Naar boven

Hoe reis je door Argentinië?

Vervoer & verblijf

Hoe reis je naar en in Argentinië en Chili?

We kunnen naast het landarrangement ook vluchten voor je regelen. Vluchten naar Argentinië boeken we vaak bij Air Europa, een betrouwbare luchtvaartmaatschappij. Wist je dat we vluchten ook voor je vrijblijvend in optie kunnen zetten? Dit houdt in dat je een tijdelijke reservering neemt op het huidige vluchttarief.

Je kunt op verschillende manieren door Argentinië en Chili reizen. Vanwege de grote afstanden tussen de bouwstenen ontkom je niet aan enkele binnenlandse vluchten, maar je kunt ook trajecten met een expresbus afleggen, per boot of met een privé-transfer.

Riksja Argentinië zal passend Argentinië vervoer tussen de door jou gekozen Chili of Argentinië bouwstenen voorstellen. Je kunt in je vrijblijvende “Mijn reisplan” aangeven of je gebruik wilt maken van binnenlandse vluchten, of liever een afwisseling tussen vlucht en (nacht) bus wilt.

Huurauto

In het zuiden van Argentinië en Chili, in Patagonië dus, zijn de afstanden enorm, de landschappen eentonig, de wegen slecht, en is er nauwelijks service door de verhuurmaatschappijen. Kortom, we raden autohuur in het zuiden af. In de omgeving van Bariloche (het Merengebied), bij Peninsula Valdes en nog verder noordwaarts, richting Salta, is het huren van een auto wel mogelijk. De wegen zijn hier ook niet altijd even goed, maar de afstanden die je aflegt zijn kleiner en het landschap en de flexibiliteit maken een tocht per auto echt de moeite waard.

Bekijk een rondreis Argentinië die bij je past. We helpen je graag bij het samenstellen van de route en geven advies over het juiste vervoer tussen de plekken die je wilt bezoeken.

Privé-transfer

In een aantal gevallen kunnen we een privé transfer regelen. Bijvoorbeeld wanneer je per vliegtuig op een bestemming aankomt. Een aankomsthal is veelal chaotisch met erg veel mensen die jou graag (voor veel geld) naar het hotel willen brengen. Veel reizigers vinden het daarom prettig dat deze transfers al geregeld zijn, zodat je alleen hoeft uit te kijken naar een bordje met je naam erop. Deze chauffeur neemt je mee naar de accommodatie. Mocht er vertraging zijn op een binnenlandse vlucht, dan zal de chauffeur hier ook rekening mee houden, aangezien de vluchtnummers worden doorgegeven. Zo kun je geheel ontzorgt genieten van een Argentinië rondreis.

(Nacht) Lijnbussen

Van Buenos Aires kun je per supercomfortabele bus tegenwoordig naar Puerto Iguazú, Mendoza en naar Puerto Madryn (bij Peninsula Valdez). Van Bariloche gaat een nachtbus naar Puerto Madryn en vanaf Salta kun je de grens oversteken naar San Pedro de Atacama, Chili. Aan boord is altijd een toilet, vaak een soort stewardess en tijdens de rit is regelmatig diner aan boord (met glas wijn!), en ontbijt inbegrepen. We boeken altijd semi-cama, stoelen die voor 3/4e naar achteren kunnen. Dit zorgt ervoor dat reizen een stuk comfortabeler is. Tevens zijn de lijnbussen een stukje voordeliger dan transfers of binnenlandse vluchten.

Praktische weetjes

Taal
In Argentinië en Chili wordt Spaans gesproken. In de toeristische plaatsen kun je met Engels goed terecht, in het binnenland beperkt. Spreek je geen Spaans, dan komt een taalgids in je achterzak zeker van pas.

Voltage
Het voltage in Argentinië en Chili is 220 Volt.

Tijdsverschil
In Argentinië is het in de zomer 5 uur vroeger en in de winter 4 uur.
Het is in Chili 1 uur vroeger dan in Argentinië.
Doordeweeks zijn de winkels open van 09.00 uur tot 19.30 uur. Grote winkels zijn langer open. Vanwege de siësta sluiten winkels tussen de middag. Op zaterdag zijn winkels vaak van 9.00 uur tot 13.00 uur open. Restaurants gaan vak pas rond 20.00u open voor het diner. Het is daarom zeker even wennen aan deze nieuwe openingstijden, maar het zorgt ook echt weer voor het reisgevoel en het leren kennen van een andere cultuur. Even anders dan anders zoals je thuis gewend bent.

background-pattern