Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Bouw je eigen Jordanië-reis

Reizen met hart voor de wereld

Jordanië - Wereldwonder Petra

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Wonderbaarlijke woestijnsteden, grootse Romeinse opgravingen en verrassende landschappen: welkom in Jordanië! Dit veilige en gastvrije land op nog geen vijf uur vliegen is een fantastische uitvalsbasis voor een korte trip of uitgebreide rondreis. Wie Jordanië zegt, zegt wereldwonder Petra: wow! Waar je je tijdens een Jordanië-rondreis volop kunt onderdompelen in cultuur, gaat je dat in de Dode Zee niet lukken. Het water is zó zout dat je blijft dobberen als een badeendje in een grote badkuip. Liever wel kopje onder? Ga dan snorkelen of duiken boven de mooiste koraalriffen van de Rode Zee!

We beloven je een reis waarbij je Jordanië en de mensen echt leert kennen. Je reist met eigen huurauto of in een auto met privéchauffeur, zodat je zowel de highlights als de kleine dorpjes kunt bezoeken. We regelen gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een bedoeïenentent midden in de woestijn, een ecolodge in een oase of een knus strandresort.

Jordanië - Wadi Rum jeep tour

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Met onze individuele reizen hebben wij alvast onderzoek gedaan en de meest afwisselende en kenmerkende routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Jordanië rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Jordanië bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. De reis kan natuurlijk aangepast worden aan jouw wensen. Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Jordanië -reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle Jordanië-rondreizen en Jordanië-bouwstenen.

Jordanië - Amman - Jerash
bouwsteen

Amman & Jerash

 • Amman
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 140,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jordanië - backdoor hike Petra
rondreis

Jordanië highlights (self-drive)

 • Amman - Madaba/Dode Zee- Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman Airport
 • 9 dagen / 8 nachten
 • vanaf € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Jordanië - Ajloun
bouwsteen

Ontdek het groene Ajloun

 • Ajloun
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 275,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Familierondreis Jordanië
rondreis

Familiereis Jordanië (self drive)

 • Amman & Jerash - Madaba - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman Airport
 • 9 dagen / 8 nachten
 • vanaf € 795,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Familiereizen Jordanië

Familiereizen naar Jordanië

Jordanië is geschikt voor het hele gezin. Zowel voor jongeren, tieners en kleine kinderen is Jordanië een goede bestemming. Je zit minder dan vijf uur in het vliegtuig en de reisafstanden in het land zelf zijn ook kort. Je reist actief en weg van de massa, maar omdat je met kinderen reist ligt het tempo voor Jordanië met kinderen een tandje lager. Ook kiezen we waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.
Hobbel op de rug van een kameel door de zandduinen, verken wereldwonder Petra en dobber in ’s werelds zoutste meer: de Dode Zee.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • CO2-gecompenseerd

Reizen met Riksja Travel heeft een paar voordelen. Wij, en onze collega’s ter plaatse staan dag en nacht voor je klaar. Zo kan je actief en individueel reizen, maar sta je er nooit alleen voor. Daarnaast nemen wij al het regelwerk op ons. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste excursies al voor je uitgezocht en stippelen wij een handige reisroute voor je uit. Dan hoef jij alleen nog aan ons te laten weten wat je in de reis wil hebben.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Jordanië - Wereldwonder Petra
Loading...

Meer Jordanië-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze tips en tricks, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Jordanië? Je vindt het allemaal op ons Jordanië-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

In Jordanië zorgen we ervoor dat je hoogtepunten ziet zoals de dode zee en Petra, maar we laten je ook de minder bekende plekken zien. Zo kun je in hoofdstad Amman badderen in een hammam of een uitstapje maken naar de Romeinse handelsstad Jerash vol tempels en badhuisruïnes. Ruil de befaamde Wadi Rum-woestijn in voor het groene natuurreservaat Dana, waar je midden in de woestenij logeert. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Jordanië staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Ookal reis je individueel, je profiteert van onze ervaringen. Wij kennen het land persoonlijk en weten precies waar je moet zijn. Dwalen door Dana is onze favoriet. Hier geen andere mensen, maar alleen jij en de natuur. Liever iets actiever? Wij hebben de mooiste plekken gevonden om met een sandboard de zandduinen af te stuiven. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Jordanië - Dana
Jordanië - Wadi Rum

Reizen met impact
Wil je Jordanië echt leren kennen? Met Riksja Travel reis je het land door en kom je in contact met de cultuur en de lokale bevolking. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels die weg van de massa liggen en die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, waardoor onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. In Jordanië kiezen we dan ook niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Jordanië
Voordat je reis naar Jordanië begint, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zo is het een goed idee om kopieën te maken van alle belangrijke papieren. Geef ook het reisschema door aan familieleden en/of vrienden. Zo kan je in het geval je papieren kwijtraakt makkelijker je vakantie in Jordanië afmaken.
Ook is het handig om te kijken naar de beste reistijd en het klimaat, een visum, de bezienswaardigheden, geldzaken, gezondheidsgevaren en andere praktische tips.

Jordanië - Wadi Rum
background-pattern