Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Rondreis Jordanië

Unieke individuele rondreizen op maat

Jordanië - Wadi Rum

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met een flexibele rondreis van Riksja Jordanië hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Bel of mail ons: Jordanië-specialist Jelle helpt je graag op weg met een reis naar Jordanië.

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met huurauto
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring

Individuele rondreizen in Jordanië

Waarom een rondreis door Jordanië?

Op een kleine vijf uur vliegen vind je het veelzijdige land Jordanië. We laten je graag kennismaken met de vriendelijke mensen en het droge woestijnlandschap. Wat je zal opvallen tijdens je Jordanië rondreis is de gastvrijheid van de mensen. Door het harde woestijnleven zonder water, voedsel en beschutting van de zon zijn mensen gewend elkaar te helpen en ontvangen. En dit voel je aan alles! De vriendelijke inwoners drinken graag thee met je om je kennis te laten maken met hun cultuur. De cultuur ontdekken doe je bij onze rondreizen op verschillende plekken. Het land is vrij compact waardoor we je in relatief korte tijd veel mooie plekken kunnen laten zien. Daarnaast is het heel goed te doen om zelf te rijden met een huurauto. De wegen zijn goed begaanbaar en er wordt net als bij ons aan de rechterkant van de weg gereden. Wil je toch liever niet zelf rijden? Dan kan je natuurlijk altijd een rondreis met chauffeur maken. Plekken die wij in ieder geval zeker het bezoeken waard vinden zijn Petra, de Wadi Rum woestijn, Aqaba en natuurlijk Amman.

Jordanië
Jordanië - Wadi Rum overnachting

Wadi Rum

Wat wij écht heel erg bijzonder vinden is een nachtje slapen op een afgelegen plekje midden in Wadi Rum. De woestijn is er eentje van extremen, zo is het er overdag erg warm maar kan de temperatuur ‘s nachts flink dalen. Deze temperatuurverschillen zijn niet ongewoon voor het klimaat in Jordanië. Neem dus in ieder geval voldoende laagjes kleding mee naar je slaapplekje in de woestijn en tijdens je Jordanië rondreis. Overdag verken je de woestijn in een 4×4 en maak je kennis met de bijzondere omgeving en de dieren die er leven. Wanneer de avond valt eet je een traditionele in zand bereide maaltijd. En na deze bijzondere dag mag je het mooiste moment nog gaan ervaren… Want je slaapt die nacht in je eigen bedoeïenentent onder een sterrenhemel die je nooit meer vergeet! Al helemaal omdat de kans aan vallende sterren groot is.

Jordaanse gebruiken

Je rondreis door Jordanië begint in Amman. Dit is een moderne en trendy stad, afgewisseld met veel geschiedenis en cultuur. Amman kent zowel westerse als oosterse culturen. Wij vinden het leuk dat vele tradities en gebruiken nog steeds zo duidelijk te zien zijn. Let er wel op dat je bijvoorbeeld je schoenen uittrekt bij binnenkomst wanneer je bij iemand wordt uitgenodigd voor thee. Daarnaast wordt het gewaardeerd als vrouwen zich gepast kleden, denk hierbij aan lange broeken en bedekte schouders. Wat ook opvalt in Jordanië is de hoeveelheid gebaren die de Jordaniërs gebruiken. Zo gooien ze het hoofd achterover en klakken ze met de tong om nee te zeggen. ‘Nee dank u’ drukken ze uit met het neerleggen van de rechter handpalm op het hart. Een gebruik dat jij makkelijk kan toepassen is het neerleggen van je hand op je glas en daarbij ‘sjoekran’ zeggen wanneer je geen thee of koffie meer hoeft.

Jordanië
Jordanië - Dana - Wandeling met gids

Jordaanse keuken

Wat de jordaniërs ook kenmerkt is hun liefde voor lekker eten. De maaltijden zijn onderdeel van het sociale leven. Tijdens je rondreis ontdek je veel smaakvolle gerechten. Vaak staat de tafel vol met schalen met gegrilde groenten, verfrissende salades en vlees. Iets dat je op iedere hoek van de straat kunt halen en ook op tafel meestal niet ontbreekt is plat brood, falafel en hummus. Het platte brood gebruik je traditioneel om al het lekkers op te scheppen en te eten. Het is echt een feestje aan tafel in Jordanië. Iedereen deelt de verschillende gerechten op tafel, zo kun je gemakkelijk veel verschillende gerechten proberen. Wie weet ontdek je een nieuwe favoriet en bereid je voortaan thuis een bijzondere maaltijd geïnspireerd door je rondreis door Jordanië.

Aqaba

Wat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens je rondreis door Jordanië is een duik in de dode zee. Al redelijk aan het begin van je rondreis kom je langs dit grote meer, wij raden het aan om je lekker in te smeren met modder uit deze natuurlijke spa. Maar wat we ook zeker aanraden is een duik in de rode zee. Dit doe je in het uiterste zuiden van Jordanië, hier ligt de kustplaats Aqaba. Laat je in Aqaba verwonderen door de kleurrijke onderwaterwereld. Direct na de branding liggen er koraalriffen met vele bijzondere bewoners. Wij zorgen ervoor dat je een duikbril en snorkel tot je beschikking hebt want deze kleurrijke visjes wil je natuurlijk met eigen ogen bewonderen. Er zijn trouwens niet alleen visjes te bewonderen maar ook gezonken oorlogsmaterieel en scheepswrakken. Sommigen kan je alleen bekijken tijdens een duiksessie, maar het C130 Hercules transportvliegtuig is een van de objecten die je ook met snorkelspullen kan bekijken. Of je nu wilt duiken of snorkelen, de onderwaterwereld van de rode zee raden wij zeker aan om te verkennen.

Jordanië - Aqaba - Duiken

Veel gestelde vragen over Jordanië

  • Hoe reis je in Jordanië?
  • Heb je een visum nodig voor een reis naar Jordanië?
  • Is Jordanië geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • Wat is de beste reistijd voor Jordanië?
  • Hoe betaal je in Jordanië?
background-pattern