Naar boven

Reizen met kinderen

Individuele familierondreizen

Bouw je Argentinië-familiereis

Ook met kinderen kun je Argentinië ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken, zeker met onze familiereis die jullie het noorden van Argentinië laat ontdekken. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager. We zijn op zoek gegaan naar plekken en activiteiten die geschikt zijn voor het hele gezin. Verken Buenos Aires op de fiets, ga op bezoek bij gaucho’s die jullie leren paardrijden en maak een spannende bootsafari bij de Iguazu-watervallen. Nog behoefte aan strand? Dan breiden we jullie reis uit met een bezoekje aan Braziliaans Rio de Janeiro. Of je nu reist met kleine kinderen of met tieners, Argentinië is geschikt voor het hele gezin.

Argentinië
Argentinië met kinderen

Goed om te weten

Reisafstanden
Vanwege de grote afstanden tussen de bouwstenen ontkom je niet aan enkele binnenlandse vluchten, maar je kunt ook trajecten met een expresbus afleggen, per boot of met een privé-transfer. In het noorden is het ook mogelijk om een auto te huren.

Slaapplekken
Wij werken in Argentinië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisperiode
Zit je vast aan de zomervakantie? Dan raden we Patagonië af, maar niet getreurd: onze bouwstenen in het noorden kunnen het hele jaar door. Hier vind je de Iguazu-watervallen, wijnbodega’s en gaucho’s te paard, maar ook roodgekleurde bergen en immense cactussen. Ook kun je in de zomervakantie walvissen spotten voor de kust van Peninsula Valdes.

Voorpret
Aanrader voor tieners: Lonely planet Verboden voor ouders. Het boek staat vol leuke feitjes over Zuid-Amerika.

Argentinië met kinderen - activiteiten

Argentinië combineren met Chili?

Je kunt Argentinië op verschillende manieren combineren met het langgerekte en smalle buurland Chili, het land van vulkanen, meren, wijnen en Paaseiland. We, zelf ervaren reizigers die hebben rondgereisd door beide landen, hebben wat handige vakantietips en reissuggesties samengesteld.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Argentinië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja

background-pattern