Riksja Travel Sicilië

Naar boven

Bouw je eigen Sicilië-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

 • Voor reizigers, door reizigers

 • Bijzondere overnachtingen

 • Lokale beleving

Maak kennis met Sicilië! De ideale bestemming voor een zonvakantie afgewisseld met cultuur, historie en de heerlijke lokale keuken! Kijk je ogen uit in barokke steden, bewonder de grootsheid van de vulkanen of maak kennis met de lokale tradities. Tijdens een vakantie op Sicilië kun je letterlijk alle kanten op. Maak met ons een rondreis door Sicilië en ontdek Sicilië vanuit het oogpunt van een local. We regelen een huurauto, gave activiteiten en kleinschalige en bijzondere verblijfplaatsen, zoals een authentieke agriturismo of masseria.

Sicilië - vakantie

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Sicilië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Sicilië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute.

Een greep uit onze Sicilië-belevingen

We inspireren je graag met een greep uit onze favoriete reisplekken in Sicilië. Reis met ons mee en bekijk de leukste excursies die onze reisspecialisten zelf hebben ervaren. Ons volledige aanbod in Sicilië vind je bij alle bouwstenen en alle Sicilië-rondreizen.

rondreis

Sicilië vulkaan- en eilandhoppen

 • Catania - Lipari - Stromboli - Salina - Vulcano - Catania
 • 13 dagen / 12 nachten
 • vanaf € 1.295,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Sicilië - Cefalu
bouwsteen

Zeeën van tijd in Cefalú

 • Cefalú
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
plein ragusa Italie
rondreis

Puur vakantie op Sicilië

 • Etna - Piazza Armerina - Ragusa - Avola
 • 9 dagen/ 8 nachten
 • vanaf € 645,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Etna excursie
bouwsteen

(Be)proef de Etna

 • noordzijde van de Etna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Familiereizen naar Sicilië

Sicilië is een ideale bestemming om te bezoeken met je gezin. Bij onze rondreizen zijn de afstanden klein en we bieden de mogelijkheid om langer op één plek te blijven, een rustig tempo gegarandeerd. Sicilië biedt niet alleen prachtige stranden en een schitterende zee om in te spelen, maar jonge avonturiers zullen zich vermaken met verschillende activiteiten, zoals het amfitheater in Taormina of kookworkshops waar ze traditionele gerechten kunnen leren maken. Een veelzijdige bestemming voor jong en oud!

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Sicilië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Sicilië? Je vindt het allemaal op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Met Riksja Sicilië ontdek je de bekende en onontdekte parels van Sicilië. Met ons vaar je over de kobaltblauwe zee naar de Liparische eilanden bij Sicilië en waan je je door Vulkanische landschappen, je komt tot rust in het Siciliaanse platteland, je struint door de barokke stad Ragusa en je spreid je handdoek uit over de mooie stranden van Cefalu en Avola. Je bepaalt zelf waar je slaapt op het eiland, deze verblijfplaatsen bieden wij aan in verschillende bouwstenen.

Onze Sicilië-experts weten precies welke bouwstenen van Sicilië bij jou passen. Zo stellen wij de ideale Sicilië vakantie voor je samen. Avontuurlijk, ontspannen, cultureel of een combinatie? Alles is mogelijk. Op onze inspiratiepagina lees je meer over onze insider tips voor je Sicilië vakantie.

Sicilië vakantie

Reizen met impact
Met Riksja Sicilië maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Sicilië
Voor je Sicilië vakantie zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je identiteitsbewijs of paspoort nog 6 maanden geldig is na terugkeer en maak een aantal kopieën van je belangrijkste reispapier (dit mag ook digitaal). Dat maakt verlies van een belangrijk document een stuk gemakkelijker om op te lossen.

We begrijpen dat je niet zonder geld op Sicilië wil zitten of juist in de stromende regen. Lees daarom alvast onze algemene informatie door. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Andere bestemmingen in Europa

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Europa: Griekenland, Cyprus, IJsland, Kroatië, Noorwegen, Slovenië, Lapland, Portugal, Madeira en Spanje

background-pattern