Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Jordanië

Vakantie Jordanië
Streep wereldwonder Petra van je bucketlist af, slaap in de woestijn onder de sterrenhemel en dobber ontspannen in de Dode Zee. Wij hebben de beste plekjes in Jordanië alvast voor je uitgezocht. Wij zijn Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Wij regelen de activiteiten die je niet mag missen. Dit regelen we zo dat je niet in de toeristische drukte zit. Laat je inspireren door onze verhalen en stel je eigen individuele Jordanië reis samen.
Decorative torn edge
Jordanië - 4x4 tour in de Wadi Rum
Duiken Jordanië - Aqaba
Jordanië - Wereldwonder Petra
Rondreizen in Jordanië met chauffeur
Dobberen in de Dode Zee van Jordanië
Jordanië - Luchtballon over de Wadi Rum
Jordanië - Luchtballon over de Wadi Rum
Jordanië - Wadi Rum
Jordanië - Wadi Rum
Perta - Jordanië
Jordanië - modder in de Dode Zee
Duiken Jordanië
Jordanie - Aqaba
Jordanie - dode zee
Jordanië - Rode Zee

Onze favoriete plekken

Jordanië - Dana - Wandeling met gids

Afwisselend Jordanië

Knalrode zandduinen, sloffende kamelen die verdwijnen aan de horizon, de legendarische Dode Zee en Arabische markten met geurende specerijen. Maar ook een kleurrijke onderwaterwereld, verlaten woestijnkastelen en natuurlijk wereldwonder Petra. Kortom…welkom in Jordanië! Maak een ontdekkingstocht langs eeuwenoude culturen en stuur langs mozaiekstadjes, over stoffige woestijnwegen en groene rotsheuvels. En dit alles in het koninkrijk dat ‘slechts’ twee keer zo groot als Nederland is. Een reis door Jordanië kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt.

Belevenis tijdens je reis

Na een lange dag dwalen in Petra stoom je het woestijnzand van je af in een Hammam. Lees een boekje terwijl je dobbert in de verkwikkende mineralen van de Dode Zee en ruil je auto in voor een 4×4 jeep stuivend langs bizarre woestijnformaties. Hobbel op een kameel over rollende zandduinen en kampeer onder duizend fonkelende sterren. Snorkel tenslotte tussen tropische vissen en kleurrijk duikkoraal om je Jordanië reis af te sluiten aan de kust.

Vakantie Jordanië
Vakantie Jordanië

Karakteristieke overnachtingen

Riksja Jordanië zorgt tijdens je reis voor een mix van accommodaties. De hotels in Jordanië zijn eenvoudig en met een vleugje Arabisch kitsch. We hebben hotels voor je gevonden die qua locatie en prijs/kwaliteit verhouding boven het standaard aanbod uitspringen. Zo slaap je in een modern stadshotel met zwembad, een in een oase gelegen eco-lodge of een eenvoudig tentenkamp middenin de woestijn.

De accommodaties van Riksja Jordanië hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding vinden wij belangrijk. Wij geven daarbij de voorkeur aan kleinschalige accommodaties met een Jordaans tintje.

Eigen tempo

Het is mogelijk om Jordanië volledig zelfstandig te ontdekken met een eigen huurauto of je onbezorgd te laten rondrijden door een van onze professionele Jordaanse chauffeurs. Het reizen met een eigen huurauto geeft je de vrijheid om bijvoorbeeld af te slaan voor een extra stop onderweg. De wegen zijn goed onderhouden en de afstanden kort. Je krijgt van ons een wegenkaart mee die je goed over de hoofdwegen leidt.

Een privé-chauffeur heeft het voordeel dat je niet op de weg hoeft te letten en volop kunt genieten van de omgeving. Daarnaast kan de chauffeur je veel over het land vertellen.

We hebben de leukste routes en excursies al voor je uitgestippeld.

 

Jordanië - Ghuweir-Trail

Bekijk onze rondreizen

Met onze rondreizen kun je puzzelen voor jouw unieke reis door Jordanië. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet.

Jordanië - backdoor hike Petra
rondreis

Jordanië highlights (self-drive)

  • Amman - Madaba/Dode Zee- Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman Airport
  • 9 dagen / 8 nachten
  • vanaf € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Familierondreis Jordanië
rondreis

Familiereis Jordanië (self drive)

  • Amman & Jerash - Madaba - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman Airport
  • 9 dagen / 8 nachten
  • vanaf € 795,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Jordanië - Dana
rondreis

Avontuurlijk Jordanië (self-drive)

  • Amman - Madaba/Dode Zee - Dana - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman Airport
  • 11 dagen / 10 nachten
  • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern