en vaar je langs de fjorden. Je slaapt in een bonte verzameling van hostels, landhuizen, B&B en hotels. Vrijwel allemaal hebben ze iets bijzonders; een prachtige ligging, gastvrije eigenaars of zelfgebakken brood. Lees meer de de Oneindig Nieuw-Zeeland-rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
6

Van kiwiland tot palmenstrand

 • Reisschema:
  Christchurch - Mount Cook - Te Anau - Wanaka - Fox Gletsjer - Hokitika - Abel Tasman - Picton – Wairarapa wijngebieden - Tongariro NP - Rotorua - Coromandel- Auckland - Bali
 • Reisduur:
  27 dagen / 26 nachten
 • Reissom:
  € 2868,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  inclusief Compact (CCAR) met basisverzekering
 • Inclusief:
  oa. boottocht Milford Sound en Abel Tasman
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 1100,- p.p.

Het avontuur van Nieuw-Zeeland gecombineerd met een tropisch toetje. In ruim 3 weken rijd je in een relaxed tempo langs de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Onderweg regelen we de leukste excursies. Je vaart langs groene fjorden, maakt een wandeling over hangbruggen, ontdekt de wijngebieden en loopt door een eeuwenoud bos met een Maori gids. Vervolgens vlieg je door naar Bali waar je met een kokosshake in de hand bijkomt van alle indrukken. Lees meer over deze rondreis.

Bekijk deze rondreis

Rondreis Nieuw-Zeeland: veelgestelde vragen

Wat is de beste reisroute voor een rondreis door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een groot land te verdelen in het Noordereiland en het Zuidereiland. Er is ontzettend veel te zien in Nieuw-Zeeland dus wij raden je zeker aan om minimaal 3, maar onze voorkeur gaat uit naar 4, weken te reizen door Nieuw-Zeeland. Vooral als je beide eilanden wilt bezoeken is dit aan te raden. De ideale route door Nieuw-Zeeland start voor ons in Auckland. Vanaf Auckland ga je richting het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland en vervolgens verken je de rest van het Noordereiland. Daarna maak je de oversteek naar het Zuidereiland waarbij je het Abel Tasman National Park bezoekt en vervolgens via de westkust naar het zuiden van het Zuidereiland afreist. Tot slot reis je langs de oostkust van het Zuidereiland omhoog en sluit je je reis af in Christchurch. Uiteraard zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden en passen onze reisspecialisten jouw rondreis Nieuw-Zeeland graag op maat aan. Mocht je minder tijd hebben of op een rustig tempo willen reizen is het ook zeker mogelijk om alleen het Noordereiland of Zuidereiland te bezoeken.

Nieuw-Zeeland rondreis
Nieuw-Zeeland

Zijn de Nieuw-Zeeland rondreizen met een groep of individueel?

Als je met Riksja Nieuw-Zeeland op reis gaat reis je individueel. Dit is ook de reden dat je jouw rondreis Nieuw-Zeeland helemaal zelf kunt samenstellen met onze Nieuw-Zeeland bouwstenen. Wil je wel individueel reizen, maar heb je geen zin om zelf een reis in elkaar te puzzelen? Met onze flexibele Nieuw-Zeeland rondreizen hebben wij het werk al voor jou uit handen genomen.

Kan ik de bovenstaande rondreizen nog aanpassen?

Onze individuele rondreizen kan je aanpassen waar nodig. Hier een dagje langer en daar een dagje korter, geen probleem! Wil je jouw Nieuw-Zeeland rondreis relaxt afsluiten? Ook dit kunnen wij voor je regelen. Zo kan je je reis bijvoorbeeld afsluiten op het strand van Ko Samui of Fiji, maar ook een stopover in Kuala Lumpur, Hong Kong of Singapore regelen wij graag voor je.

Hoe reis je tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland?

Vanwege de goede infrastructuur en de lage benzinekosten is Nieuw-Zeeland een veilig en fijn land om zelf doorheen te reizen. Je kan Nieuw-Zeeland per auto, camper of spaceship verkennen en ieder vervoersmiddel heeft haar voor- en nadelen. Ga voor meer informatie over het vervoer in Nieuw-Zeeland naar onze vervoerpagina of neem contact op met onze Nieuw-Zeeland reisspecialisten.

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Nieuw-Zeeland?

De seizoenen zijn in Nieuw-Zeeland precies het tegenovergestelde als in Nederland. De zomer duurt van november tot en met maart. Dit is gelijk de beste tijd voor je Nieuw-Zeeland rondreis, vanwege de aangename temperaturen. Toch kent het land het hele jaar door een mild klimaat waardoor je er ook in de andere maanden naartoe kunt reizen. Meer informatie over de klimaatverschillen tussen het Noorder- en het Zuidereiland en de temperaturen op het paradijselijke strand van Fiji vind je op onze klimaatpagina.

Rondreis Nieuw-Zeeland

Praktische informatie tijdens je Nieuw-Zeeland rondreis

Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Zo is het belangrijk dat je van te voren een visum regelt, rekening houdt met een jetlag en je pinpas op werelddekking zet. Zo kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan. Voor uitgebreidere informatie kan je terecht op onze visum, gezondheid en geld pagina. Voor meer handige weetjes kan je terecht op onze handige weetjes Nieuw-Zeeland pagina.