Naar boven

Bouw je eigen Argentinië-reis

Reizen met hart voor de wereld

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Heerlijke wijnen, een overweldigend mooie natuur, grote klimaatverschillen binnen de eigen grenzen, natuurparken, de vurige tango en natuurlijk een explosie aan passie: dát is Argentinië. Ontdek de grote culturele diversiteit van wereldstad Buenos Aires of stap in het leven van een ruige gaucho, met een paardrijtocht over de uitgestrekte graslanden. Daarbij is een rondreis naar Argentinië gemakkelijk te combineren met Chili. Samen vormen deze landen een verrassende combinatie van ruige natuur, uitbundige cultuur en een omvangrijk wildlife.

Met Riksja ervaar je de veelzijdige cultuur van Argentinië en Chili. Natuurlijk zie je met ons de bekende highlights, maar vooral ook de onbekende parels. Onze reisspecialisten weten de leukste routes weg van de massa en helpen je aan bijzondere kleinschalige hotels. Zo slaap je in karakteristieke guesthouses, een ecolodge in de Argentijnse jungle of bij gaucho’s. Daarbij hebben we veel activiteiten die net even anders dan anders zijn, maar vooral ook verantwoord en met oog voor de lokale bevolking.

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Argentinië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Argentinië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Argentinië belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Argentinie reizen: ijswandelen
rondreis

Patagonië in vogelvlucht

 • Buenos Aires - einde van de wereld in Ushuaia - gletsjers in Calafate - merengebied in Bariloche - watervallen van Iguazu
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 2.195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Buenos Aires: Romantiek en oud chique

 • Buenos Aires
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Van gletsjer naar gaucho

 • Buenos Aires - Ushuaia - gletsjers in Calafate - wandelen bij Chalten - selfdrive Salta - paardrijden met gaucho - wijngebied Cafayate - Iguazú watervallen
 • 20 dagen / 19 nachten
 • vanaf € 2.895,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Walvissen Argentinië
bouwsteen

Peninsula Valdés selfdrive: Walvisstaarten en autopaden

 • Peninsula Valdés
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Naar Argentinië en Chili met kinderen

Ook met kinderen kun je Argentinië- en Chili ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Argentinië en Chili zijn beiden geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo voor reizen in Argentinië- en Chili met kinderen ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties en zorgen voor excursies toegankelijk voor het hele gezin.
Ga aan de kust van Peninsula Valdes met een boot opzoek naar walvissen, wandel naar de Iguazu watervallen en leer van een echte gaucho paardrijden.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Salta Ranch Horseback Riding
Loading...

Meer Argentinië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Argentinië en Chili? Je vindt het allemaal op ons Argentinië-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Argentinië en Chili zien, maar ook de onontdekte parels. Zo overnacht je in Castro in authentieke palafitos. Ontdek je Buenes Aires tijdens een privetour. Je ontdekt in de zeeën van Patagonië een rijkdom aan zoogdieren en maakt kennis met de mysterieuze geschiedenis van Paaseiland.Je reist altijd individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Argentinië- en Chili-experts Corina en Juliette, weten precies waar je moet zijn voor de meest toffe plekken in Argentinië en Chili. Zo hebben we een plek gevonden waar je een unieke paardrijtocht maakt met een echte gaucho en weten we waar je de beste Argentijnse delicatessen kunt proeven in Buenos Aires. Op onze inspiratiepagina delen we graag nog meer insidertips.

Reizen met impact
Met Riksja Argentinië maak je een rondreis Argentinië waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Argentinië en Chili
Voordat je afreist naar Argentinië en Chili zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Voor Nederlanders geldt dat je voor reizen naar Argentinië en Chili alleen een geldig paspoort nodig hebt dat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is. Je hoeft dus geen visum aan te vragen. Bij aankomst in beide landen ontvang je een toeristenkaart die geldig is voor 90 dagen. Bewaar deze goed, want bij vertrek lever je deze weer in.

Pinnen kan in beide landen bijna in elke stad. Let er wel op dat pinnen in Argentinië per transactie best wel prijzig is. We raden je daarom aan wat cash geld mee te nemen, en deze in de steden in te wisselen. Neem ook wat cash met je mee voorafgaand aan je bezoek van natuurparken. Op deze plekken zijn namelijk geen banken of pinautomaten.

Natuurlijk wil je tijdens het juiste reisseizoen door Argentinië en Chili reizen. Beide landen kennen hoogte- en laag gebieden en ze zijn zo uitgestrekt dat een goed weer advies moeilijk te geven is. Toch adviseren onze reisspecialisten uit eigen ervaring de volgende periodes.

Het voor- en najaar gelden als beste reisperiodes voor Argentinië en Chili. Beide landen kennen een voorjaar van de maanden oktober tot en met december. De najaarsperiode duurt van april tot en met mei. Gedurende deze maanden zal je een aangename temperatuur beleven. Niet te warm maar zeker ook niet te koud. Persoonlijk vinden we dit ook de lekkerste reisperiode vanwege het ontbreken van massa’s van reizigers en torenhoge prijzen. Wil je meer weten over het klimaat? We hebben allemaal voor je op een rij gezet, bekijk hiervoor de klimaat Argentinië en Chili pagina.

Andere bestemmingen in Latijns Amerika

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Latijns Amerika zoals Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, Guatemala, Nederlandse Antillen, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru en Suriname.

background-pattern