Riksja Jordanië

Naar boven

Off the road in Wadi Rum

bouwsteen

 • Reisschema:
  Wadi Rum
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Inclusief:
  Woestijnsafari (met een 4x4)
 • Reissom:
  € 85,- p.p. bij twee personen
✓ Overnacht in de woestijn, in een Bedoeienkamp
✓ Rijd off the road met een jeep en maak diepe sporen in het rode zand
✓ Geniet van een onvergetelijke zonsondergang én -opkomst
✓ Zit bij het kampvuur en tel de miljoenen sterren
✓ Hike door canyons en ga sandboarden
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst bij Wadi Rum

Vandaag reis je van Wadi Musa naar Wadi Rum. Aan de rand van de woestijn wissel je van auto; je stapt in een 4×4 en je gids/chauffeur neemt je mee de rotswoestijn in. De bizarre rotsformaties, hoge zandduinen en kleine oases vormen een van de meest spectaculaire woestijngebieden in het Midden-Oosten. De wadi wordt al sinds de prehistorie bewoond, wordt genoemd in de Koran en gedetailleerd gefilmd in de speelfilm Lawrence of Arabia. Beklim één van de zandduinen en slide op een sandboard weer naar beneden, maak een hike in een canyon onderweg en zoek een goed punt om van de zonsondergang te genieten. Je chauffeur maakt verse thee en vertelt je verhalen over de woestijn. Aan het einde van de dag geniet je van een heuse bedoeïenenmaaltijd bij het kampvuur en is het tijd om de vallende sterren te tellen. Tip: neem een dagrugzak mee met spullen voor één nacht in de woestijn (het kan koud worden). Ook adviseren we om contant geld mee te nemen; er zijn geen pinapparaten in of dichtbij de woestijn.

Decorative torn edge

Het bedoeïenenkamp

Je overnacht één nacht midden in de woestijn, in een tentenkamp. Dit kamp wordt gerund door twee bedoeïenenstammen die in de Rum-woestijn wonen en het gebied heel goed kennen. Je verblijft in kleine hutten die alleen zijn voorzien van bedden. Kussens en dikke dekens zijn aanwezig, omdat het ’s nachts in de woestijn kan afkoelen. Het kamp heeft een badkamer die wordt gedeeld door overnachtende gasten. De meeste tijd breng je door in de grote tent met open haard, of (bij mooi weer en een heldere nacht) buiten op grote kussens bij het kampvuur. Het eten wordt traditioneel bereid (in het mulle zand, onder de grond) en smaakt verrukkelijk. Na het eten geniet je van de heldere sterrenhemel terwijl de bedoeïenen zingen. Je overnacht ver weg van de grote kampen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wadi Rum

De zonsondergang is spectaculair maar ook de zonsopgang is one of a kind. Vroeg opstaan dus. Je gids zoekt een mooie plek uit waar je dit moment mee kunt maken en zorgt voor verse zoete thee. Een vlammende rode vuurbal verschijnt plotseling in de lucht en de eerste zonnestralen verwarmen je gezicht al. Je ontbijt smaakt extra lekker hierna. Pak daarna je spullen in en reis samen door het rulle zand weer terug naar het dorp aan de rand van de woestijn. Tijd om over te stappen in je eigen auto en verder te gaan met je reis. Duikliefhebbers zitten in no time bij de Rode Zee, in Aqaba. Ben je bijna aan het einde van je reis? Ga dan via de Dode Zee terug naar Amman. Wil je een extra nacht in de woestijn en onder de sterrenhemel slapen op een simpel matje, bij het open vuur? Dan verlengen we je verblijf in de woestijn. Kijk onderaan voor meer details.

Decorative torn edge

Ballonvaart – optioneel bij te boeken

Wanneer je de zonsopgang én de woestijn van bovenaf wil bewonderen regelen we een ballonvaart voor je. OK, het is wél vroeg opstaan, maar het moment wanneer de zon langzaam boven de horizon verschijnt, terwijl jij in de lucht hangt, is magisch. We maken je vroeg wakker. Het is al licht buiten, maar de zon is nog niet boven de heuvels verschenen. De ballon wordt gevuld met warme lucht, waarna je in het mandje onderaan de ballon klimt en langzaam omhoog gaat. Wil je de ballonvaart ook meemaken? Klik dan onderaan deze pagina bij de excursie op het koffertje, zodat we de ballonvaart voor je inplannen.

Decorative torn edge

Overnachten, maar dan anders – optioneel

We regelen een tent voor je, met gedeeld sanitair. De douches en wc’s deel je met andere reizigers, die net als jij Wadi Rum beleven. Wil je liever je eigen sanitair? Dan regelen we dat voor je, tegen een meerprijs (zie onderaan deze pagina). Vind je het leuk om wat langer in de woestijn te blijven dan regelen we een extra nacht voor je. Je rijdt op dag 2 nóg dieper de woestijn in en overnacht op een matje, dichtbij het kampvuur, onder de sterren. Wil je én eigen sanitair én zicht op de sterrenhemel? Ga dan voor onze special stay. Je overnacht in een bubble tent, met eigen  badkamer, fijne bedden en een fantastisch uitzicht, vanwege de doorzichtige bovenkant van de tent.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Off the road in Wadi Rum

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Beleef de zonsopgang vanuit een ballon

 • Reissom:
  € 305,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  ballonvaart, inclusief transfers heen en terug naar het beginpunt

Wanneer je de zonsopgang én de woestijn van bovenaf wil bewonderen regelen we een ballonvaart voor je. OK, het is wél vroeg opstaan, maar het moment wanneer de zon langzaam boven de horizon verschijnt, terwijl jij in de lucht hangt, is magisch. We maken je vroeg wakker. Het is al licht buiten, maar de zon is nog niet boven de heuvels verschenen. De ballon wordt gevuld met warme lucht, waarna je in het mandje onderaan de ballon klimt en langzaam omhoog gaat. Wil je de ballonvaart ook meemaken? Dan plannen we die voor je in.

Decorative torn edge
Variant
2

Extra nacht in de woestijn

 • Reissom:
  € 245,- per persoon bij twee personen
 • Inbegrepen:
  1 overnachting in bedoeïentent, 2 x diner en 1 x ontbijt, 1 overnachting op een simpel matje, jeepexcursie, entree Wadi Rum

Je blijft een extra nacht in de Wadi Rum woestijn. Samen met je chauffeur/gids maak je vandaag een zes uur durende tocht met een 4×4 wagen. Zo zie je nóg meer van het afwisselende woestijnlandschap. Je slaapt onder de sterrenhemel op een matrasje in de woestijn. In de avonduren geniet je van een heerlijk diner bij het kampvuur. Wij vonden dit een van de meest geweldige ervaringen in Jordanië.

Decorative torn edge
Variant
3

Overnacht in een luxe tent met airco en eigen sanitair

 • Reissom:
  € 150,- per persoon bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in een luxe tent met airco en eigen sanitair, diner en ontbijt, jeepexcursie, entree Wadi Rum

Wil je graag dé woestijnervaring, maar liever met wat meer comfort? Dan plannen we een tent voor je in met airco en eigen sanitair. Je tent staat ver weg van de bewoonde wereld en is onderdeel van een kleinschalig bedouïnen tentenkamp. Je hebt volledige privacy en overnacht comfortabel in een fijn bed.

Decorative torn edge
Variant
4

Overnachten in een glazen koepel-tent

 • Reissom:
  € 245,- per persoon bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Overnachting in een glazen koepel-tent met airco en eigen sanitair, diner en ontbijt, jeepexcursie, entree Wadi Rum

Dit maakt je woestijnbeleving af. Je overnacht in een luxe tent, van alle gemakken voorzien (airco, eigen douche en toilet). De plus? Je tent heeft een glazen koepeldak. Vanuit je bed kijk je uit naar de heldere sterrenhemel. Je hebt bovendien een fijne veranda met comfortabele stoelen en loungers om heerlijk in te ontspannen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

dode zee | Riksja Jordanië
bouwsteen

Dobberen in de Dode Zee

 • Dode Zee
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wereldwonder Petra

 • Petra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. (bij 2 personen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Duiken in de Rode Zee

 • Aqaba
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 110,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern