Individuele rondreizen Griekenland

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Het mediterrane Griekenland is als een inktvis: het strekt zijn tentakels uit van het vasteland – het sterke hart vol oudheden – naar de vele eilandjes, sommige toeristisch, sommige nog compleet onontdekt. En die inktvisjes vind je ook op je bord: de rijke Griekse keuken kent veel gerechten met calamares maar ook andere lekkernijen, zoals feta, tzatziki en olijven. Het zeegevoel is alom aanwezig: in de blauw-witte huisjes op Santorini, in de vissersbootjes langs de kust, maar ook in culturele gewoontes als het smijten met servies op een bruiloft. Als Griekenland z’n tentakels om je heen slaat, laat het niet meer los.

We beloven je een reis waarbij je Griekenland en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een guesthouse in de bergen, een strandhotel of een appartementje met zeezicht.

Bouw je eigen Griekenland reis

Hieronder vind je onze verschillende individuele Griekenland-rondreizen. Spreekt een van deze rondreizen je aan? Deze kun je direct boeken. Wil je een deel van een rondreis maken of onze Griekenland-rondreizen combineren? Een nachtje langer of korter of een special stay? Bel of mail ons gerust om je wensen te bespreken.

griekenland

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Griekenland zien, maar ook de onontdekte parels. Zo brengen we je naar een van de mooiste bergdorpen van de Peloponnesos, bezoek je een orthodox klooster, verken je natuurlijk mythische ruïnes en ook rustige vissersdorpjes.
Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Griekenland staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Ik, Griekenland-expert Mariska, ken het land van A tot Z en weet precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo kan ik je vertellen waar je de lekkerste souvlaki kunt scoren, heb ik de mooiste plek gevonden om te gaan raften en heb accommodaties gevonden waar je wel rustig slaapt, maar de levendigheid nog op kunt zoeken.
Op onze inspiratiepagina deel ik nog meer insidertips.

Mannen in oerwoud

Reizen impact

Met Riksja Griekenland maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. En omdat Griekenland maar drie uur vliegen is, is de CO2-uitstoot – die wij overigens compenseren – lager dan wanneer je een verre reis zou maken. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Griekenland met kinderen

Familiereizen naar Griekenland

Ook met kinderen kun je Griekenland ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Griekenland is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Maak een ezeltocht door de bergen, ontrafel het Orakel van Delphi tijdens een speurtocht en ga barbecueën op een onbewoond eilandje. Je vindt al onze gezinsvriendelijke Griekenland-vakanties op Riksja Family Griekenland.

Griekenland

Beste reistijd Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland is van april tot en met oktober. Dit is het droge seizoen en temperaturen schommelen tussen de 15 en 28 graden. In het voorjaar geniet je van heldere dagen en een bloeiend landschap; houd er wel rekening mee dat het zeewater nog koud kan aanvoelen. In het najaar is de zon minder fel, maar zijn de temperaturen meer dan aangenaam. ’s Avonds is een lange broek en trui wel handig. Toeristische plekken zijn in dit seizoen een stuk rustiger.

Visum Griekenland

Visum Griekenland

Aangezien Griekenland tot de Europese unie behoort, heb je geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst in Nederland nog steeds geldig is, is voldoende. Het is wel handig om vóór vertrek een aantal kopieën van je paspoort, bankpas en verzekeringspapieren te maken. Laat één set achter bij familie of vrienden in Nederland en neem één of meerdere kopieën mee in je koffer. Mocht je je paspoort kwijtraken, dan vergemakkelijkt dit het papierwerk.

De voordelen van reizen met Riksja Griekenland

Waarom zou je kiezen voor een reisorganisatie en niet zelf je reis naar Griekenland regelen? Goede vraag. Je reis regelen met Riksja Griekenland kost je een stuk minder tijd en uitzoekwerk. We zijn zelf in het land geweest en hebben we de leukste plekken al voor je uitgezocht. Dat regelwerk nemen we je uit handen, maar ook het boeken van je vluchten – als je dat wilt, tenminste. En dat niet alleen, we staan zowel vóór als tijdens je reis voor je klaar, zodat je er nooit alleen voor staat als er toch iets misgaat. Lekke band, paspoort kwijt, vertraging? Je kunt op ons rekenen om je te helpen. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.

Griekenland