In Tasmans voetsporen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Abel Tasman National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 166,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a boottocht Abel Tasman
Tijdens deze bouwsteen ontdek je het bekende Abel Tasman National Park. In dit tropische park vaar je langs goudgele stranden en wandel je door de bossen, over touwbruggen en door stromende beekjes. Een landschap zoals je die nog niet hebt gezien in Nieuw-Zeeland en hiermee dé bouwsteen om het Zuidereiland mee te beginnen of eindigen. Wij vonden de combinatie van varen en wandelen dé manier om de rijke flora en fauna echt te ontdekken. De watertaxi regelen we alvast zodat je zelf alleen maar hoef te genieten. Vaak heb je voor of na deze overnachting nog een nachtje in Picton nodig vanwege de tijden waarop de ferry vaart. Dit dorpje is de ‘gateway’ tot het Zuidereiland en de groene fjorden en dolfijnen van de Marlborough Sounds. We nemen een nachtje hier alvast op in je reisplan.
Decorative torn edge

Dag 1 Aankomst bij het Abel Tasman National Park

Nieuw-Zeeland reis Abel Tasman

Vandaag reis je vanaf de Westkust of Picton naar het tropische Abel Tasman National Park. Over een kronkelende weg met scherpe bochten, tussen de hoge bomen en langs steile bergwanden kom je aan in het stadje Nelson. Leuk voor een korte stop. Je verblijft op ongeveer een uurtje rijden bij een sfeervol plekje. We maken gebruik van meerdere sfeervolle plekjes in dorpjes als Marahau, Motueka en Kaiteriteri. Het vaakst regelen we een kleinschalige lodge met rustige tuin waar je heerlijk kunt relaxen. Natuurlijk heeft je kamer een eigen douche en toilet. Het park is een geliefd in Nieuw-Zeeland en zeker tussen december en februari erg druk. Vandaar dat we hier gebruik maken van veel verschillende plekjes. Een luxe hostel, een holiday park, een lodge, B&B – net wat er beschikbaar is. De meeste plekjes zijn wel wat prijziger per lodge.

Decorative torn edge

Dag 2 Abel Tasman Nationaal Park, wandeling

Verblijf Abel Tasman Nationaal Park

Vanaf het water krijg je een aardig beeld van het Abel Tasman National Park, maar het echt beleven doe je te voet. Wij vinden dan ook dat een wandeling door het park niet mag ontbreken in je reis. Vandaag staat daarom een combinatie op het programma: een ontdekking per boot en voet. Langs witte baaien met helderblauw water, rotsformaties en kleine watervallen vaar je naar het startpunt van de Abel Tasman Coastal Track. Je wordt op het strand afgezet en nadat je het park vanaf het water hebt gezien, is het tijd om het vaste land te ontdekken. Je loopt over smalle, kronkelende paden en over hangbruggen. Achter elke bocht en na elke heuvel schuilt een nieuwe verrassing; snelstromende beekjes, fluitende vogels en wuivende varens. Na ongeveer 3,5 uur lopen kom je aan op een ‘gouden’strand waar je weer wordt opgehaald door de watertaxi. Op de heen of terugweg vaar je langs een kolonie zeehonden.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek uit Abel Tasman National Park

Vandaag neem je afscheid van dit bijzondere stukje Nieuw-Zeeland. Je kunt ervoor kiezen je reis voort te zetten naar het zuiden maar een langer verblijf nabij het Abel Tasman Nationaal Park is ook mogelijk. Het is een heerlijke plek om wat rust te pakken tijdens je reis door Nieuw-Zeeland.

Vervolg je reis naar het zuiden via de westkust. De meeste reiziger kiezen voor de bouwsteen van Kust naar gletsjer. Via Hokitika reis je langs de westkust naar het zuiden. Onderweg beklim je onder begeleiding van een ervaren gids de ijzige Fox Glacier. Wil je dolfijnen of walvissen spotten en relaxen in de hot springs, dan is de bouwsteen Flippers en Wallies de juiste keuze. Als je juist naar het noorden reist dan regelen we de ferry en een verblijf bij Wellington voor je.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

abel tasman comfort verblijf
abel tasman comfort slaapkamer
Variant
1

In Tasmans voetsporen - comfort

 • Reissom:
  € 256,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in sfeer volle lodge en excursie Abel Tasman National Park

Heb je liever wat meer comfort dan kun je kiezen voor onze ‘comfort’ versie van deze bouwsteen. We reserveren dan een gezellige lodge in de buurt van het Abel Tasman National Park. Vaak een houten chalet met kleine veranda waar je urenlang van het uitzicht kunt genieten. Ook bij de comfort bouwsteen regelen we de wandeling bij het Abel Tasman National Park voor je. Ook bij de ‘comfort’ versie van deze bouwsteen geldt dat we verschillende plekjes gebruiken. Het is echt even afwachten wat er beschikbaar is.

Decorative torn edge
Abel Tasman National Park - Kajakken
Variant
2

Kajakken in Abel Tasman National Park

 • Reissom:
  € 141,- p.p.
 • Inbegrepen:
  kajaktocht in Abel Tasman National Park

Als je net als wij nog wat actiever ingesteld bent dan kunnen we een andere excursie voor je regelen. Je slaat niets over maar breid je dag in het park nog wat uit. De watertaxi zet je (na een fotostop bij Split Apple Rock) af op een van de stranden waar de kajaks al liggen te wachten. Na een uitleg door gidsen varen jij en de rest van het groepje al snel door het water. Tijdens onze eigen trip hebben we ongeveer 2 uur gekajakt langs Adele Island waar een grote zeehondenkolonie huist en ook pinguïns. Je eindigt de trip weer op het strand waar je weer wordt opgehaald door de watertaxi. Via de zeehonden kolonie bij Tonga Island Marine Reserve vaar je naar Tonga Quarry. Hier is het tijd de benen de strekken voor een tocht van 4 kilometer. Via de Bark Bay Waterfall Trail loop je naar Medlands Beach. Hier wordt je weer door de watertaxi opgehaald en teruggebracht naar Kaiteriteri waar je de dag ook bent begonnen. Deze excursie duurt van 09.00 tot 18.00 uur.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Nieuw Zeeland reis Fox glacier
bouwsteen

Van kust naar gletsjer

 • Hokitika - Fox Glacier
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 109,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Flippers en wallies
bouwsteen

Flippers en Wallies

 • Kaikoura
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 176,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge