ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Yosemite-Amerika

Padvinden in Yosemite

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yosemite NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen bij verblijf vlakbij de ingang van Yosemite NP
✓ Yosemite NP is een afwisselend gebied met watervallen, granieten rotspartijen en veel groene bossen; een paradijs om te wandelen

✓ Maak een ritje langs de beroemde granieten pieken zoals El Capitan of wandel de Panorama Route

✓ Verblijf in een comfortabele lodge vlakbij de ingang van Yosemite National Park

✓ Keuzeoptie: verblijf in een historisch bergresort binnen de parkgrenzen
Amerika-reis-Yosemite
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Yosemite

Je rijdt op de hoogste autoweg van Amerika door bergen versierd met beekjes en watervallen naar de Yosemite natuur. Vraag bij de ingang van het park of bij de receptie van je verblijf om een gratis kaart met wandelroutes door de vallei. Je slaapt vlakbij een van de ingangen van Yosemite. Een fijne plek zodat je het maximale uit je verblijf hier kunt halen. De lodge is kneuterig en qua inrichting niet meer helemaal van deze tijd maar de locatie is fantastisch.

Decorative torn edge

Wandel naar de Bridalveil waterval

’s Middags of onderweg naar je lodge kun je Yosemite vast verkennen. De Bridalveil waterval vinden wij één van de mooiste watervallen in de vallei. Laat je auto staan op de hoofdparkeerplaats en neem de gratis shuttlebus die je overal in het park brengt. Met een duidelijke kaart op zak volg je een trailbordje met een pad naar de waterval. In een half uurtje loop je dwars door weiden en langs beekjes naar de waterval. Een bulderende waterstroom omringd door mistsluiers.

Decorative torn edge

Dag 2 – Panorama route: mooiste wandeling in Yosemite

De volgende ochtend vroeg zodat je veel van het park kunt zien. In ieder geval handig om wat snacks of een lunchpakketje mee te nemen. Met behulp van de routekaart kun je een hike maken langs watervallen in de Yosemite vallei. Er zijn meerdere mogelijkheden om de route in te korten, zodat je 2 tot 5 uur kunt wandelen door het park.

Rotsen die recht naar beneden snijden, overal riviertjes en watervallen en steeds de Half Dome rots – als een gigantische stenen ei – in het zicht. Dwars door kloven loop je bijvoorbeeld naar de top van Vernall Fall. Wij vonden de nevel van de waterval heerlijk verkoelend. Als de zon goed staat, zweeft er een regenboog boven je hoofd.

Ben je een fanatieke wandelaar? Dan raden we aan om een volledige Yosemite trekking door de Vallei te maken. Regel de dag van aankomst bij de campingreceptie een buskaartje naar Glacier Point, het hoogste punt van de Panorama route. Je wandelt 7 uur langs gletsjers, bergen en watervallen. Wij vinden dit de mooiste en meest afwisselende wandeling door de Yosemite natuur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Yosemite

Na het ontbijt rustig je spullen pakken en stap, nog een beetje stijf van gisteren, in de auto op weg naar je volgende Amerika bestemming. Gelukkig kun je vandaag lekker rustig aan doen. Rijd op je gemak in 4 tot 5 uur door de Californische natuur naar San Francisco aan de kust.

Kom je net uit San Francisco, dan rijd je over de hoge Tioga Pass naar Death Valley. Hier slaap je een nacht op weg naar het bruisende Las Vegas. In de wintermaanden (november tot juni) is de Tioga Pass gesloten vanwege de sneeuwval. Je rijdt dan een andere route, waarbij we eerst een overnachting voor je inplannen bij Sequoia National Park. Hierna reis je door naar Death Valley.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Padvinden in Yosemite

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

hotel-yosemite-vakantie-amerika
Veranda-hotel-Yosemite-amerika-reis
Lobby-hotel-yosemite-amerika-rondreis
hotelkamer-yosemite-rondreis-Amerika
Variant
1

Verblijf in historisch hotel binnen Yosemite NP

 • Reissom:
  vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in historisch hotel

Slapen in Yosemite National Park is een bijzondere ervaring. Zeker wanneer je overnacht in een historisch bergresort in Victoriaanse stijl; één van de weinige hotels binnen de grenzen van het park. Ontspan alvast op de veranda met een drankje in je hand voordat je je gaat vergapen aan de adembenemende natuur die Yosemite je te brengen heeft.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

San-fransisco-amerika-rondreis
bouwsteen

Thuis in de San Francisco mix

 • San Francisco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 480,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sequoia National Park, bomen
bouwsteen

Van Death Valley naar reuzenbomen in Sequoia

 • Death Valley NP en Sequoia NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

What happens in Las Vegas …

 • Las Vegas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern