Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Jordanië met kinderen

Individuele familie rondreizen

Jordanië - Wadi Rum
Jordanië - lokale man met een kind

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis door Jordanië met kinderen

Met het gezin een reis door Jordanië maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Jordanië is geschikt voor het hele gezin. Hoe leuk is het om op de rug van een kameel over zandduinen en tussen steile rode rotsmuren van de Wadi Rum-woestijn te hobbelen? Of ervaar hoe het is om in ’s werelds zoutste meer, de Dode Zee, te blijven drijven. En natuurlijk mag wereldwonder Petra ook niet ontbreken. Jordanië ligt op nog geen vijf uur vliegen en de reisafstanden zijn er kort. Wel zo fijn als je met kinderen reist.  Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Goed om te weten

Reisperiode
Jordanië is ideaal als tussendoor vakantie in het voor- of najaar. Reizen in de zomer kan ook! Met een mediterraan klimaat zijn de zomers heet en droog. In het noorden liggen de temperaturen rond de dertig graden. In het zuiden kan dit oplopen tot een graad of 42.

Vervoer
Je reist met een eigen chauffeur of per huurauto. Met een huurauto heb je de meeste vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Zelf vonden wij het fijn om met chauffeur te reizen. Zo hoef je zelf niet op de weg te letten en heb je alle tijd om je met de kinderen te verbazen over een nieuwe cultuur.

Slaapplekken
Over het algemeen zijn de hotels eenvoudig en met een vleugje Arabische kitsch. Verwacht geen luxe, maar nette kamers met niet teveel poespas. Wij werken in Jordanië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Jordanië - huurauto
Groen gebied in Jordanië

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Jordanië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern