Inspiratie voor je vakantie Argentinië

Vaar tussen de afbrekende ijsschotsen op een gletsjermeer in Patagonië, galoppeer met een gaucho over de uitgestrekte vlakten en nip tijdens een fietstocht aan een vino tinto tussen de wijnranken. Wij hebben de beste plekjes in Argentinië alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele rondreis Argentinië samen.

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie Argentinië en Chili

Prachtig Patagonië

Deze plek staat met stip bovenaan. Je kunt niet naar Argentinië reizen zonder Patagonië over te slaan tijdens je vakantie Argentinië. Patagonië is het gigantische gebied dat zowel in Chili als in Argentinië ligt. En als we zeggen gigantisch, dan bedoelen we ook gigantisch, want Patagonië is duizenden vierkante kilometers groot. In Patagonië vind je gletsjers, besneeuwde bergtoppen, meren en vulkanen. Reizen door Patagonië is reizen door een ruig en ongerept landschap. Het allergaafste? Je kunt er kilometers achter elkaar helemaal niemand tegenkomen. Doe even je ogen dicht en beeld je in dat je over een krakende gletsjes genaamd Calafate Perito Moreno wandelt met je ijzers stevig onder je schoenen gebonden. Je kunt het ijs al bijna vóélen kraken onder je voeten…

Argentinië vakantie
Vakantie Argentinië

Hiken in de hoogte

Argentinië is een hike-bestemming bij uitstek. Wie googlet op ‘beste hike-bestemming ter wereld’ komt vroeg of laat gegarandeerd uit bij ‘hiken in Argentinië’. Wat volgens ons het beste gebied is om te wandelen in Argentinië, is het gebied rond El Chaltén. Dit is het beste wandelgebied in Patagonië. Hier wandel je vanaf de plaats El Chaltén in een uur naar de vijftien meter hoge Chorillo del Salto waterval. Onderweg loop je langs een brede rivierbedding met daarachter witte bergtoppen. De populairste dagtrekking in dit gebied is die naar de voet van het Fitz Roy-massief. Ben je een fanatieke hiker, dan is de pittige dagtrek naar Cerro Torre iets voor jou. Je wandelt in vier uur heen met veel klimmen en daalt in drie uur weer af. Voor welke wandeling je ook gaat, de uitzichten zijn gegarandeerd onvergetelijk! Zo hike je langs bergpieken, beekjes, gletsjers en groene dalen. Wil je tijdens je rondreis Argentinië deze wandeling inplannen, vraag de specialist naar de meest logische route.

Chillen in Chili

Wil je Argentinië combineren met buurland Chili tijdens je Argentinië vakantie? Dat kan! Steek vanuit El Calafate de grens over en bezoek Torres del Paine National Park. Wij kiezen ervoor om het park te ontdekken met een selfdrive. Het leuke hiervan is dat je zelf de route bepaalt. En niet geheel onbelangrijk: je kunt de route er zo op afstemmen dat het weer je niet in de weg zit. Dé reden om naar Torres del Paine te gaan is de klim naar de twee puntige rotspieken, de ‘Torres’ en deze begeven zich vaak genoeg in de wolken. Verder rij je langs het Greymeer waar je geniet van het uitzicht op de gletsjer in de verte. Ook kun je hier een wandeling maken en de ijsschotsen en gletsjer van dichtbij bekijken. Onderweg slaap je in een eenvoudige refugio met andere wandelaars.

Ben je een echte wandelfanaat en wil je een meerdaagse wandeling maken door dit prachtige park? Kies dan voor de 4-daagse W-trekking tijdens eentrekking in Chili.

Argentinië vakantie

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Argentinië en Chili? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Torres del Paine NP en El Chaltén? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Argentinië en Chili-reis.

Kun je niet wachten om zelf een reis in elkaar te puzzelen, neem dan zeker een kijkje bij de bouwstenen en rondreizen die we hebben uitgestippeld. Wil je liever zelf je rondreis Argentinië uitstippelen? Neem dan zeker contact op met Corina of Juliëtte op het telefoonnummer 071 516 2027.