Naar boven

Bucketlist Griekenland

Dit is waarom Griekenland op je bucketlist thuishoort!

blog

Als er één land is waar geschiedenis tot leven komt, dan is dit wel in Griekenland. Hier vind je eeuwen oude gebouwen, tradities en eten waardoor je de geschiedenis soms letterlijk proeft. Genoeg cultuur gesnoven? Ga dan met een ferry naar een of meerdere van de duizenden eilanden. Ontdek met ons zowel de bekende als onbekende eilanden, zo zie je het echte Griekenland op jouw tempo én weg van de massa! In deze blog delen we graag een aantal bezienswaardigheden van Griekenland.
Decorative torn edge

De Griekse oudheid komt tot leven

Wie denkt aan Griekenland, denkt aan de Griekse oudheid. Het hele land staat vol met oude ruïnes elk met een eigen verhaal, de een nog interessanter dan de ander. Dé plek om te zijn als het gaat om Griekse geschiedenis is de hoofdstad, Athene. Niet alleen is de democratie begonnen in deze stad, maar de stad lijkt een openluchtmuseum gevuld met zuilen, poorten en natuurlijk het Akropolis. Athene staat op de bucketlist van elke geschiedenis-liefhebber!

Vergeet ook niet in de buitenwijken te lopen, want hoewel deze vroeger grauw waren zijn ze tegenwoordig gevuld met kleurrijke street art en levendige barretjes. Meer Griekenland? Dan zijn er voldoende steden om de Griekse cultuur op verschillende manieren te zien!

Athene Oudheid
Meteora uitzicht

De zwevende kloosters

Net voordat je het dorp Kastraki binnenrijdt, verschijnen er immens hoge rotsen mét kloosters bovenop gebouwd. Je komt aan bij een andere bezienswaardigheid van Griekenland: Meteora. Je hebt meteen meerdere vragen; Hoe hebben ze dit ooit gebouwd? Wonen daar echt nog monniken? Hoe kom ik heelhuids boven aan? Gelukkig worden de meeste vragen beantwoord en hoef je niet meer met een katrol omhoog gehesen te worden.

Meteora is een mysterieus en prachtige omgeving die niet op jouw Griekenland bucketlist mag ontbreken. De omgeving kun je goed verkennen met een handige app die je van ons krijgt, zo kun je de kloosters op jouw eigen tempo verkennen. Naast Meteora zijn er tal van plekken waar de natuur op haar mooist is, elk op een unieke manier!

Meer dan 6000 eilanden

Het fijne aan de Griekse eilanden is dat er altijd wel plekken zijn waar je het gevoel hebt dat je de enige toerist bent. Vermijd de drukte en ga met ons eigenwijs je eigen route samenstellen langs eilanden waar het rustige Griekse leven nog intact is. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en ouzo drinken op een onontdekt eiland kan niet ontbreken op jouw bucketlist! Wat ons betreft is elk eiland een echte bezienswaardigheid van Griekenland an sich.

Eilanden Griekenland
Bezienswaardigheden Griekenland - Santorini

Witte huisjes aan het water

De meeste van ons hebben de beelden wel eens gezien, witte huisjes met uitzicht over een blauwe zee. Deze prachtige plaatjes bestaan écht in Griekenland en zijn ideaal te combineren als je gaat eilandhoppen. Santorini is één van de bekendere eilanden, met de mooiste zonsondergang van de Cycladen. De hoofdstad Fira is toeristisch met een goede reden, hier het uitzicht bewonderen wil je kunnen afstrepen van je bucketlist!

De gastvrije Grieken

In Griekenland zijn ze dol op hun cultuur laten zien aan reizigers. Of je nu met een gids Athene gaat ontdekken, een kookworkshop hebt met Chrisoula in Galaxidi of een ouzo-proeverij in Nafplion, de gastvrijheid merk je overal. Dit is voor ons dan ook dé belangrijkste reden waarom Griekenland op jouw bucketlist moet. Het contact met de Grieken is warm en oprecht, maar houdt rekening met de ouzo die áltijd op tafel komt!

Local Griekenland

Meer inspiratie over Griekenland?

Lees dan een van onze blogs over Griekenland. We vertellen je graag welke steden je volgens ons niet mag missen en waarom je voor de natuur op reis kunt. Wil je direct aan de slag met het maken van een reis? Klik dan op onze bouwstenen en bouw, steen voor steen, je eigen reis of scroll door onze samengestelde rondreizen en pas deze verder aan naar jouw wensen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern