Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Jordanië - Dode Zee

Duiken en snorkelen in Jordanië

blog

Als een liefhebber voor watersport ben je in Aqaba aan het goede adres. Zeker op het gebied van duiken en snorkelen kan je hier je hart ophalen. Direct vanaf het strand is het namelijk al mogelijk om het water (uiteraard met duik en/of snorkelmateriaal) in te lopen om te genieten van de vissen en koralen. Kortom duiken in Jordanië is een absolute must do.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 26 mei
Geschreven door
Marleen Koen-van Loo
Duiken Jordanië

Duiken in Jordanië

Met zo’n twintig ‘dive sites’ doet Aqaba niet onder voor andere hotspots om de onderwaterwereld te verkennen. En wat Aqaba uniek maakt is de aanwezigheid van oude lergervoertuigen en scheeprswrakken die slechts op enkele meters diep liggen. Zo vind je tussen New Canyon en The Seven Sisters op zo’n zes meter diepte een oude tank, die na 15 jaar al aardig is begroeid met koraal.

En even verderop op slechts 300 meter van het strand kunnen duikers zich vergapen aan een C130 Hercules transportvliegtuig. Voor de Advanced Divers is het zelfs mogelijk om in het vrachtruim te duiken. Wij vonden dit een van de meest spectaluclaire duiken in Aqaba. Mede vanwege het pilotenskelet in de cockpit. Ook het Ceder Pride Wreck, een gezonken vrachtschip, is een duik waard.

En voor wie geen genoeg kan krijgen van gezonken oorlogsmaterieel en scheepswrakken, vanaf medio 2020 opent Jordanie een nieuwe dive site ‘Military museum‘ genaamd. Een dive site waar men recentelijk een geveschtshelicopter, kanonnen, tanks en ander materieel hebben laten zinken.

Ben je toch meer een liefhebber van kleurrijk koraal, dan mogen bezoeken aan The Seven Sisters, Japanese Garden en Rainbow Reef zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in Aqaba.

Snorkelen in Jordanië

De duikplekken zijn doorgaans ook erg goed te bereiken voor men die wil snorkelen. Zo zijn de highlights zoals de tank, het Hercules vliegtuig en Ceder Pride scheepswrak goed te doen voor snorkelaars. En zo ook de koralen van Japanese Garden en Rainbow Reef. Vanaf het strand loop je zo de zee in en na slechts een paar tientallen meters zwemmen is er al kleurrijk koralen te zien.

Voor de mensen die buiten de zomer reizen, kan het fijn zijn om bij een van de vele duikshops een wetsuit te huren want het water is in het najaar en voorjaar rond de 23 graden en kan wat fris aanvoelen.

Duiken Jordanië - Aqaba
Aqaba duikresort

Aqaba is de 'place to be'

Wil je duiken en/of snorkelen in Jordanië? Dan moet je in Aqaba zijn. Deze stad ligt in het Zuid-Westen van Jordanié aan de Golf van Aqaba. Op Steenworp afstand van de Israëlische stad Eilat. Bij onze accommodaties is het mogelijk om dergelijke materiaal voor een schappelijk bedrag te huren. Daarnaast is het ook mogelijk om hier je duikbrevet te halen. Ben jij een snorkel- en/of duikfanaat? Dan moet je Aqaba écht toevoegen aan jouw rondreis door Jordanië.

App: Diving Aqaba

Voor wie zich wil voorbereiden op het duiken/snorkelen traden wij de app ‘Diving Aqaba’ aan. In deze app zijn alle interessante ‘dive sites’ in kaart gebracht. Bekijk de interactieve 3d kaarten gebaseerd op sonar-, satelliet- en videogegevens.

Download de app via de Apple Appstore

Download de via de Google Playstore

Duiken Jordanië - Aqaba

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen

background-pattern