Yosemite-Amerika

Padvinden in Yosemite

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yosemite NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 259,- p.p. bij 2 personen bij verblijf vlakbij de ingang van Yosemite NP
 • € 254,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in een tent in Yosemite NP
✓ Verblijf in een comfortabele lodge vlakbij de ingang van Yosemite National Park

✓ Optioneel verblijf in een tent in de vallei, midden in het park of
in een hotel buiten Yosemite National Park.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst, slapen in Yosemite

Je rijdt op de hoogste autoweg van Amerika door bergen versierd met beekjes en watervallen naar de Yosemite natuur. Vraag bij de ingang van het park of bij de receptie van je verblijf om een gratis kaart met wandelroutes door de vallei. Je slaapt vlakbij een van de ingangen van Yosemite. Een fijne plek zodat je het maximale uit je verblijf hier kunt halen. De lodge is kneuterig en qua inrichting niet meer helemaal van deze tijd maar de locatie is fantastisch.

Decorative torn edge

’s Middags of onderweg naar je lodge kun je Yosemite vast verkennen. De Bridalveil waterval vinden wij één van de mooiste watervallen in de vallei. Laat je auto staan op de hoofdparkeerplaats en neem de gratis shuttlebus die je overal in het park brengt. Met een duidelijke kaart op zak volg je een trailbordje met een pad naar de waterval. In een half uurtje loop je dwars door weiden en langs beekjes naar de waterval. Een bulderende waterstroom omringd door mistsluiers.

Decorative torn edge

Dag 2 – Yosemite National Park, verblijf

De volgende ochtend vroeg zodat je veel van het park kunt zien. In ieder geval handig om wat snacks of een lunchpakketje mee te nemen. Met behulp van de routekaart kun je een hike maken langs watervallen in de Yosemite vallei. Er zijn meerdere mogelijkheden om de route in te korten, zodat je 2 tot 5 uur kunt wandelen door het park.

Rotsen die recht naar beneden snijden, overal riviertjes en watervallen en steeds de Half Dome rots – als een gigantische stenen ei – in het zicht. Dwars door kloven loop je bijvoorbeeld naar de top van Vernall Fall. Wij vonden de nevel van de waterval heerlijk verkoelend. Als de zon goed staat, zweeft er een regenboog boven je hoofd.

Ben je een fanatieke wandelaar? Dan raden we aan om een volledige Yosemite trekking door de Vallei te maken. Regel de dag van aankomst bij de campingreceptie een buskaartje naar Glacier Point, het hoogste punt van de Panorama route. Je wandelt 7 uur langs gletsjers, bergen en watervallen. Wij vinden dit de mooiste en meest afwisselende wandeling door de Yosemite natuur.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Yosemite

Na het ontbijt rustig je spullen pakken en stap, nog een beetje stijf van gisteren, in de auto op weg naar je volgende Amerika bestemming. Gelukkig kun je vandaag lekker rustig aan doen. Rijd op je gemak in 4 tot 5 uur door de Californische natuur naar San Francisco aan de kust.

Kom je net uit San Francisco, dan rijd je over de hoge Tioga Pass naar Death Valley. Hier slaap je een nacht op weg naar het bruisende Las Vegas. In de wintermaanden (november tot juni) is de Tioga Pass gesloten vanwege de sneeuwval. Je rijdt dan een andere route, waarbij we eerst een overnachting voor je inplannen bij Sequoia national park. Hierna reis je door naar Death Valley.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Yosemite-kameperen-tent
Yosemite-kamperen-tenten
tent-yosemite-halfdome
Yosemite-bearlocker
tenten-yosemite-nacht
Yosemite-tent-kamperen
Variant
1

Kamperen midden in Yosemite NP

 • Reissom:
  € 254,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een basic ingerichte tent

Echt op een uniek plekje verblijven? Slaap dan in een tent op de valleivloer. Vanuit hier stap je op de gratis park shuttle die je naar een aantal hoogtepunten in het park kan brengen. ’s Morgens begin je al aan wandeling terwijl andere reizigers nog onderweg zijn vanaf de ingang (40 minuten verderop).
De tenten zijn basic ingericht met vaste bedden en er zijn lakens, (extra) dekens en handdoeken aanwezig. Buiten je tent staat een geurdichte bearlocker waar je etenswaren en (geurende) toiletspullen in stopt. Verspreid over het kamp zijn meerdere toilet/douche gebouwen. Het kamp bestaat uit ongeveer 400 tenten die dicht op elkaar staan dus ben je een slechte slaper vergeet dan zeker je oordoppen niet. Er zijn meerdere simpele eetgelegenheden en er is een zwembad om af te koelen na een pittige wandeling.
Kamperen is het beste in juni, juli en augustus. Daarbuiten ook mogelijk in tent met verwarming. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge
Variant
2

Verblijf net buiten Yosemite NP

 • Reissom:
  € 174,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in motel

Slapen midden in Yosemite NP is natuurlijk heel bijzonder maar er hangt ook een prijskaartje in. Je kunt er daarom ook voor kiezen om buiten het Nationale Park te slapen in een simpel motel. je rijdt in ruim een uur naar de ingang van het park. Vanaf hier is het nog ongeveer 40 minuten rijden naar de valleivloer. Onderweg zijn de landschappen al prachtig en passeer je meerdere punten die de moeite waard zijn voor een fotostop.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

San Francisco reis - 'Fullhouse' huizen
bouwsteen

Thuis in de San Francisco mix

 • San Francisco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 346,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

What happens in Las Vegas …

 • Las Vegas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge