Rondreis Jordanië

Unieke individuele rondreizen

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met een flexibele rondreis van Riksja Jordanië hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Bel of mail ons: Jordanië-specialist Robert-Jan helpt je graag op weg met een reis naar Jordanië.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

3 rondreizen Jordanië

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Rondreis Jordanië: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om naar Jordanië te gaan?

De beste reistijd voor Jordanië is de lente of herfst. De temperatuur is dan milder en aangenaam. In de lente kan er af en toe wat regen vallen, waardoor de natuur zich ook van zijn groene kant laat zien. Houd wel rekening met de Ramadan periode die ook in deze tijd kan vallen.
Op rondreis door Jordanië kan ook in hartje zomer, je hotel en auto zijn van airco voorzien. Het is een droge hitte en in hoger gelegen gebieden staat vaak een aangenaam briesje. Voor plekken als Petra raden we wel aan in de vroege ochtend of late namiddag (of zelfs avond) te gaan om de ergste hitte te omzeilen. De winters zijn fris voor Jordaanse begrippen met 20 graden aan de kust tot een graad of 10 in Amman. In de woestijn kan het vriezen en sneeuwen.

Jordanië

Heb ik een visum nodig voor Jordanië?

Ga je op rondreis door Jordanië dan heb je een geldig visum nodig. Deze kan in Nederland worden aangevraagd, maar wanneer je de reis via ons regelt, nemen wij dit uit handen. Bij aankomst ontvangen jullie via ons een visum. Dit is geheel kosteloos. Het visum is maximaal twee maanden geldig. Wanneer je Jordanië weer verlaat via een haven, zoals vanuit Aqaba, dan betaal je vertrekbelasting van ca. € 10-15 per persoon.

Hoe zit het met betalen in Jordanië?

In Jordanië betaal je met Dinars. Het is gemakkelijk rekenen: 1 Dinar is ongeveer gelijk aan 1,30 euro. De prijzen in Jordanië liggen over het algemeen wat lager dan Nederland. Met name uit eten gaan is relatief goedkoop. Voor zaken als kleding en souvenirs zijn de prijzen ongeveer gelijk aan het prijsniveau in de Benelux. Lees op onze geld pagina alles over geldzaken en betalen in Jordanië.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Jordanië?

In Jordanië is het 1 uur later dan bij ons. Alleen tussen de laatste vrijdag en zondag van maart, en tussen de laatste vrijdag en zondag van oktober is het 2 uur later in Jordanië.

Hoe reis je in Jordanië?

Met Riksja Jordanië kun je op twee manieren door het land reizen. Een eigen huurauto geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en zeer goed begaanbaar. Daarbij is alles duidelijk aangegeven. Een kind kan de was doen. Zie je het toch niet zitten om zelf te rijden in een vreemd land? Kies dan voor een privé-chauffeur tijdens je rondreis door Jordanië. Het voordeel van een chauffeur is dat je niet op de weg hoeft te letten en je dus volop kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. De chauffeur weet veel over het land en kan je (in het Engels) vertellen over de cultuur en bezienswaardigheden.
Om chauffeur in de toeristenbranche te kunnen zijn, dien je in Jordanië een opleiding te hebben gevolgd en over een diploma te beschikken. Onze lokale agent controleert dit altijd, je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je door de chauffeur naar een verkeerde plek wordt gebracht.

Wat mag ik niet missen tijdens mijn reis door Jordanië?

 • Dobberen in de Dode Zee en smeer je erna in met modder als huidmasker.
 • Dwaal rond in wereldwonder Petra: deze uit rode rotsen gehouwen woestijnstad zal je versteld doen staan. Onze tip: beleef ook Petra by night!
 • De Wadi Rum woestijn ontdekken: per 4×4 jeep ga je met een gids dieper de woestijn in. ’s Avonds bereiden ze de maaltijden onder de grond, zing en dans je samen rond het kampvuur en slaap je in een tent middenin de woestijn. We hebben zelden zo’n heldere sterrenhemel gezien! Een bijzondere manier om de woestijn te beleven is het slapen onder de sterren. Vraag ons naar de mogelijkheden.
 • Ga snorkelen of duiken in de Rode Zee bij Aqaba.
 • Ga voor meer algemene informatie over Jordanië naar onze informatie pagina.

  Veel gestelde vragen over Jordanië

  • Hoe reis je in Jordanië?
  • Heb je een visum nodig voor een reis naar Jordanië?
  • Is Jordanië geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Wat is de beste reistijd voor Jordanië?
  • Hoe betaal je in Jordanië?