Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Noord-Amerika

Canada - reiziger kijkt naar uizicht over meer en bergen

2 bestemmingen binnen Noord-Amerika

Walvissen, houten cabins, Rocky’s, cowboys, Hollywood, Grand Canyon, beren, bergen en bossen. Moeten we nog even doorgaan? We hebben het natuurlijk over Noord-Amerika! Hier is alles groot: van enorme rotsen, diepe kraters, bulderende watervallen tot quarter pounders en kingsize bedden. Reizen door Amerika of Canada kun je het beste doen met eigen huurauto of camper. Zo kun je met Riksja op een eigen tempo reizen van de ene unieke plek naar de andere, weg van de massa en verantwoord.

Amerika

noord amerika verenigde staten

Van de immense canyons tot de hamburgers op je bord: alles is overweldigend in Amerika. Zelfs het gastvrije karakter van de Amerikanen is groot: waar je ook komt, word je vriendelijk ontvangen. En dan hebben we nog niet eens gehad over wereldsteden als New York, San Francisco, Las Vegas of het zonnige Florida.

Canada

noord amerika canada

Canada into the wild: hier vind je bergen, bossen, beren en meren in ogenschijnlijk oneindige nationale parken. Maar hoe ruig en verlaten het landschap ook mag zijn, zul je je hier niet snel eenzaam voelen. In knusse dorpjes word je warm onthaald in de koffiebars voor een koffie en een donut, of pancakes met maple syrup.

Algemene informatie over Noord-Amerika

Noord-Amerika telt slechts twee landen: Amerika (ook wel bekend als de Verenigde Staten) en Canada. Maar daarmee doet het niet onder voor de andere continenten, want het werelddeel is met bijna 25 miljoen vierkante kilometer en bijna 600 miljoen inwoners immens groot. Sterker nog, het is het op twee na grootste werelddeel – na Azië en Afrika. Hier combineer je wereldsteden als New York, Los Angeles, Vancouver of Toronto met natuurlijke highlights, zoals de Grand Canyon, de Rocky Mountains en de Niagara Falls. Met je eigen huurauto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt; cruise over Route 66 of neem juist een afslag en verken plekken waar anderen niet komen. Noord-Amerika kent tal van sfeervolle en bijzondere accommodaties, zoals een houten lodge, een tipitent, een artdeco-hotel of Caribische Inn.

Welke nationale parken mag ik niet overslaan in Amerika?

Er zijn in Amerika tientallen (om precies te zijn 58) nationale parken en tijdens je Amerika-rondreis reis je dan ook gegarandeerd langs of door een paar van deze stukken beschermd en beheerd natuurgebied. De rode rotsen, rivieren en groene bomen van Zion National Park, de hoge bergen, uitgestrekte valleien en watervallen van Yosemite en natuurlijk de immense Grand Canyon mogen tijdens je rondreis door Amerika niet ontbreken. Doe je tijdens rondreis door Amerika meerdere parken aan? Dan is het voordeliger om bij het eerste park meteen een U.S. Park Pass aan te schaffen. Deze pas kost tachtig dollar en geeft je een jaar lang toegang tot alle nationale parken van het land.

West-Amerika-Zion national park accommodatie
bruine beer in Canada

Waar kun je de bruine of zwarte beren zien in Canada?

In de tal van nationale parken spot je de beren langs de weg of door de bomen in het bos. Misschien sta je ineens oog in oog met een beer als er eentje vlak voor je auto langsloopt. Wow! Echt zoeken hoef je niet in Canada, maar geloof ons: je wilt ze in hun natuurlijke leefgebied zien en niet vanuit de auto. Dus voor nog meer avontuur stap je in het plaatsje Tofino, op Vancouver Island, in een rubberboot en ga je vanaf het water op zoek naar beren langs de kant. Maar niet té dichtbij komen, hè!

Veelgestelde vragen over Noord-Amerika

  • Waarom zou ik een Noord-Amerika-reis met Riksja Travel maken in plaats van deze zelf te regelen?
  • Wat is niet inbegrepen in onze rondreizen Noord-Amerika?
  • Welke regio’s bieden jullie aan in Noord-Amerika?
  • Reizen met de auto of met de camper ?
  • Wat is de beste reistijd voor Noord-Amerika?
  • Reis ik in een groep of individueel?
  • Kan ik mijn Noord-Amerika-rondreis aanpassen?
background-pattern