Flippers en Wallies

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kaikoura
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 176,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a reservering boottocht walvis spotten
Plotseling zie je een grijze staart uit het water omhoog komen en niet veel later springt een dolfijn naast de boot omhoog. Al snel zie je de vinnen van een nog veel groter dier en spot je een eerste walvis. Een bijzondere ontmoeting die je niet snel zal vergeten. Aan de noordoostkust van het Zuidereiland kun je kennismaken met walvissen en dolfijnen vanuit het plaatsje Kaikoura.

Kaikoura staat bekend als dé plek om walvissen te spotten in Nieuw-Zeeland. Tijdens deze bouwsteen slaap je twee nachten in een sfeervol Bed & Breakfast vlakbij dit plaatsje. We reserveren alvast een tocht om walvissen en dolfijnen te spotten. Ter plaatse kun je besluiten of je deze tocht laat doorgaan. Vanwege een ruwe zee of slecht weer kan een excursie niet altijd doorgaan, maar omdat je hier twee nachten slaapt heb je voldoende tijd om een tocht te maken.
Flippers en wallies

Dag 1 Aankomst in Kaikoura

Vandaag kom je aan in Kaikoura: dé stad voor de boottochtjes op zoek naar de walvissen en dolfijnen. Kaikoura was een slapend vissersstadje totdat de lokale Maori eind jaren tachtig besloten reizigers mee te nemen naar de voedselplaatsen van de walvis. Een belangrijke voedselbron is de pijlinktvis. Deze komen in grote hoeveelheden in de baai van Kaikoura voor en dat maakt dat deze plaats uniek is in de wereld voor whale watching. De komende twee nachten slaap je in een sfeervol Bed & Breakfast op zo’n 7 km van het centrum van Kaikoura. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de bergachtige omgeving waarin Kaikoura ligt. Je slaapt hier twee nachten, zodat je voldoende tijd hebt om een boottocht te maken en walvissen te spotten. De B&B’s die we gebruiken hebben vaak maar twee kamers waardoor we meerdere B&B’s naast elkaar gebruiken. Heb je ’s avonds zin in een vismaaltijd? In het restaurant “Green Dolphin”, hebben ze een uitgebreid vismenu.

Dag 2 Nieuw-Zeeland reis walvissen spotten Kaikoura, optionele excursie

Het is in principe het gehele jaar mogelijk om per boot walvissen te spotten. Het weer in Nieuw-Zeeland is soms wat onvoorspelbaar en het kan zijn dat vanwege slecht weer een boottocht niet door gaat. Tijdens de boottocht kun je overigens niet alleen walvissen verwachten en spot je waarschijnlijk ook dolfijnen en zeehonden. Tijdens de tocht wordt er uitleg gegeven over de dieren die je spot in, maar ook boven het water. Het walvisspotten is, vooral in het hoogseizoen, erg populair en het kan zijn dat de boottochten zijn volgeboekt. Om te voorkomen dat je niet mee kunt, hebben wij alvast een plekje voor je gereserveerd. De boottocht zelf duurt ongeveer 2,5 uur en je betaalt de excursie ter plaatse. De kosten hiervoor zijn ongeveer NZD 145,- per persoon.

Dag 3 Vertrek uit Kaikoura

Na je ontbijt check je uit bij je Bed & Breakfast en vervolg je de reis. Is het gisteren vanwege het weer niet gelukt om een boottocht te maken, waag dan vandaag nog een poging. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Thermale baden van Hanmer Springs. Kom hier helemaal tot rust in het heerlijke water. Is deze bouwsteen één van de eerste op het Zuidereiland, dan kun je vervolgens verder met Van kust naar gletsjer. Via Hokitika reis je langs de westkust naar het zuiden. Onderweg wandel je zelf langs de voet van de Fox Glacier. Of ga verder met In Tasman’s voetsporen voor een ontdekkingstocht van het Abel Tasman National Park. Als dit het einde van de reis is dan rij je op je gemak naar Christchurch waar je nog een nachtje slaapt voordat je naar huis vliegt.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met