Naar boven

5 reden waarom je voor de natuur naar Griekenland wilt!

blog

Griekenland staat bekend om de geschiedenis die tot leven komt, maar de natuur is net zo levendig! De bergen van het vaste land en de stranden van de vele eilanden maakt het dat je van zweten tot zwemmen kan gaan binnen enkele dagen. Het is ook nog een ideaal land om te zien met een huurauto, zo kun je op je eigen tempo van de natuur genieten. Hier zijn onze vijf redenen waarom de natuur in Griekenland de moeite waard is!
Decorative torn edge

Meteora

Terwijl de kloosters bij Dimitsana aan de bergen hangen, zijn ze bij Meteora boven op de metershoge rotspilaren gebouwd. Door eeuwenlange wind- en watererosie is er een indrukwekkende natuur ontstaan die je niet mag overslaan tijdens jouw Griekenland-reis.

Vroeger was het bezoeken van deze afgezonderde gebouwen lastig, maar tegenwoordig kun je met een route en trappen veel kloosters bezoeken. Eenmaal boven wordt je beloond met een geweldig uitzicht over de mysterieuze omgeving gevuld met enorme rotspilaren, kloosters en een groene natuur.

Meteora Griekenland
Natuur Griekenland

Wandelen door de groene Lousios-kloof

Het binnenland van Griekenland is gevuld met dorpen midden in de bergen, waar je de mooiste uitzichten van de natuur hebt vanuit je slaapkamerraam. Eén van deze bergdorpen is Dimitsana, waar de afgelopen jaren weinig is veranderd. Dit dorp is dan ook een ideaal startpunt om te wandelen in de omgeving, want dat kun je hier goed!

Wandel van klooster naar klooster dwars door bossen, over oude bruggen en langs een stromende beek. De route hebben wij voor je uitgestippeld en de monniken die je onderweg tegenkomt hebben altijd een verkoeling klaarstaan. De kloosters hangen aan de bergen, wat een avontuurlijk gevoel met zich meebrengt. Wij vinden dit één van de mooiste wandelroutes in Griekenland!

De onbekende groene Cycladen

Van de vele eilanden in Griekenland, zijn de Cycladen het meest populair. Veel van deze eilanden worden massaal bezocht vanwege de mooie stranden, geschiedenis en feesten. Wij vinden de Cycladen ook erg mooi, maar dan voornamelijk de onbekende eilanden. Wat dacht je van eilandhoppen zonder feestmuziek, hiken door groene natuur met watervallen én fotogenieke dorpen? Reis dan af naar Andros en Tinos, de onontdekte eilanden vlak bij Athene.

Andros heeft veel waterbronnen en is hierdoor enorm groen. Wandel langs ruige bergen, watervallen en begroeide bossen terwijl je enkel wat lokale mensen tegenkomt. Wil je de groene natuur combineren met échte Griekse dorpen? Vaar dan verder naar Tinos, waar je dwars door de omgeving van dorp naar dorp loopt. De tijd heeft hier stil gestaan en de wandelroute is echt geweldig!

Andros Griekenland natuur
Glamping Poros

Olijfbomen en uitgerekte stranden

Verborgen tussen de olijfbomen in Galatas ligt een unieke slaapplek. Hier kan je namelijk glampen midden in de natuur, met uitzicht op het eiland Poros. Deze slaapplek is niet ver van Athene, maar wel ver van de drukte. Binnen enkele minuten loop je op een uitgerekt strand en kom je helemaal bij.

De beltent waar je in slaapt is voorzien van alle gemakken en de ferry naar Poros is letterlijk om de hoek. Binnen een kwartier sta je aan wal van het eiland en kan je een relaxte wandeling maken. Wandel langs de kust en ga vervolgens omhoog via bospaden tot aan de Tempel van Poseidon. Hier heb je geweldige uitzichten over het eiland, de zee én kan je Athene in de verte zien. Hier kun je op een rustig tempo veel zien van de natuur van Griekenland, zonder ver te hoeven varen of rijden!

Met eigen huurauto

De avontuurlijkste manier om de natuur van Griekenland te zien, is met je eigen huurauto. De wegen zijn goed en heel gevarieerd. Zo rijd je het ene moment op een rechte weg uit Delphi en het volgende moment slinger je door een bergachtig gebied. Stoppen kan wanneer jij wil en dit kan op de mooiste plekkenuit. Wacht dacht je van lunchen met een uitzicht over kleurrijke oude dorpen of langs de kliffen op een van de eilanden?

Het fijne aan een eigen auto is de vrijheid die je de gehele reis hebt. Je zit niet vast aan een bepaald schema en je kunt afdwalen naar een mooie wandelroutes. Zo kun je Griekenland op jouw eigen tempo ontdekken!

Huurauto Griekenland

De natuur van Griekenland verkennen?

Bekijk dan een van onze vele bouwstenen en maak jouw volgende Griekenland-reis een met natuur als hoofdrol. Wil je meer zien van de steden, of het combineren? Laat je dan adviseren door onze Griekenland-specialisten of bekijk onze rondreizen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern