Riksja Travel Egypte

Naar boven

Bouw je eigen Egypte-reis

Reizen met hart voor de wereld

Egypte reizen

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Egypte heeft warme stranden, een schat aan cultuur en ligt op nog geen vijf uur vliegen. Maar kun je als individuele reiziger ook buiten de platte stranden en grote toeristengroepen om door Egypte reizen? Wij denken van wel. Natuurlijk wil je naar de piramides en het graf van Toetanchamon, maar met een beetje planning kan dat een echte ervaring worden. Ook die romantische Nijl van Agatha Christie bestaat nog steeds. Niet vanuit je hut op één van die enorme cruiseschepen, maar vanaf een traditionele felukka, waar het water je in slaapt wiegt.

Met een eigen chauffeur en met lokaal vervoer kom je in kleine dorpen en overnacht je in sfeervolle hotels of in een traditionele bedoeïenentent. Sluit je Egypte-reis af in comfortabele hotels met zwembad, in wat rustigere plaatsjes aan de Rode Zee waar je tijd hebt voor ’s werelds mooiste duikplekken.

Egypte - Vallei der Koningen

Bouwstenen, rondreizen of familiereizen

Met onze bouwstenen – korte Egypte-reizen van 2-4 dagen die je kunt combineren – bouw je jouw unieke reis door Egypte. Jij kiest wat je wilt doen, wij regelen je knusse slaapplekken, vervoer en activiteiten. Of kies voor een van onze flexibele Egypte-rondreizen.

Een greep uit onze Egypte-reizen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen en alle rondreizen.

Egypte - Gizeh Piramides
rondreis

Korte reis 9 dagen

 • Cairo - Luxor - Rode Zee
 • 9 dagen / 8 nachten
 • vanaf € 1.288,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Piramide Egypte
bouwsteen

Cairo Gizeh piramides

 • Caïro – Gizeh – Sakara – Caïro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 409,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Egypte - Karnak
rondreis

Budget en avontuur reis 12 dagen

 • Cairo - Aswan - felukka op de Nijl - Luxor - Rode Zee
 • 12 dagen / 11 nachten
 • vanaf € 1.738,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Egypte - Abu Simbel
rondreis

Cultuur en tempels 12 dagen

 • Caïro - El Minya - Abydos - Luxor - Nijlcruise - Aswan - Abu Simbel
 • 12 dagen / 11 nachten
 • vanaf € 2.468,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Egypte met kinderen

Naar Egypte met kinderen

Ook met kinderen kun je Egypte ontdekken. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist, Egypte is geschikt voor het hele gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt in Egypte met kinderen een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties.

Beleef de zandduinen in de woestijn, verken mysterieuze tempels, hobbel op de rug van een kameel, ga op zoek naar de schat van Toetanchamon en relax op goudgele stranden.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Egypte - Budget en avontuur reis 12 dagen
Loading...

Meer Egypte-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Egypte? Je vindt het allemaal op ons Egypte-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Egypte zien, maar ook de onontdekte parels. Zo kun je dwalen door de beroemde piramides van Gizeh, maar ook op de fiets naar de Karnaktempel. Je kunt met een grote boot varen over de Nijl, óf kies juist voor een kleine felukka en slaap een nacht op het dek. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Egypte staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je zelfstandig en avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Wij, Egypte-experts Robert-Jan en Edith, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo heeft de foodtour op de bazaar in Caïro een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. Trouwens, ook gaaf om te doen: trek de woestijn in bij El-Fayoum! Op onze inspiratiepagina delen we nog meer insidertips.

Egypte 4x4
Egypte

Reizen met impact
Met Riksja Egypte maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Egypte
Voordat je afreist naar Egypte, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat nog geldig is tot na terugkomst in Nederland. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Egypte vakantie.

Een bezoek aan Egypte kan het hele jaar door, het is er altijd warm en er valt weinig neerslag. Vanaf juni tot en met augustus is het warm tot zeer warm in Egypte, soms wel meer dan 40 ℃. Ondanks de hitte is dit toch de drukst bezochte periode van het jaar. In het voor- en najaar is het weer een stuk aangenamer. Dit is volgens ons dan ook de beste reistijd voor een Egypte reis. Maar ook in de winter is Egypte een fijne vakantiebestemming, het weer in deze periode is dan nog erg aangenaam met temperaturen rond de 20 ℃. Onze Egypte specialisten geven je hier graag persoonlijk advies over.

Egypte - Rode Zee

Andere bestemmingen binnen het continent Afrika:

Binnen Afrika reis je met Riksja Travel door Namibië, Botswana, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Marokko en Madagaskar.

background-pattern