Naar boven

Inspiratie voor je vakantie Argentinië

Argentinië
Vaar tussen de afbrekende ijsschotsen op een gletsjermeer in Patagonië, galoppeer met een gaucho over de uitgestrekte vlakten en nip tijdens een fietstocht aan een vino tinto tussen de wijnranken. In Argentinië kan het allemaal. Wij hebben de mooiste plekken alvast voor je uitgezocht. Zo beleef je de Patagonische sferen vanuit je knusse hosteria of overnacht je in een lokale Bodega waar je 's avonds kunt genieten van de lekkerste wijnen van Argentinië. Onderweg leer je de mensen en cultuur van Argentinië écht kennen. Laat je op de onderstaande pagina inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen vakantie in Argentinië samen. Weg van de massa en geheel op-maat voor jou gemaakt.
Decorative torn edge
Vakantie Argentinë
Vakantie Argentinië
Argentinië vakantie
Argentinië vakantie
Argentinië
Argentinië vakantie
Argentinië vakantie - zoutvlakte

Onze favoriete plekken tijdens je vakantie Argentinië en Chili

Prachtig Patagonië

Deze plek staat bijna bij elke reiziger bovenaan. Je kunt niet naar Argentinië op vakantie zonder Patagonië gezien te hebben. Patagonië is een gigantische gebied dat zowel in Chili als in Argentinië ligt. En als we zeggen gigantisch, dan bedoelen we ook echt gigantisch. Patagonië is namelijk duizenden vierkante kilometers groot! In Patagonië vind je al het natuurschoon wat je maar wensen kan: van gletsjers, besneeuwde bergtoppen en meren tot woeste vulkanen. Reizen door Patagonië is reizen door een ruig en ongerept landschap. Het allergaafste? Je kunt er kilometers achter elkaar helemaal niemand tegenkomen. Doe je ogen dicht en beeld je in dat je over een krakende gletsjes genaamd Calafate Perito Moreno wandelt, met je ijzers stevig onder je schoenen. Je kunt het ijs al bijna vóélen kraken.

Argentinië vakantie
Vakantie Argentinië

Hiken in de hoogte

Argentinië is dé hike-bestemming bij uitstek. Wie googlet op ‘beste hike-bestemming ter wereld’ komt vroeg of laat gegarandeerd bij ‘hiken in Argentinië’ uit. Wat volgens ons het beste gebied om te wandelen is, is het gebied rond El Chaltén in Argentinië. Dit gebied ligt georgrafisch gezien in Patagonië. Vanaf de plaats El Chaltén wandel je in een uur naar de vijftien meter hoge waterval: Chorillo del Salto. Onderweg kijk je uit over een brede rivierbedding met daarachter witte bergtoppen. Een prachtig plaatje. De meest populaire dagtrekking gaat naar de voet van het Fitz Roy-massief. Ben je een fanatieke hiker? Ga dan voor de pittige dagtrek naar Cerro Torre. Je wandelt er in vier uur heen. Op de heenweg is het veel klimmen, maar de terugweg is (gelukkig) makkelijker. Voor welke wandeling je ook kiest, de uitzichten zijn gegarandeerd onvergetelijk! Je hiked langs de mooiste natuur: van bergpieken, beekjes, gletsjers tot groene dalen. Wil je tijdens je rondreis Argentinië een wandeling inplannen? Onze expert geven je graag advies.

Chillen in Chili

Wil je tijdens je vakantie Argentinië combineren met buurland Chili? Dat kan! Steek vanuit El Calafate de grens over en bezoek Torres del Paine National Park. De beste manier om dit te doen? Met een selfdrive! Het leuke hiervan is dat je zelf de route bepaalt. En niet geheel onbelangrijk: je kunt de route er zo op afstemmen dat het weer je niet in de weg zit. Dé reden om naar Torres del Paine te gaan is de klim naar de twee puntige rotspieken, de ‘Torres’ en deze begeven zich vaak genoeg in de wolken. Daarnaast rij je langs het Greymeer waar je geniet van het uitzicht op de gletsjer in de verte. Ook kun je hier een wandeling maken en de ijsschotsen en gletsjer van dichtbij bekijken. Onderweg slaap je in een eenvoudige refugio met andere wandelaars.

Ben je een echte wandelfanaat en wil je een meerdaagse wandeling maken door dit prachtige park? Kies dan voor deze 4-daagse trekking in Chili.

Argentinië vakantie

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken tijdens je vakantie in Argentinië en Chili? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Torres del Paine NP en El Chaltén? Lees er alles over terug op onze blog. Ter inspiratie of ter voorbereiding op je Argentinië- en Chili-reis.

Kun je niet wachten om zelf een reis in elkaar te zetten? Neem dan zeker een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen. Hier puzzel je jouw droomreis naar Argentinië zo mee in elkaar. Wil je liever zelf je rondreis Argentinië uitstippelen? Neem dan zeker contact op met onze Argentinië-experts op het telefoonnummer 071 516 2027.

background-pattern