Inspiratie voor je vakantie in Nieuw-Zeeland

Toer in alle vrijheid langs groene fjorden en spuitende geisers. Of wandel samen met je Maori gids door oeroude bossen en luister naar kleurrijke verhalen. Wij hebben de beste plekjes in Nieuw-Zeeland alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Nieuw-Zeeland reis samen.

Een Nieuw Zeeland vakantie kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt. Stel je eigen individuele reis samen op basis van jouw wensen met onze bouwstenen, oftewel korte Nieuw Zeeland reizen.

Bij Nieuw Zeeland online zijn de excursies, waarvan wij vinden dat je ze gedaan moet hebben, inclusief in onze bouwstenen.

De accommodaties van Nieuw Zeeland hebben we allemaal bezocht. In onze selectie letten wij op ligging, sfeer, servicegerichtheid en prijs/kwaliteitverhouding. Bekijk onze Nieuw Zeeland rondreizen voor accommodatie inspiratie.

Onze favoriete plekken

Ongerept genieten

Nieuw-Zeeland is eigenlijk één groot ongerept gebied en als je van de gebaande paden af gaat, kom je heel wat pareltjes tegen. Zo zie je op de route tussen de Bay of Plenty en Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland bijna geen mens, maar wel de mooiste stranden. Hier kom je ook veelvuldig in aanraking met de Maoricultuur. De Tongariro Crossing in het Tongariro National Park is schitterend, maar wees gewaarschuwd: je bent zeker niet de enige die deze route zal lopen. Wil je iets rustigers? Denk dan eens aan de Pouakai Crossing bij Mount Taranaki: net zo mooi, maar veel rustiger. Even helemaal weg? Wij vonden een bijzonder plekje op de boerderij in het Whanganui National Park: geen internet en lekker basic.

Nieuw-Zeeland klimaat
Maori Nieuw-Zeeland

Reis terug in de tijd in Rotorua

Rotorua is dé plaats om kennis te maken met de geschiedenis en de cultuur van de Maori. Een van de niet te missen Nieuw-Zeeland bezienswaardigheden. Daarnaast ontdek je in Rotorua een wereld met spuitende geisers, borrelende modderpoelen en gekleurde zwavelmeren. Hierdoor hangt er wel een constante geur van rotte eieren in het stadje, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Breng tijdens je verblijf in Rotorua zeker een bezoek aan Te Puia, waar je naast de thermische wereld ook op een hele interactieve manier leert over de Maori cultuur. Onderweg naar het Tongariro National Park vonden wij het leuk een stop te maken bij Wai-O-Tapu. Hier verbaas je je over de fluorescerende meren.

In Abel Tasman’s voetsporen

In het noorden van het Zuidereiland ligt het Abel Tasman National Park. Hier lijkt het alsof je opeens midden in de tropen bent aangekomen. Je ziet er goudgele stranden en groene bossen waar je prima door heen kunt wandelen. Zo vonden wij het leuk om ons met de watertaxi af te laten zetten voor een wandeling van baai naar baai. Het werd een route over touwbruggen, stromende beekjes en het strand. Zo zie je direct een deel van de bekende Abel Tasman Coastal Track, zonder dat je dagen aan het wandelen bent. Een bezienswaardigheid die je graag op je lijstje zet voor tijdens jouw Nieuw-Zeeland-rondreis.

Nieuw-Zeeland abel tasman

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Nieuw-Zeeland? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen het Noorder- en het Zuidereiland? Wat is de beste maand om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Nieuw-Zeeland-rondreis.