Naar boven

Rondreis Argentinië en Chili

Unieke individuele rondreizen op maat

Een Rondreis Argentinië en Chili: kant-en-klaar of pas deze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Argentinië en Chili vormen een verrassende combinatie door de ruige natuur, wereldsteden als Buenos Aires en Santiago de Chile, wildlife, grote afstanden, goed eten en mooie wijn. Argentinië- en Chili-rondreizen zijn individuele reizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s, bouwstenen, met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Wij, Argentinië-kenners Corina en Juliëtte, helpen je graag verder.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reist individueel met vangnet
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reis wordt CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Argentinië

Tips en veel gestelde vragen over een rondreis Argentinië

De beste reisroute voor een rondreis Argentinië

Argentinië is een uitgestrekt en divers land, waarbij je veel verschillende keuzes hebt in de route die je wilt afleggen. We raden aan altijd goed te kijken naar het seizoen waarin je wilt reizen. Mocht je aan een bepaalde reisperiode vastzitten voor je rondreis Argentinië dan raden we aan hier goed op te letten. Dit maakt namelijk een groot verschil hoe je de reis ervaart. Een reis naar deze bestemming maak je niet ieder jaar, daarom is het goed hier zo veel mogelijk advies op in te winnen en je reis te plannen in het juiste seizoen. Een reis die vaak word gemaakt is de rondreis 2, van Gletsjer naar Gaucho. Je reist in 3 weken tijd door Argentinië, waarbij je een afwisselende reis hebt en een goede indruk van het land krijgt. In deze rondreis combineer je de hoogtepunten van het zuiden; begin met een wandeling door Buenes Aires, maak een hike naar El chalten en ontdek het prachtige landschap bij Ushuaia. Na het zuiden reis je door naar het noorden. Ontdek het leven als een gaucho, fiets je tussen de wijnvelden en breng je een bezoek aan de indrukwekkende Iguaza watervallen. Een rondreis Argentinië is afwisselend door de verschillende klimaatzones, cultuur, natuur en bijzondere steden.

Rondreis Argentinië
Rondreis Argentinië

Wat is de beste reistijd om naar Argentinië en Chili te gaan?

Vanwege de lengte van Argentinië (ruim 11 keer zo lang als Nederland) kan het land opgedeeld worden in verschillende klimaatgebieden. Bekijk onze klimaat-pagina voor de beste reistijd per gebied. Zo ontdek je wat mogelijk is in de zomervakantie en wanneer het handig is om een reis te plannen wanneer je Argentinië en Chili wilt combineren tijdens een rondreis.

Oktober tot half december (het voorjaar) en april tot half mei (het najaar) gelden volgens ons als beste reistijd voor een rondreis Argentinië en Chili, vanwege het ontbreken van extreem hoge of lage temperaturen. Ook heeft dit een voordeel gezien er dan minder reizigers zijn en hierdoor de prijzen minder hoog liggen. De kans op regen in het noorden van Argentinië is dan ook kleiner en de wegen zijn beter begaanbaar. De reisspecialist Juliëtte denkt graag met je mee voor de juiste route.

Kan ik de bovenstaande Argentinië rondreizen nog aanpassen?

De Argentinië rondreizen zoals we deze hebben samengesteld zijn voorbeeld rondreizen. Uiteraard kun je deze reizen nog helemaal aanpassen naar eigen wens. Zeker bij een bestemming als Argentinië, merken we dat er vaak specifieke wensen zijn van klanten. De ervaring leert dat de wens er vaak is om Bariloche toe te voegen aan het reisplan. Dit is een gebied in de Andes met zeven meren. Een prachtig gebied, maar ook erg vergelijkbaar met gebieden in Zwitserland bijvoorbeeld. Er word zelfs Duits gesproken, waardoor de omgeving voor Europeanen vaak niet zo uniek is, als dat dit voor andere reizigers is. Aangezien het een vrij lange reis is om hier te komen, met een extra vlucht, welke ook niet vaak direct beschikbaar is, is het goed hierin de afweging te maken of dit het waard is.

Naast deze wens is er vaak ook de wens om in de omgeving van Salta met iets grotere huurauto te reizen of hier en daar op in een iets luxere accommodatie te verblijven. Ook dit is mogelijk en kunnen we voor je aanpassen in de reis.
Mocht je helemaal zelf de reis willen samenstellen, dan kan dat met de Argentinië bouwstenen (korte Argentinië reizen). Hierdoor heb je de flexibiliteit zelf je Argentinië reis samen te stellen zoals jij wilt. Uiteraard helpen wij graag bij het kiezen van de meest logische route, de gewenste vervoersmogelijkheden en de excursies die passen bij de Argentinië reis die je wilt maken.

Argentinië reizen

Is de rondreis Argentinië met een groep of individueel?

Tijdens je Argentinië reis, reis je voornamelijk individueel. De excursies die in het programma verwerkt zijn, zullen soms individueel zijn en deze kunnen soms met een internationaal gezelschap zijn. Bijvoorbeeld wanneer je met een zodiac opzoek gaat naar walvissen, kan het zijn dat er nog een aantal reizigers mee op pad gaan. Uiteraard ga je na de excursie weer je eigen weg.

Ter plaatse werken wij samen met een lokale partner. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar mocht er iets zijn ter plaatse. Ook hebben wij in Nederland een collega stand-by 24 uur per dag. Mocht er iets zijn, kun je dus altijd of de lokale agent ter plaatse of ons in Nederland bereiken.

Hoe reis je in Argentinië?

Door Argentinië en Chili kun je op verschillende manieren rondreizen. Je hebt enorme afstanden in dit land, waardoor je er niet aan ontkomt om enkele binnenlandse vluchten te nemen. Uiteraard is dit afhankelijk van de tijd die je voor de reis hebt. Mocht je langer de tijd hebben dan kun je ook trajecten met een expresbus afleggen tijdens je Argentinië reis. Sommige afstanden zijn per boot of met een privé-transfer te doen. Dit zorgt tijdens het reizen voor een aangename afwisseling.

Een Argentinië reis met eigen huurauto kan erg leuk zijn, doordat je de vrijheid hebt om op plekken te stoppen die je zelf leuk vind. Uit ervaring weten we wat goede plekken zijn om zelf met een huurauto op reis te gaan. Bekijk daarom zeker even de vervoerpagina.

Praktische informatie Argentinië reizen

Voor een Argentinië reis tref je uiteraard andere voorbereidingen dan voor een vakantie in Nederland of Europa. Om zo goed mogelijk voorbereid op reis te gaan hebben we informatie verzameld die je kunnen helpen om onbezorgt een Argentinië reis te maken. Bekijk de informatie pagina voor meer informatie over een visum, je gezondheid, geldzaken in Argentinië en Chili en handige weetjes.

Veel gestelde vragen over Argentinië

  • Hoe reis je in Argentinië?
  • Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Argentinië?
  • Welke inentingen zijn nodig voor een reis naar Argentinië?
  • Wat is het tijdsverschil met Argentinië?
  • Wat is de beste reistijd voor een reis naar Argentinië?
background-pattern